GeorgiTodorov 19 #1 Публикувано 8 Ноември, 2023 (Редактирано) Здравейте. Предстои ми смяна на ангренажна верига, плъзгачи и обтегач на Акорд 7ца с к24а3. Прегледах процедурата и смятам, че не е проблем да извърша ремонта сам. Интересно стана когато започнах да търся оригинални части за въпросния ангренаж в България. Минимална цена която ми обявиха беше 1050 лв с отстъпка за верига,,трите плъзгача и хидравличния обтегач. Поръчах ги от Япония и с освобождаване от митница и транспорт ми струваха 570 лв. Най неприятното беше, че въпросните части ги нямаше никъде в наличност. Ако на някой колега му трябват оригинални части на нормални цени да пише. Ще помогна Редактирано 8 Ноември, 2023 от GeorgiTodorov 7 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 85 #2 Отговорено 8 Ноември, 2023 Сподели от кой сайт от Япония пазарува и процедурата, както и за колко време дойде комплекта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiTodorov 19 #3 Отговорено 8 Ноември, 2023 (Редактирано) Jpcarparts. Доставката от япония дойде за 12 дни. Процедурата. Вадиш си EORI номер в митницата и освобождаваш пратката. Попълваш разни декларации и други дреболии Редактирано 8 Ноември, 2023 от GeorgiTodorov 1 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #4 Отговорено 8 Ноември, 2023 (Редактирано) @GeorgiTodorov, провери ли през amayama колко повече ще излезе? Колко ти дойде доставката? С PayPal ли действа? Редактирано 8 Ноември, 2023 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiTodorov 19 #5 Отговорено 8 Ноември, 2023 (Редактирано) Не не съм проверявал. Публикувал съм цената на която ми стъпиха частите. Цената в БГ делено на 2.Ако някой иска да заръча части от там и не му се занимава да освобождава пратка от митница ще помогна. Редактирано 8 Ноември, 2023 от GeorgiTodorov 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #6 Отговорено 8 Ноември, 2023 @GeorgiTodorov, браво на теб и добра информация. Успех с ремонта Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiTodorov 19 #7 Отговорено 8 Ноември, 2023 Мерси. Купих още една К24а3 И мисля да се заиграя с нея. Гледах части за силов тунинг в Toda racing та доста неща ще бъдат поръчани от там. Както казах ако някой иска да му внеса разни OEM чаркуляци от там да пише. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jivetz 14 #8 Отговорено 9 Ноември, 2023 (Редактирано) Хубав сайт и полезен..!Аз ли не виждам за дизела частите ? Редактирано 9 Ноември, 2023 от jivetz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiTodorov 19 #9 Отговорено 9 Ноември, 2023 Вярно няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LyuboZhIvanov 0 #10 Отговорено 12 Ноември, 2023 (Редактирано) Здрасти, в комплекта не виждам да си купил зъбчатите колела. Честно казано не знам дали при к24 има изяждане на зъбовете, но при мен веригата беше доста разтегната. След като я смених се е оказа, че не е по-дълга от новата - макс 2-3-4мм. Въпреки това, след смяната клапаните подлежаха на реглаж както е по спецификация - преди това не беше възможно. Аз обаче смених зъбчатките на изходящия вал, на коляновия, зъбчатка и верига на маслената помпа. Частите ги взех от аутодок. като сложиш и ддс номер на фирма, идват с -20%. ( FEBI BILSTEIN Комплект ангренажна верига Номер на артикул: 108127 - 593,63 BGN) Редактирано 12 Ноември, 2023 от User6707 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiTodorov 19 #11 Отговорено 13 Ноември, 2023 (Редактирано) Реших, че няма смисъл да сменям зъбните колелета без да сменя вариатора понеже и той има зъбно колело, та мисълта ми е, че или се сменя всичко или нищо. При мен бяха износени плъзгачите. Веригата нямаше значимо разрягане. Извадих ОЕМ верига на 270000 км. Позанимавах се и Лифтнах акорда. +60мм. Стана нещо като Audi Allroad Редактирано 13 Ноември, 2023 от GeorgiTodorov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #12 Отговорено 13 Ноември, 2023 (Редактирано) На малката верига обтегача и се чупи, после у картера се намират парчетата. Симптоми - почва едно ромолене като се натоварва мотора с климатик и директна, лампа няма да ти светне, освен, ако не я скъса, но пък за сметка на това при счупването на малкия обтегач на маслената помпа, може да прехвърли зъб и горната. Очаквай го, но то така са повечето половинчати работи де. Редактирано 13 Ноември, 2023 от sashua Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiTodorov 19 #13 Отговорено 14 Ноември, 2023 Съгласен съм, но не ми се сваляше картер,а полимера на плъзгачите които извадих от мотора беше еластичен (Съгласен, че пластика става крехък с времето и при повтарящи се циклични и резки температурни промени) И ти благодаря за пожеланието да се счупи плъзгача. Сигурно си се нашил 1000+Лв и сега те е яд ма нищо прощавам ти, но понеже бях добър и исках да помогна споделяйки линк за закупувсне на изгодни части, а в твое лице пошучавам жлъч линка ще бъде изтрит в момента в който пусна отговора. Квот повикало таквоз се обадило. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sashua 116 #14 Отговорено 14 Ноември, 2023 (Редактирано) Споко, вечните оригинални части са прекрасно заменими от неоригиналните такива, няма сърдити за тайния линк и сайт, за 300 кинта комплект дет кара се предлага, че и върви със зъбни колела за скрап дет може да сдадат, ама да не развалям сънищата на сектата, чийто член си. Картера се сваля с има няма 10 болта и едно магаре на половина разкачено, бая зор си видял явно, нищо… ще повториш. Прости ми, че не обичам тия преполовените работи, не си го слагай и приеми нещата повече като съвет за следващия път вместо като атака, щот най-лошото от всичко е заблудата, пък си в няква, че всичко е супер, ама не. Още 20 години да ти върши работа ти желая, тая мърша, с тия оригиналните вериги за 500 лева, ръжда да не види, и болче да не се развие от нея, с най- добри чувства Редактирано 14 Ноември, 2023 от sashua 1 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
blagoev.1990@abv.bg 30 #15 Отговорено 15 Ноември, 2023 GeorgiTodorov не се връзвай на колегата sashua, просто си е малко рязък в изказването, остротата на изказването му навярно някой ден ще му изяде главата 😁😁😁 иначе си дал хубаво инфо за поръчки Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Галин Абушев 25 #16 Отговорено 23 Ноември, 2023 На 8.11.2023 г. at 17:49, Mkilla написа: @GeorgiTodorov, провери ли през amayama колко повече ще излезе? Колко ти дойде доставката? С PayPal ли действа? Привет, колега. Може ли да попитам, ако поръчам част от amayama тя къде пристига? На митница ли, в пощата ли, ups ли. Понеже сега в сайта ми дава уж доставка с ups. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове