ceco_accord 6125 #1 Публикувано 31 Януари, 2023 (Редактирано) Здраве желаем! Имам 2 въпросчета към "легендарните": 1. Функцията прибиращи се огледала рядко ползвам, но онзи ден забелязах че не се притварят под еднакъв ъгъл към колата. Дясното е почти долепено и е наравно габаритно с борда, но лявото е по-отворено и излиза отвъд страничният габарит. Здраво е и няма луфтове. Надявам се от снимките се вижда разликата? Обективът е точно срещу Н емблемата. При мен ли нещо не е в ред, или всички Ледженди са така? 2. Освен от бутона за вкл. на подгряването им (+ задното стъкло), забелязали ли сте другите случаи когато отоплението им се задейства автоматично и от какво зависи? Знам от мануала че греят няколко минути и се деактивират, но не пише условията които предизвикват автоматичното задействане. Онзи ден просто запалих сутринта ДВГ и без да вкл. нищо друго в колата, усетих след няма и минутка че стъклата им са топли. Колата бе нощувала на улицата и беше около нулата, и влажно. Пробвах същото и следващата сутрин в гаража, където е сухо и 10 градуса над външната температура и "не стоплиха". Редактирано 31 Януари, 2023 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Victor 30 #2 Отговорено 31 Януари, 2023 1. и при мен са така. 2. доколкото съм забелязал, греят само заедно със задното стъкло, но може и да не съм прав, не знам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6125 #3 Отговорено 31 Януари, 2023 Значи по точка 1 съм спокоен, но ме гложди 2 и ще експериментирам. А може и някой да знае повече, или да изрови нещо от "световната паяжина". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #4 Отговорено 31 Януари, 2023 На Сивик 8 дизел се включва автоматично подгрева на задното стъкло, когато външната температура е под 2-3-5 градуса (не знам точно колко). Тази допълнителна консумация помагала на двигателя да достигне по-бързо работната си температура. Не знам дали това твърдение е вярно, но гарантирам за автоматичното включване на реотана на задното стъкло заедно с подгрева на страничните огледала. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1257 #5 Отговорено 31 Януари, 2023 Даже мисля, че са и на един предпазител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6125 #6 Отговорено 2 Февруари, 2023 Логично е, щом са на 1 бутон. В нета инфото е оскъдно, но срещнах че наистина под +5 градуса се задействат автоматично първите минути, но след няколко се деактивират, за да не харчат ток от акумулатора, ако ДВГ работи на място, и вече е на мин. обороти, защото е "стоплил". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JoroHondata 188 #7 Отговорено 20 Ноември, 2023 Здравейте По т. 2: миналата зима и аз установих, че когато външната температура е около 0 (не знам с точност при каква) при стартиране на двигателя автоматично страничните огледала започват да греят за 4- 5 минути. Според мен това обяснява защо всички огледала на Legend са в такова мътно- изголяло състояние. Предполагам, че както при Цецо и при мен- това се случва и при останалите притежатели на Legend съвсем автоматично (без да се включва нагряването на огледалата от бутона разбира се). Интересно ще е и дали се нагрява и задното стъкло заедно със страничните огледала. Потвърждавам: тази сутрин (20.11.2023) при 2 градуса външна температура огледалата се нагряха със стартирането на Легенда и поработиха около 4-5 минути ! Поздрави 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 141 #8 Отговорено 20 Ноември, 2023 Някъде бях чел че климатика "гледа" GPS данните и оттам решава откъм коя страна колко студено да духа. Така че нищо чудно и огледалата да имат сензор, който да ги размразява автоматично Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове