Jump to content
Sign in to follow this  
iazoo

Модул дневни светлини / автоматични фарове

Recommended Posts

Posted (edited)

Здравейте, имам един въпрос относно монтаж на модул за автоматично включване на фаровете, имам такъв на служебната кола, също така преди 2-3 години сложих и на колата на жената, да не ги забравя (Голф 4) и там нещата се получиха доста лесно. Хареса ми да не пускам и гася фаровете всеки път, та си купих и за Хондата - колата е 2000 година. Взех модул с управление по минус Нео Монтана, идеята ми е да го свържа към дългите светлини, като разбира се ще е намален на 20-30 %. Модулчето е с +12 V и още един + след контакт. От къде е най-подходящо да пусна въпросния + след контакт, като засега мисля, че от запалката отпада, тъй като евентуално ако искаш да слушаш музика има вероятност да светят и фаровете в средното положение на ключа (или греша). Какво мога да оплескам, оказва се май, че инсталацията на Хондата си е башка, а и аз не съм с кой знае какви познания в тази област. Благодаря предварително на всички помогнали. 

Edited by iazoo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
Преди 1 час, iazoo написа:

от запалката отпада, тъй като евентуално ако искаш да слушаш музика има вероятност да светят и фаровете в средното положение на ключа (или греша)

Грешиш! Не ти знам модула, нo ако е направен, както трябва, модула следи напрежението и ако е над зададени граници (примерно 13.5 волта) тогава пуска фаровете.

И да, с Хондата е много по-трудно да се подкара DRL, от колкото с Голф!

Edited by ruil4o

Share this post


Link to post
Share on other sites

То тогава ги пуска,но после не ги гаси!За да изгаснат връща се ключа до 0 и после връткаш за радио.И аз съм взел от запалката и правя тази процедура от 8г.Все не остава време да го оправя.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Такова ми е модулчето, ама четох един пост на Markony, че ако се върже към дългите може да стане проблем с ключа за фаровете. И сега му се чудя да го мъча ли въобще било то на къси / дълги или да го засилвам в някой шкаф, ако ще се прецака нещо колата... 

IMG_20220808_185739.jpg

IMG_20220808_185750.jpg

IMG_20220808_185836.jpg

IMG_20220808_185814.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не знам японския колега /инжинер/ измислил тая схема на каква дрога е бил, но искам и аз от нея....Късите се управляват от релета. но дългите не.

HRV lights.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Upcoming Events

    No upcoming events found
×
×
  • Create New...