Радослав 1 #1 Публикувано 23 Август, 2023 Здравейте, от известно време се появи шум при 1-вото запалване особено често при нисти температури. Звукът се появява веднага след или по време на самото запалване. Прилича на звук от бендикс на стартер, който не се е върнал след запалването. Четох и гледах доста теми по върпоса и най-вече хората клонят към - "VVT actuator rattles on cold start". Тъй като ми се струва не толкова лесен ремонт, въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и има ли как да се диагностицира, без да се прави подмяна на актуаторната шайба. Ето един линк от youtube на изглеждащ подобен проблем. https://www.youtube.com/watch?v=F_tLYzlpldM&t=179s&ab_channel=ChrisFix - Около мин 3, но не толкова шумно и тракащо. (поне вътре в колата не звучи така. Honda CRV GEN 3 - 2008г. Автомат 2.0 Бензин. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Makc 18 #2 Отговорено 23 Август, 2023 Здрасти колега, И при мен имаше подобен шум- появи се зимата на студено палене, и аз изчетох доста. Но първо погледнах дали маслото е на ниво- и беше под минимума- долях и се оправи, след доста кратък период- може би макс 2 месеца- отново, и маслото пак беше ниско- тогава го смених напълно и не съм имал проблеми. Надявам се съм помогнал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #3 Отговорено 23 Август, 2023 Подобен шум има и при мене, особено зимата, но по отношение на маслото, гарантирам, че никога не съм го оставял дори под средата на пръчката и го сменям на всеки седем хиляди. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toni_t 11 #4 Отговорено 26 Август, 2023 При мен помогна профилактика на стартера /само почистване и смазване/. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Makc 18 #5 Отговорено 1 Септември, 2023 На 23.08.2023 г. at 7:42, Радослав написа: Здравейте, от известно време се появи шум при 1-вото запалване особено често при нисти температури. Звукът се появява веднага след или по време на самото запалване. Прилича на звук от бендикс на стартер, който не се е върнал след запалването. Четох и гледах доста теми по върпоса и най-вече хората клонят към - "VVT actuator rattles on cold start". Тъй като ми се струва не толкова лесен ремонт, въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и има ли как да се диагностицира, без да се прави подмяна на актуаторната шайба. Ето един линк от youtube на изглеждащ подобен проблем. https://www.youtube.com/watch?v=F_tLYzlpldM&t=179s&ab_channel=ChrisFix - Около мин 3, но не толкова шумно и тракащо. (поне вътре в колата не звучи така. Honda CRV GEN 3 - 2008г. Автомат 2.0 Бензин. Благодаря предварително. Колега, откри ли проблема? Отстрани ли го? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gerchooo 0 #6 Отговорено 7 Септември, 2023 На 23.08.2023 г. at 9:42, Радослав написа: Здравейте, от известно време се появи шум при 1-вото запалване особено често при нисти температури. Звукът се появява веднага след или по време на самото запалване. Прилича на звук от бендикс на стартер, който не се е върнал след запалването. Четох и гледах доста теми по върпоса и най-вече хората клонят към - "VVT actuator rattles on cold start". Тъй като ми се струва не толкова лесен ремонт, въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и има ли как да се диагностицира, без да се прави подмяна на актуаторната шайба. Ето един линк от youtube на изглеждащ подобен проблем. https://www.youtube.com/watch?v=F_tLYzlpldM&t=179s&ab_channel=ChrisFix - Около мин 3, но не толкова шумно и тракащо. (поне вътре в колата не звучи така. Honda CRV GEN 3 - 2008г. Автомат 2.0 Бензин. Благодаря предварително. Може да съм в грешка, но моля да ме поправите - двигател R20A02 е само с 1 разпределителен вал и няма въпросната шайба, за разлика от дизела 2.2. https://youtu.be/iD_6ObROYbY?t=324 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радослав 1 #7 Отговорено 26 Септември, 2023 On 9/1/2023 at 1:13 PM, Makc said: Колега, откри ли проблема? Отстрани ли го? Не, все още. Проблема е че майсторите искат да го чуят (симулират), а сега в топлото време много рядко го прави. Но зимата на студено, всеки ден при първо запалване. Така, че ще поизчакам да захладнее и ще я оставя да я погледнат тогава. Ще пиша като имам отговор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радослав 1 #8 Отговорено 26 Септември, 2023 On 9/7/2023 at 9:21 AM, gerchooo said: Може да съм в грешка, но моля да ме поправите - двигател R20A02 е само с 1 разпределителен вал и няма въпросната шайба, за разлика от дизела 2.2. https://youtu.be/iD_6ObROYbY?t=324 Това и аз не мога да кажа. Аз само гадая и гледам клипчета в youtube. Така, че както написах в другия си коментар, ще изчакам да захладнее и ще я заведа при майстора да я чуе, че в топлото време не го прави и не мога да му го покажа. След това ще пиша, да видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 774 #9 Отговорено 26 Септември, 2023 Какво масло й сипваш? Шум при палене, освен споменатите причини горе, може да бъде и от веригата. Обтегачът е хидравличен и при студено време и по-гъсто масло, може веригата да притриква, докато дигне налягане. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове