Makc 18 #1 Публикувано 24 Ноември, 2022 Здравейте Колеги, Втори ден забелязвам предното ми ляво стъкло се смъква само до около половината. Вчера беше първият път и просто се качих в колата и го затворих, помислих, че съм го забравил отворено. Днес обаче не мръднах никъде и го гледам вечерта пак наполовина отворено. Влизам тоя път в колата и от модула за стъклата на вратата мелодия на късо съединение с малко дискотечна атмосфера. Модула бучи странно и светлините играят, стори ми се дори, че идва шум и от модула на задната врата. Сложих ключа в ключалката, дадох на контакт, вдигнах стъклото и проблем- Няма- ни шум, ни лампите играят. После обаче бутона за шофьорското стъкло обаче не работеше изобщо- ни нагоре ни надолу, останалите 3 стъкла- работят. Изгасих и извадих ключа, стъклото остана вдигнато, но звука се появи отново, изчаках няколко секунди- може би 20-30 и спря, излязох и заключих. Последните дни си е хладно през нощта и по цял ден ръми дъжд- не зная дали ако има утечка, дали ще допринесе за проблема Модула ли е заминал, бушон, кабели? Някой имал ли е такъв проблем? Мерси предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #2 Отговорено 26 Ноември, 2022 До сега съм чувал, пък и при мене се случи механичен проблем. Главно се чупят бутоните. Модулите са няколко модела, но електрически са много сложни всичките. Има стари теми и при нас и при акорд, където нещата са идентични. Аз поръчах модул от аутодог в Германия, но нищо общо с оргинала, а и не стана. В оргиналният модул има процесор, който анализира сигналите от всички бутони. В темата съм качвал и снимки, потърси я, може да ти е от полза. Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Makc 18 #3 Отговорено 2 Декември, 2022 Мерси колега, Да, четох из темите при Акордите и малко ми беше понастръхнала косата. Най-вече за какви гимнастики да се настроя, и се бях приготвил вече. В крайна сметка обаче се оказа, че модулът е бил мокър, и съответно изправях горната греда на вратата. Иначе извадих модула, в началото мислех, че е лош контакт, мислех да изчистя и да напръскам с контакт спрей и да видя. Разглобих вратата и видях, че модулът е мокър, съответно го взех вътре и изсуших. Грешката, която направих обаче бе да го разглобя до платка и като го събрах отново, сега автоматичния на шофьорската врата не работи, но не зная кога и въобще дали ще го оправя скоро. На снимката е само платката закачена и проблеми с работата нямаше. Когато проблема се появи наистина бяха може би 5-7 дъждовни дни и като махнах модула, стъклата бяха вдигнати и отивам да слагам кората и гледам пак вода- съответно на тенекеджия и за сега е ок, но и не вали, ще видим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #4 Отговорено 2 Декември, 2022 преди 5 минути, Makc написа: сега автоматичния на шофьорската врата не работи, но не зная кога и въобще дали ще го оправя скоро. На снимката е само платката закачена и проблеми с работата нямаше. Не става ли с 'обучаване' със задържане на бутона няколко секунди в долно и съответно в горно положение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #5 Отговорено 2 Декември, 2022 Както е писал колегата трябва да го обучиш: натискаш надолу бутона, държиш го докато се свали до края стъклото и задържаш още няколко секунди бутона, след това същата процедура нагоре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Makc 18 #6 Отговорено 3 Декември, 2022 Интересно, не значех, че трябва ново обучение, след като модула не е сменян. Помислих, че бутона се е счупил и проблема е механичен. А иначе без да съм го обучавал, вчера работеше нормално, може би съм го обучил "без да искам" - Най-вероятно покрай влизане и излизан от някой платен паркинг. Изключително неудобно, като не работи автото, особено в студено време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове