Robben 94 #1 Публикувано 28 Февруари, 2023 Здравейте, колеги. Колата е Акорд 7 2.0 бензин. При потегляне от място, с малко повече газ или при леко нанагорнище, се получава този звук, който съм опитал да хвана с клипчетата. Интересното е, че се получава когато времето е по-студено или влажно, както е днес. VID_20230228_144229.mp4 Имате ли идея на какво може да се дължи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 94 #2 Отговорено 28 Февруари, 2023 Извинявам се за двойния пост, но не ми дава да кача две клипчета. VID_20230228_144403.mp4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #3 Отговорено 28 Февруари, 2023 С оригиналният съединител ли е колата? На моята има подобен звук при потегляне на наклон, но не винаги и да пак студеното време оказва влияние. Ако не е сменян, гледай да го пазиш повечко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 94 #4 Отговорено 28 Февруари, 2023 Нямам представа дали е с оригиналния. Факт е, че се случва само в подобно време и ако и подам повече газ. Иначе не приплъзва, не знам... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cocky 2 #5 Отговорено 16 Март, 2023 При мен се чуваше доста повече и първоначално беше в дъждовно време под наклон, също не приплъзваше, оказа се че съединителя е за смяна(можело да се кара още така, било ранен признак, но реших да не рискувам) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 201 #6 Отговорено 17 Март, 2023 И моята го прави. И не само в студено, а във всякакво време. С оригинален съединител съм. В това видео го има още по-изразено на 0:55 и 1:01. https://www.youtube.com/watch?v=EqJoFhOFlq0 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 94 #7 Отговорено 17 Март, 2023 (Редактирано) 18 hours ago, cocky said: При мен се чуваше доста повече и първоначално беше в дъждовно време под наклон, също не приплъзваше, оказа се че съединителя е за смяна(можело да се кара още така, било ранен признак, но реших да не рискувам) А като го смени изчезна ли звука? Мисълта ми е, че 100% е съединителя? Редактирано 17 Март, 2023 от Robben Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cocky 2 #8 Отговорено 17 Март, 2023 3 hours ago, Robben said: А като го смени изчезна ли звука? Мисълта ми е, че 100% е съединителя? Сменен беше съединител комплект без маховик и звука изчезна, вече от 2 месеца я карам и не се е чувал. AISIN сложиха. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 201 #9 Отговорено 18 Март, 2023 Oт това, което съм чел и слушал, конкретният гореописан звук сам по себе си не е причина за смяна на съединител. Други са критериите, по които се решава дали му е дошло времето за смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 94 #10 Отговорено 19 Март, 2023 А тоя звук всъщност от къде идва? Реално не би трябвало да го има, ако всичко е ок Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 201 #11 Отговорено 19 Март, 2023 Така и няма единен консенсус от какво е. Затова използват думичката probably. Ето чрез автоматичен превод някои възможни причини от коментарите по-долу от видеото дето постнах: "Като механик на бивш дилър със сравнително добра памет за тези неща. Това е металната пластина, която държи пружините във вашия диск на съединителя, който се трие в пружината, която е направена от по-твърд метал. Рядко се сменяше гаранционно. Тъй като колата се управлява така, както водачът е включил съединителя." "Проблемът обикновено е в лагера на първа предавка. Лагерът понякога може да бъде фиксиран, докато в някои случаи шумът няма да изчезне, независимо от това колко промени са извършени на скоростната кутия. Алтернативата е да си купите нова скоростна кутия." "Поправял съм този шум многократно в по-старите сивици и сивици от 8-мо поколение, повечето пъти е лош изхвърлящ лагер, също така, ако просто го прави първо с сивици от 8-мо поколение, обикновено е и лоша пилотна втулка в съединителя." 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 94 #12 Отговорено 19 Март, 2023 Ясно. Като сложим и скърцащата горна помпа и нещата заспиват Крайно несериозно като цяло , ама квото такова. Ще я карам така докато не почне да приплъзва, тогава ще се сменява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Robben 94 #13 Отговорено 28 Ноември, 2023 Колеги, да дам малко инфо по темата. Смених горната помпа на съединителя(ОЕМ от кола донор) и опресних маслото на скоростната кутия- с оригинално на Хонда. След тези интервенции въпросния звук не се е появявал. Пробвах неколкократно при потегляне с повече газ, на сухо и сега на дъждовно време- освен въртене на гуми друго няма. Нямам идея коя от двете интервенции е “оправила” проблема, но засега нещата изглеждат Ок. 3 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #14 Отговорено 29 Декември, 2023 И при мен го има този звук при потегляне под наклон на задна скорост, обаче. Напред (на първа скорост) го няма звука.Нямам обяснение на какво се дължи. Съединителя засега не приплъзва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове