Jump to content
Sign in to follow this  
Robben

Странен звук при потегляне

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Колата е Акорд 7 2.0 бензин. При потегляне от място, с малко повече газ или при леко нанагорнище, се получава този звук, който съм опитал да хвана с клипчетата. Интересното е, че се получава когато времето е по-студено или влажно, както е днес. 

Имате ли идея    на какво може да се дължи? 

Извинявам се за двойния пост, но не ми дава да кача две клипчета. 

С оригиналният съединител ли е колата? На моята има подобен звук при потегляне на наклон, но не винаги и да пак студеното време оказва влияние. Ако не е сменян, гледай да го пазиш повечко. 

Нямам представа дали е с оригиналния. Факт е, че се случва само в подобно време и ако и подам повече газ. Иначе не приплъзва, не знам... 

При мен се чуваше доста повече и първоначално беше в дъждовно време под наклон, също не приплъзваше, оказа се че съединителя е за смяна(можело да се кара още така, било ранен признак, но реших да не рискувам)

• Like 1

И моята го прави. И не само в студено, а във всякакво време. С оригинален съединител съм. В това видео го има още по-изразено на 0:55 и 1:01.

https://www.youtube.com/watch?v=EqJoFhOFlq0

• Like 1

Posted (edited)
18 hours ago, cocky said:

При мен се чуваше доста повече и първоначално беше в дъждовно време под наклон, също не приплъзваше, оказа се че съединителя е за смяна(можело да се кара още така, било ранен признак, но реших да не рискувам)

А като го смени изчезна ли звука? Мисълта ми е, че 100% е съединителя?

Edited by Robben

3 hours ago, Robben said:

А като го смени изчезна ли звука? Мисълта ми е, че 100% е съединителя?

Сменен беше съединител комплект без маховик и звука изчезна, вече от 2 месеца я карам и не се е чувал. AISIN сложиха.

• Like 1

Oт това, което съм чел и слушал, конкретният гореописан звук сам по себе си не е причина за смяна на съединител. Други са критериите, по които се решава дали му е дошло времето за смяна.

А тоя звук всъщност от къде идва? Реално не би трябвало да го има,  ако всичко е ок:)

Така и няма единен консенсус от какво е. Затова използват думичката probably. Ето чрез автоматичен превод някои възможни причини от коментарите по-долу от видеото дето постнах:

"Като механик на бивш дилър със сравнително добра памет за тези неща. Това е металната пластина, която държи пружините във вашия диск на съединителя, който се трие в пружината, която е направена от по-твърд метал. Рядко се сменяше гаранционно. Тъй като колата се управлява така, както водачът е включил съединителя."

"Проблемът обикновено е в лагера на първа предавка. Лагерът понякога може да бъде фиксиран, докато в някои случаи шумът няма да изчезне, независимо от това колко промени са извършени на скоростната кутия. Алтернативата е да си купите нова скоростна кутия."

"Поправял съм този шум многократно в по-старите сивици и сивици от 8-мо поколение, повечето пъти е лош изхвърлящ лагер, също така, ако просто го прави първо с сивици от 8-мо поколение, обикновено е и лоша пилотна втулка в съединителя."

:D

• Like 1

Ясно. Като сложим и скърцащата горна помпа и нещата заспиват:D Крайно несериозно като цяло , ама квото такова. Ще я карам така докато не почне да приплъзва, тогава ще се сменява.