sany 0 #1 Posted December 8, 2023 Здравейте :)) Бих искала да попитам хората с този модел на хонда (сивик, 1.8 i-shift , 140hp, 2009) колко ви гори среден разход -градско? Аз я карам изключително икономично и по изчисления на таблото ми показва среден разход 7.3 ,но когато направих стандартната калкулация на изразходен пълен резервоар ми излезе, че гори около 9.9 среден разход. Струва ми се много , при положение ,че ми казаха ,че ще е икономична. Имайте предвид ,че винаги когато мога я карам с пълни точки - Eco около 5/100. Вие какво мислите ?? Струва ли ви се нормално и ако не ,има ли проблем някъде ? Благодаря 🙏 Share this post Link to post Share on other sites
Vankoni 0 #2 Posted December 9, 2023 (edited) При мен ми дава 9-9.5 смесено на 1.8 автомат/ хидротрансформатор не I shift/, на дълго 7.5-8 но карам със премиум бензин е5 98октана. С обикновения е10 95октана гори 0.5л отгоре. Гори си по принцип. Edited December 9, 2023 by Vankoni Share this post Link to post Share on other sites
cucy 54 #3 Posted December 29, 2023 Като, цяло градско разхода е колко 9-9,5 зимата, като не минава 10. Лятото пада с около литър на 8-8,5. Извънградско според скоростта, дали е магистрала и т.н. някъде около 7-7,5. Зависи и от това с колко литра бензин са те излъгали на колонката. На борд компютър винаги показва по-малко от реалния разход. Така е при мен. Share this post Link to post Share on other sites
сенан 1 #4 Posted February 27, 2024 (edited) Здравейте, карам изключително икономично и да 7.3 градско за 350 км изминати. Извън градско 5.7 Edited February 28, 2024 by Honda_Z Моля, не цитирайте цялото предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Share this post Link to post Share on other sites