Stiliqn86 47 #1 Публикувано 22 Юли, 2023 (Редактирано) Здравейте колеги, обмислям покупката на Acura RDX 2017г. ( втора генерация фейслифт) от Канада или САЩ. Прочетох доста форуми и на няколко места видях, че може милите да се сменят в километри, но за температурата на климатроника не можах да намеря. Могат ли да се сменят? Обмислям и след покупката за слагане на газ кажете мнение. Приятен ден. Редактирано 22 Юли, 2023 от Stiliqn86 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #2 Отговорено 22 Юли, 2023 Мерните единици не могат да се сменят. Затова аз взех от канада. Моята е преди фейса и вече 7000 км я карам на газ. Сложи ми я @Markony в Русе и няма никакви забележки. Монтажа е перфектен, настройката е както трябва и до сега чек не ми е светвал. Разхода е като на старото ми ЦРВ 2 ако я карам като него. "Лошото" е, че тази кола не усеща скоростта. Толкова е обезшумена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #3 Отговорено 22 Юли, 2023 (Редактирано) На 22.07.2023 г. at 14:20, Plamen-CRV написа: Четох в едно ръководство и в настройките пише, че може, но може и да съм се объркал. Ти от Канада като я купува с щета ли беше? blockquote приставка Редактирано 30 Юли, 2023 от kvd74 Не цитирай предходното мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #4 Отговорено 22 Юли, 2023 Купих я с лек удар в задата част. Купих от там нова броня (двете части) и дойдоха с колата. В последствие излязоха и други дреболии. И допълнителен удар в предницата. Спедиторите казаха, че така са им я предали, но не ми дадоха снимки от получаването. Та там си е малко лотария. Аз предпочетох преди фейса заради лед фаровете - при изгаряне се сменя фара. Естествено в има БГ вариант - фирми който сменят самите елементи. Ако сега щях да купувам бих взел фейслифт Advance. То не се е минало де Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #5 Отговорено 22 Юли, 2023 (Редактирано) Аз точно advance гледам. От САЩ излизат доста варианти, но с тези мили нещо не съм ОК. Ти с кой брокер я закупи, аз съм се ориентирал към Northauto. Редактирано 22 Юли, 2023 от Stiliqn86 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #6 Отговорено 22 Юли, 2023 И аз ползвах Цецо от northauto. Мерните единици не са проблем. Километрите ги пише с по-ситни цифри. Градусите също. Ще си направиш една табличка през 5 градуса и ще свикнеш. Обаче разхода - голямо смятане ще падне от мили с един галон в литри на 100 км. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meneldor 122 #7 Отговорено 27 Юли, 2023 Това само за RDX-а ли е така? На моя пилот всичко е в километри, Целзий и Л/100км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #8 Отговорено 27 Юли, 2023 На пилота могат ли да се променят мерните единици? На RDX-а няма такава възможност. Ето тук един руснак обяснява как си е обърал мерните единици със смяна на километраж - https://www.drive2.ru/l/604221497833163493/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meneldor 122 #9 Отговорено 27 Юли, 2023 При пилота зависи дали е за US или Канада: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #10 Отговорено 27 Юли, 2023 Значи е като при акура. За САЩ - скорост и разстояние е в мили, температурата е във фаренхайд и разход мили с един галон. За Канада - километри, целзий и разход л/100 км. Другото което трябва да знаят бъдещите собственици е, че: - за навигацията карта за европа няма. Може да се сложи афтърмаркет модул за Android Auto® и Apple® CarPlay®. - радиото е само на нечетни честоти след десетичната запетая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
meneldor 122 #11 Отговорено 27 Юли, 2023 Бих добавил и аз, че ако имате Rear Entertainment System неговият DVD/BlueRay работи само с дискове за район Северна Америка или World(или както там се водеше). 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #12 Отговорено 30 Юли, 2023 На 27.07.2023 г. at 16:33, Plamen-CRV написа: Значи е като при акура. За САЩ - скорост и разстояние е в мили, температурата е във фаренхайд и разход мили с един галон. За Канада - километри, целзий и разход л/100 км. Другото което трябва да знаят бъдещите собственици е, че: - за навигацията карта за европа няма. Може да се сложи афтърмаркет модул за Android Auto® и Apple® CarPlay®. - радиото е само на нечетни честоти след десетичната запетая. Извинявам се за глупавият въпрос, но защо в ръководството за фейслифта има за смяната на мили в километри? Да не би за преди фейслифта да не могат да се сменят, след това да могат. Трета генерация могат да се сменят. Колега можеш ли да видиш на твоя дисплей имаш ли я тази опция за която пише в ръководството? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #13 Отговорено 31 Юли, 2023 @Stiliqn86, това е за адаптивния круиз контрол. Преди фейса няма "радар" в предната маска т.е няма дисктроник и лайн асистънс. Остана и за превишена скорост да ми се кара освен за разкопчан колан и разни други Някъде бях чел, че през HDS може да се сменят мерните единици. Не съм 100% сигурен в това защото не ми се е налагало да го правя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #14 Отговорено 31 Юли, 2023 Да те попитам още нещо колега, с газифицирането казаха ли ти нещо, имат ли проблеми, защото Дидо ме уплаши, че всички 6 цилиндрови мотори не издържали повече от 60000-70000км и след това нов двигател? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #15 Отговорено 31 Юли, 2023 И на мен ми го каза същото. После каза "като се замисля колко леджънди се карат на газ...". @ceco_accord да каже неговата легенда колко километра е минала на газ. Аз мисля да си спазвам правилото за газифицираните хонди - на 20000 км. реглаж на клапани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #16 Отговорено 31 Юли, 2023 Според 1 лепенка газовата BRC е монтирана преди 100000 км в Холандия. Бутилката е на 11 години и предстои смяна. При мен е от 3 години 40000 км - сменил съм 1 дюза иии, на бензинджията само казвам - "газ до дупка". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #17 Отговорено 1 Август, 2023 На 31.07.2023 г. at 10:28, Stiliqn86 написа: Да те попитам още нещо колега, с газифицирането казаха ли ти нещо, имат ли проблеми, защото Дидо ме уплаши, че всички 6 цилиндрови мотори не издържали повече от 60000-70000км и след това нов двигател? Около 80к км нямам ядове- ГИ Романо на МДХ 2007г. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #18 Отговорено 8 Август, 2023 На 22.07.2023 г. at 14:53, Plamen-CRV написа: Купих я с лек удар в задата част. Купих от там нова броня (двете части) и дойдоха с колата. В последствие излязоха и други дреболии. И допълнителен удар в предницата. Спедиторите казаха, че така са им я предали, но не ми дадоха снимки от получаването. Та там си е малко лотария. Аз предпочетох преди фейса заради лед фаровете - при изгаряне се сменя фара. Естествено в има БГ вариант - фирми който сменят самите елементи. Ако сега щях да купувам бих взел фейслифт Advance. То не се е минало де Колега, едно въпросче частите от къде ги закупи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #19 Отговорено 9 Август, 2023 Части съм купувал от ebay.com , rockauto и др. От мерак да стане по-бързо не съм ползвал българските доставчици, а директно DHL или UPS. Пропуснах да спомена за въздушния филтър. Тук не можеш да намерих наличен. Аз реших този проблем с K&N. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stiliqn86 47 #20 Отговорено 9 Август, 2023 Преди 2 часа, Plamen-CRV написа: Части съм купувал от ebay.com , rockauto и др. От мерак да стане по-бързо не съм ползвал българските доставчици, а директно DHL или UPS. Пропуснах да спомена за въздушния филтър. Тук не можеш да намерих наличен. Аз реших този проблем с K&N. Имах предвид бронята която си закупил от там. Със съдействието на Цецо ли беше? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 601 #21 Отговорено 9 Август, 2023 Да. Цецо ми прати сайт и я поръчах да я доставят до депото за товарене в контейнера. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове