Tablanet 11 #1 Публикувано 20 Декември, 2023 Здравейте, колеги. Официално и аз вече съм собственик на 7-ма генерация 2.2 i-CTDi комби 2007г. Фен съм на качествената музика и искам да сложа 1 DIN плеър на мястото на DVD чейнджъра. Пластмаса ще се поръча, но въпросът ми е как точно се връзват буксите от навигацията с плеъра и възможно ли е да функционират едновременно? Знам за всеки възможен вариант с Wefa, адаптери, китайски мултимедии и т.н. Искам качество на звука преди всичко, както и да запазя оригиналната навигация с бутоните за климатика. Ако някой е правил подобни шашми ще ми бъде от полза всякаква информация! Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #2 Отговорено 21 Декември, 2023 Чак'ся... Преди 20 часа, Tablanet написа: DVD чейнджъра Няма такова животно. Оригиналната навигация има: - CD changer, който макар и отделен модул, е вграден в предния панел и не мисля, че ще можеш сложиш нещо на неговото място. - DVD-reader, който е долу, но той чете само DVD за картите. Махнеш ли го - трудно (по спомен никак) ще можеш да контролираш парното от тъч скрийна. Щом си с навигация, явно си с премиум аудио, което за моите разбирания беше с доста добри качества. Единственият ъпгрейд (който и аз правих някога) би бил чинчове от аудиото -> усилвател + сменени колони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tablanet 11 #3 Отговорено 21 Декември, 2023 Благодаря за отговора, @Honda_Z. Извинявам се за грешката, не съм в час още явно. По-рано днес изкарах този DVD-reader, но в резултат навигацията спря да свети изобщо. Звук иначе имаше. Излязох да върша работа сега и по-късно ще се хвана пак да разгледам за какво са всички букси от там. Ще се окаже приключение предполагам. Иначе държа да е 1 DIN плеър, защото има процесор и могат да се режат ниски, среди, високи, има филтри, 3 изхода за усилвател и т.н. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tablanet 11 #4 Отговорено 28 Януари (Редактирано) Включвам се с лек ъпдейт по темата. Поръчах панел (този между пепелника и бутоните за климатика) + букса, която играе роля на залъгалка. Въпреки че е за американската версия на Акорд-а, всички цветове на кабелите си съответстваха с тези на колата. Дори се оказа, че 20-пиновата букса (отговаряща за аудиото като цяло) е една и съща за Honda/Acura 2003-2010. След малко игра с поялника и много, много пренареждане зад самия панел, взе че си дойде на мястото. Махнах няколко планки, които държат ДВД-то, както и завъртях усилвателя на антената. Доволен съм от крайния резултат като цяло, като минус мога да посоча, че заради Premium Sound System-a, нискочестотният говорител в багажника спря да работи, понеже си е на отделен усилвател и не достига сигнал до него. Така или иначе и двете ще ги махам след известно време. Всичко останало работи без проблем, а звукът след малко настройки стана много по-чист и ясен. Плеърът е Alpine UTE-93DAB, брат-близнак на UTE-92DAB - легенда в кар аудиото (особено в Русия). Следват 8-инчови среди за вратите, както и пищялки, а за отзад не съм го мислил все още. Но може би преди всичко ще бъде шумо- и виброзиолация. Редактирано 28 Януари от Tablanet 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tablanet 11 #5 Отговорено 28 Януари (Редактирано) Това е и крайният резултат. Редактирано 28 Януари от Tablanet 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #6 Отговорено 28 Януари Всичко ли работи? Климатик, круиз... . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tablanet 11 #7 Отговорено 28 Януари (Редактирано) Климатик, круиз, подгрев, външна температура. Вече 300+ км няма проблеми, надявам се, че няма и да има. Редактирано 28 Януари от Tablanet 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tablanet 11 #8 Отговорено 17 Май (Редактирано) Отново лек ъпдейт. Сдобих се с 1250W RMS руска сила Pride BB.3 15" + скромна кутия, която може би ще се смени. Като размери иначе пасва, с тръба е и е смятана за говорителя. Един слънчев ден пуснах и чифт чинчове до багажника - трябват така или иначе, пък и да видя трудно ли ще бъде окабеляването. Оказа се място бол и почти никакво разглобяване...абе за 20 минути работа. Следват отливки за предната линия и още търсене на усилватели. След поставянето на плеъра не съм имал никакви проблеми с която и да е част от колата, което е доволно. Редактирано 17 Май от Tablanet Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #9 Отговорено 17 Май С какви размери е кутията и затворен обем ли е? Доста голяма ми изглежда. Иначе говорителят е доста сериозен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tablanet 11 #10 Отговорено 17 Май преди 10 минути, Rakeem написа: С какви размери е кутията и затворен обем ли е? Доста голяма ми изглежда. Иначе говорителят е доста сериозен. За точни размери не мога да кажа, трябва да я измеря. Излезе изневиделица на много добра цена и дори не я гледах много много. Иначе има порт, отдясно се намира, вътре си е с изолация и двойно чело ПДЧ разбира се. Преди е била в А6 Ц5 комби и за такъв тип кола си е направена - няма събиране в друго. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 760 #11 Отговорено 18 Май Ако ще правиш нова кутия, можеш да я направиш доста по-малка и компактна. Този говорител има VAS 84l. и QTC 0.35, което ще рече, че оптималния обем на кутията е под VAS обема на говорителя. Нещо като 60л нетен обем(изключвайки обема на говорителя,порта и разпънките) и 30hz настройка на порта, ще ти даде добри резултати и ще ти спести пространство. Това на снимката ми изглежда като 100+ литра, което е излишно голямо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове