legend2006 2 #1 Публикувано 5 Май, 2023 Привет, Моля за мнение за тампоните на двигателя с парт номер: 50810-SJA-E01 50820-SJA-E01 50830-SJA-E01 50850-SJA-E01 За оригинални ми дадоха цена от 2000лв? Това, което намерих на нормална цена, е някакъв кит с всичките вътре, като единия е само втулката- ebay Има още подобни такива. Някой ползвал ли е ? Ще мина ли 50 000км с нормално каране : ) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
scala 21 #2 Отговорено 5 Май, 2023 Сигурно може да минете 50 с тези китайски боклуци, но дотам. И какъв ще е комфортът с тях? Аз лично не бих ги сложил, особено на Леджънд. Премиум автомобил, все пак. За оригинални вероятно може да се намери и по-тънка цена (директна поръчка от Amayama или от колегата Стефан Цонев), но под 1600 лв. едва ли. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 137 #3 Отговорено 7 Май, 2023 Аз съм ги сменявал всичките и знам какво ти е сега. Афтермаркет ще изкарат една смяна на масло ако ме разбираш какво имам предвид,а пък това от линка може и да не пасне въобще на колата. Едва ли е нужно да ги сменяваш всичките наведнъж така,че може да почнеш от най-скъпия този на кутията(щот там работата е най-много по смяната) или от този който е най-зле и така лека по-лека да ги смениш за няколко месеца. Иначе 2к+ за всичките и още толкова за работа цената става неприятна. Ако има друго питай. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #4 Отговорено 7 Май, 2023 (Редактирано) Според няколко сервиза до които се допитах преди смяната, ситуацията е следната: Разрушен тампон ускорява повреждането на новите. А и моторът с кутиятя трябва да се повдигнат, та процедурно е най-малко труд, ако се сменят заедно. За този до ангренажа сложих афтърмаркет - сменя се лесно. Май беше Фебест - 140 лв. Предният - между мотора и радиаторите взех оригинален ОЕ. По спомен около 400 лв. Сменя се пипкаво, ако майстора има мозък и го ползва. Ако не, разглабя се предницата. Предният - на кутията си намерих от ударена кола, но сменен скоро преди това. Платих го на 300 лв. Има вече теми в този раздел - прегледа ли ги? Редактирано 7 Май, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bekario 30 #5 Отговорено 8 Май, 2023 Преди 14 часа, mittaka7 написа: Иначе 2к+ за всичките и още толкова за работа цената става неприятна. Ако има друго питай. Митак, 4К за тампони? Това в Бултрако ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mittaka7 137 #6 Отговорено 8 Май, 2023 На днешните цени за работа там някъде,Бултрако да.Имам фактури от тях за смяната.Не ми се качват снимки на фактури че пиша от лаптоп,работа по смяна на тампон скорости е четири часа и половина по последни данни взимат 90лв час без ддс.Тоя отпред той е за час някъде,този отзад на двигателя час и нещо.Всеки един е приблизително около 500+лв,а те са три тоя четвъртия отдясно не мога да намеря фактурата за него,ама той не е проблемен и скъп. Сега нали има хора ще си ги купят и в домашни условия или някъде по евтино за работа може да излезе много по тънкана смяната,но задължително да са оригинални,иначе става двойна работата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
legend2006 2 #7 Отговорено 9 Май, 2023 On 5/7/2023 at 9:35 PM, ceco_accord said: За този до ангренажа сложих афтърмаркет - сменя се лесно. Май беше Фебест - 140 лв. Този и аз го смених веднъж, сега е на 40 000 и стана за смяна. Но колата видя бая зор с мен... : ) On 5/7/2023 at 9:35 PM, ceco_accord said: Има вече теми в този раздел - прегледа ли ги? Намерих само една? Като се замисля, винаги съм използвал aftermarket и в много редки случаи OEM. Оставал съм разочарован само от накладки и дискове. В случая не виждам проблем да се сменят с тези или подобни тампони. Все пак това са най-простите тампони??? Интересно ми беше, ако някой е сменявал с афтърмаркет и да препоръча марка. Все пак, ще пробвам афтърмаркет. Благодаря ви за мненията! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
legend2006 2 #8 Отговорено 9 Май, 2023 Видях по други форуми, че са писали - китайските тампони се справят по зле с вибрацията, но като здравина ще надживеят оригиналните. В момента на колата са в много лошо състояние, специално този на скоростите е изцяло скъсан, но вибрацията не е кой знае колко много - не ми пречи. Все пак този двигател работи много гладко, а вибрацията се усеща в спряло положение на включена скорост и при рязко настъпване на педала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #9 Отговорено 9 Май, 2023 Виж тази тема - може да ти е полезна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bekario 30 #10 Отговорено 9 Май, 2023 Ако не ти е проблем, напиши имена на брандове и п/н. на частите, които възнамеряваш да смениш, с цел взаимопомощ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
legend2006 2 #11 Отговорено 9 Май, 2023 1 hour ago, ceco_accord said: Виж тази тема - може да ти е полезна. Карам я съвсем лекичко в момента, защото и моя двигател така играе. И на мен ми трябва маркуча до дросела...защо ли Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #12 Отговорено 9 Май, 2023 От опит в търсенето на тоз маркуч споделям - това е първото нещо което се продава от ударен Ледженд. Изводът се налага от само себе си. Темата ми не случайно почва с него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rszm 13 #13 Отговорено 12 Май, 2023 Аз сменях всички тампони преди има няма 2 год с оригинални. Онзи ден на магистралата при 130-140км жабката подскачаше и всякаш нещо се биеше в нея.. Та не ми се мисли, отвсякъде прилича на тампон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #14 Отговорено 12 Май, 2023 (Редактирано) Защо мислиш че е тампон в моторния отсек? И да има повреден, вибрацията в движение е минимална. Какво друго провери? Редактирано 12 Май, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plevelcho 103 #15 Отговорено 12 Май, 2023 смених един страничен тампон беше 330 лева от Монката преди 5-6 години Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
legend2006 2 #16 Отговорено 2 Август, 2023 On 5/9/2023 at 11:52 AM, Bekario said: Ако не ти е проблем, напиши имена на брандове и п/н. на частите, които възнамеряваш да смениш, с цел взаимопомощ. Взех си цял комплект тампони и сменихме всичко. Бяха станали на нищо ... Поръчах ги от ибей. https://www.ebay.com/itm/225152467742 Паснаха идеално, всички вибрации изчезнаха, също и гадното превключване на скорост го няма вече. НО ще видим докога. Засега 500км и нямам забележки. От там си взех и два долни носача + разни втулки. Носачите са по 270$ с доставка (2 седмици) За американската версия, Acura rl 2006, има доста по-голям избор. Аз така ги търсех. И малко реклама на сервиза, Motobox в София, Овча Купел - перфектни. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tqnata 61 #17 Отговорено 5 Август, 2023 При мен и четирите бяха тотално приключили, смених ги преди месец с оригинални (благодарско на Стефан Цонев). Интересното беше че нямаше никакви вибрации или други признаци че са заминали. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimata 2 #18 Отговорено 25 Ноември, 2023 (Редактирано) На 2.08.2023 г. at 8:54, legend2006 написа: Взех си цял комплект тампони и сменихме всичко. Бяха станали на нищо ... Поръчах ги от ибей. https://www.ebay.com/itm/225152467742 Паснаха идеално, всички вибрации изчезнаха, също и гадното превключване на скорост го няма вече. НО ще видим докога. Засега 500км и нямам забележки. От там си взех и два долни носача + разни втулки. Носачите са по 270$ с доставка (2 седмици) За американската версия, Acura rl 2006, има доста по-голям избор. Аз така ги търсех. И малко реклама на сервиза, Motobox в София, Овча Купел - Редактирано 25 Ноември, 2023 от Dimata Грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijo86 4 #19 Отговорено 25 Март (Редактирано) Да вдигна малко темата Тези тампони не са ли същите като на акорда 2.4 визуално ми изглеждат напълно еднакви Съответно само този на кутията е различен Някой да ги е пробвал или аз ще съм първия 😁 Редактирано 25 Март от jijo86 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове