toniam 52 #1 Публикувано 16 Януари Здравей те колеги. Днес на 200000 км правих регулиране на клапани и единия вал има леко нарушаване, като петно, но без да е надран, само циментацията е нарушена леко. Въпросът е може ли да изкара 60000 км. или да я женя сега! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #2 Отговорено 16 Януари Ожени я Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #3 Отговорено 16 Януари То най-лесно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #4 Отговорено 16 Януари Кой мотор е това ? Предполагам К24Z и износването е на изпускателния вал ? Имам вал на малко километри изпускателен ако решиш да си я правиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #5 Отговорено 17 Януари Преди 11 часа, rollin написа: Кой мотор е това ? Предполагам К24Z и износването е на изпускателния вал ? Имам вал на малко километри изпускателен ако решиш да си я правиш. Да, колега. К24 Z3.Не е износен-просто има едно петънце на паднала циментация. Мисля, че 100000 к ще изкара още! Благодаря все пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #6 Отговорено 17 Януари С подходящото масло и по-къси смени ще изкара. Така или иначе ще го наблюдаваш като регулираш клапаните. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #7 Отговорено 17 Януари преди 24 минути, CARPERA написа: С подходящото масло и по-къси смени ще изкара. Така или иначе ще го наблюдаваш като регулираш клапаните. Точно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #8 Отговорено 17 Януари Току-що, toniam написа: Точно Bhardal карам 5/30 и сменям на 8000 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #9 Отговорено 17 Януари Не продължавай с този Бардал и сложи на 0w30. Примерно това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #10 Отговорено 17 Януари преди 2 минути, CARPERA написа: Не продължавай с този Бардал и сложи на 0w30. Примерно това Бардала нищо му няма. Живея в Мадрид и през по-голямата част на годината е жега. Притеснява ме 0/30 колко ще маже в тия жеги. Иначе в ръководството пише 0/20 даже Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #11 Отговорено 17 Януари (Редактирано) Масло 5w30 и 0w30 второто ще маже по-добре,не си отскоро в форума чел си темата за маслата. Как разбра че на Бардала му няма нищо,отворил си и си видял пораженията. Това е масло е писано за него и в капковите проби Редактирано 17 Януари от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #12 Отговорено 17 Януари преди 8 минути, CARPERA написа: Масло 5w30 и 0w30 второто ще маже по-добре,не си отскоро в форума чел си темата за маслата. Как разбра че на Бардала му няма нищо,отворил си и си видял пораженията. Не мисля, че е от Бардала, понеже го купувам директно от единствения за Испания официален представител и съм 100 процента сигурен, че не е менте(което не мога да кажа за нито едно друго масло). На другата смяна не ми пречи да пробвам0/30 или 0/20, но ми се струва, че ще го "пипа".Не знам-не съм пробвал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #13 Отговорено 17 Януари Може би не ме разбра тук говорим какво има вътре в маслото,базово масло, присадки и тн. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #14 Отговорено 17 Януари преди 17 минути, CARPERA написа: Може би не ме разбра тук говорим какво има вътре в маслото,базово масло, присадки и тн. По спецификация го вземамА5В5 за К24Z3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #15 Отговорено 17 Януари Според теб всички масла A5/B5 имат еднакви съставки въгре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #16 Отговорено 17 Януари Преди 1 час, CARPERA написа: Според теб всички масла A5/B5 имат еднакви съставки въгре. Преди 1 час, CARPERA написа: Според теб всички масла A5/B5 имат еднакви съставки въгре. Не, бе, колега. Точно това, което ползвам го дават за моя мотор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 766 #17 Отговорено 17 Януари Нямаха ли проблем тия к24 с изпускателните валове, нещо с кофти материал. Като се разровиш в нета и доста оплаквания изкачат. С кой Бардал я караш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #18 Отговорено 17 Януари 38 minutes ago, toniam said: Не, бе, колега. Точно това, което ползвам го дават за моя мотор. Виж сега колега тоя Бардал е нанесъл пораженията които е могъл,К24 моторите имат проблеми с валовете затова трябва да се внимава какво масло се слага. Бардал 5w30 явно не маже добре,това се опитвам ти обясня в няколко поста,ти той не е менте , той е за моя мотор. Тази нарушена циментация няма как да я оправиш,важно е да не продължиш по стария начин. Щом толкова си харесал 5w30 ползвай такова с повече противоизносващи съставки. Това е маслото -https://ato24.de/en/honda-ltd-sn-5w-30-4-l.html Не случайно в ръководството за твой мотор 0w20 и 0w30 Може ли да обясниш това че не мога да го разбера- Quote Притеснява ме 0/30 колко ще маже в тия жеги. Иначе в ръководството пише 0/20 даже Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #19 Отговорено 17 Януари преди 17 минути, CARPERA написа: Виж сега колега тоя Бардал е нанесъл пораженията които е могъл,К24 моторите имат проблеми с валовете затова трябва да се внимава какво масло се слага. Бардал 5w30 явно не маже добре,това се опитвам ти обясня в няколко поста,ти той не е менте , той е за моя мотор. Тази нарушена циментация няма как да я оправиш,важно е да не продължиш по стария начин. Щом толкова си харесал 5w30 ползвай такова с повече противоизносващи съставки. Това е маслото -https://ato24.de/en/honda-ltd-sn-5w-30-4-l.html Не случайно в ръководството за твой мотор 0w20 и 0w30 Може ли да обясниш това че не мога да го разбера- Хубаво, хайде! С една дума ме кандърдиса! 😉 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Suyahoka 38 #20 Отговорено 18 Януари Със същия мотор съм и откакто я купих съм карал с Бардал 5-30 и Мотул 5-30. Сега последно на третия път и сложих Равенол 0-30 и за 5000 км ми дръпна 800 гр ,докато като бях с 5-30 ми гореше 500 гр за 10000 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #21 Отговорено 18 Януари преди 5 минути, Suyahoka написа: Със същия мотор съм и откакто я купих съм карал с Бардал 5-30 и Мотул 5-30. Сега последно на третия път и сложих Равенол 0-30 и за 5000 км ми дръпна 800 гр ,докато като бях с 5-30 ми гореше 500 гр за 10000 км. А аз сменям на 8000 и не доливам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #22 Отговорено 18 Януари Преди 16 часа, Rakeem написа: Нямаха ли проблем тия к24 с изпускателните валове, нещо с кофти материал. Като се разровиш в нета и доста оплаквания изкачат. С кой Бардал я караш? XTS 5W30 A5/B5 5 LTS Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #23 Отговорено 18 Януари (Редактирано) 55 minutes ago, Suyahoka said: Със същия мотор съм и откакто я купих съм карал с Бардал 5-30 и Мотул 5-30. Сега последно на третия път и сложих Равенол 0-30 и за 5000 км ми дръпна 800 гр ,докато като бях с 5-30 ми гореше 500 гр за 10000 км. Колега уточни кой Равенол 0w30. Този показан от мен е с най-здравата рецепта Тук може да сравниш параметрите на различните Равеноли https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-ssv-fuel-economy-sae-0w-30 Редактирано 18 Януари от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Suyahoka 38 #24 Отговорено 18 Януари Преди 3 часа, CARPERA написа: Колега уточни кой Равенол 0w30. Този показан от мен е с най-здравата рецепта Тук може да сравниш параметрите на различните Равеноли https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-ssv-fuel-economy-sae-0w-30 За същия става въпрос : Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #25 Отговорено 18 Януари Проблеми с валовете имат само К20 и К24 които нямат втек на изпускателния вал, общо взето правилното маслото помага проблема да ви достигне по късно, но няма да го предотврати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове