ivailopp 291 #1 Публикувано 22 Август, 2023 (Редактирано) Здравейте, понеже наскоро ме удариха на паркинга и фарът ми е на сол, мога ли да сложа фар от автомобил с фабричен ксенон с ляв волан? Трябва ли да се преправя нещо и голяма драма ли е? Моята кола оригинално няма ксенон. Преди фейса, ляв волан. Благодаря! Редактирано 22 Август, 2023 от ivailopp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svemar 58 #2 Отговорено 24 Август, 2023 Ето клип за преработка на донор фар от десен волан към ляв. Гледал съм и клип за преминаване от халоген към ксенон като се пробиваха дупките за комутациите на ксенона, но за обратния вариант не мога да дам мнение. ttps://www.youtube.com/watch? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 175 #3 Отговорено 24 Август, 2023 Колегата пита дали може да сложи фар от ЛЯВ ВОЛАН на кола с ЛЯВ ВОЛАН като разликата е в това, че неговата е с халогенни крушки, а донора е с ксенон. Замяната е възможна, само трябва да смени държачите на крушките. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #4 Отговорено 28 Август, 2023 Благодаря, а как да разбера фарът дали е от лява или дясна дирекция? Понеже ми продадоха един от кола с ляв волан като аз персонално го свалих от нея, но все пак не знам дали не е сменян вече веднъж с такъв от дясна дирекция .. сега монтиран на моята кола нещо не е като хората с осветлението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 154 #5 Отговорено 31 Август, 2023 (Редактирано) При самото сваляне на фара, всички настройки се разместват и то много. Ксеноните имат едни "парчета" вътре, които регулират снопа светлина. При ляв/десен волан те са обърнати. Ако намеря снимки из архива ще ги кача. Като светнеш срещу стена трябва да виждаш нещо такова (грубо и нескопосано, ама т'ва е ) Ето и едно клипче за инфо: реглаж на фарове Редактирано 31 Август, 2023 от I_Yordanov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #6 Отговорено 31 Август, 2023 Добре де, търсачката горе в ляво не е за украса на форума. Ползвайте я, (понякога) върши работа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове