stojkovskimarjan 21 #1 Публикувано 3 Юли, 2022 Този антифриз е сменян преди 3 години, но забелязах преди няколко месеца, че цвета на разширителния съд е кафяв и мътен.Не знам какъв антифриз има вътре.Преди този не съм сменял антифриз от поне 10 години, но последния път като го мерих на колко градуса замръзва беше ясно.Сега махнах разширителния съд, измих го колкото можах и налях антифриз. Мисля, че възрастта на антифриза е такава, че добавките са се износили и е започнал да корозира. Вашето мнение? Sent from my SM-A528B using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 3 Юли, 2022 Смени го с качествен и го наблюдавай. Преди това една промивка, дори само с дестилирана вода. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #3 Отговорено 3 Юли, 2022 (Редактирано) Важно тази мътилка да не е затлачила каналите на радиатора. Ако е и кафява нещо по системата не е понесло ментето или неточния антифриз. Редактирано 3 Юли, 2022 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #4 Отговорено 3 Юли, 2022 Странно.омасляване в антифриза няма нали.дига ли температура? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stojkovskimarjan 21 #5 Отговорено 3 Юли, 2022 Няма омасляване, не дига температура. Sent from my SM-A528B using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #6 Отговорено 3 Юли, 2022 Аз ползвам само червен антифриз. Иначе казанчето го свалям, пълня с малко пясък, малко доместос, малко вода и яко тръскане. Става като неразличимо от ново. Антифриза го сменям на 2-3 години, независимо, че при замерване показва добри показатели. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #7 Отговорено 3 Юли, 2022 Не е корозирал антифризът. Нещо друго е. Недай си Боже, гарнитура глава. Прилича ми на нещо такова. Отработени газове в охладителната система и/или малко масълце. Трябваше да му направиш един газ анализ, преди да го смениш. Но и сега не е късно. Покарай, наблюдавай го и при най-малко съмнение - на сервиз за газ анализ на антифриза. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stojkovskimarjan 21 #8 Отговорено 3 Юли, 2022 Не са отработени газове.Sent from my SM-A528B using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове