kvd74 646 #1 Публикувано 16 Юни, 2022 Привет на всички. Свалих стъклоповдигача на шофьорската врата за ремонт. Интересува ме тези малките колелета, на които се движи ножицата, трябва ли да се въртят в улеите или само се влачат в него? Измих ги с бензин хубаво и смазах, две от тях превъртат принудително и много трудно, третото хич не ще. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #2 Отговорено 16 Юни, 2022 (Редактирано) Колело ли е, трябва да се върти. Раздвижи ги с клещи или нещо такова. Няма логика да има колело а да не се върти. Щеше да е на шейна. Редактирано 16 Юни, 2022 от Executor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #3 Отговорено 16 Юни, 2022 Не знам, но има логика това, което казваш, но пък толкова блокирали. Все пак ги измих и смазах и едвам с едно шило мърдат по малко, а едното и не ще. Монтажа на колелетата е като на шарнирен болт, оста се движи спрямо него в поне две посоки. Толкова да е блокирало, все пак е метал в ПВЦ и няма никаква корозия! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #4 Отговорено 16 Юни, 2022 (Редактирано) Имам 2 такиса стъклоповдигача но са на село иначе щях да видя дали се върти. Някой ако има под ръка да каже. Просто не виждал логика да не се върти това колело. Извади го от шината с и едни клещи го раздвижи. Редактирано 16 Юни, 2022 от Executor Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #5 Отговорено 16 Юни, 2022 Имам някакъв бегъл спомен, че и при мен не се въртяха. Почистих ги, смазах ги с грес и въпреки, че не се въртят, пак си се движеха в релсата, без да заклинват. Накрая повдигачите се предадоха, не от тези колелца, а от централната сглобка на "ножицата" така да се изразя. Отидох в Княжево, оставих колата за час и ми направиха и двата повдигача перфектно, и с 2 години гаранция. Съжалявах само, че не отидох по-рано направо там, ами се занимавах с разглобяване на врати и загуба на време. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #6 Отговорено 16 Юни, 2022 И при мен проблема е точно там, да видя какво ще излезе от ремонта. Ако го бива, ще пиша да се похваля, ако не дай адрес на майсторите в Княжево, не са ми далеч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Executor 49 #7 Отговорено 17 Юни, 2022 Аз смений 2 стъклоповдигача точно заради централната сглобка. Това се случва преди 10-тина години. Накрая отидох при един стругар, мисля че сложи шайба и я завари да не се вади, каза ако се счупи или има нужда от разглобяване пак ми я донеси. Е, 10 години не е мръднало. Тогава ми взе 5 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #8 Отговорено 17 Юни, 2022 Хубавото на повдигача е, че целият е метален. Всеки, който има флекс, телоподаващо и "дясна" ръка ще го оправи. Ремонтирал съм лично поне 2 повдигача преди години. Качвал съм и снимки, ама сега нямам време да ги търся. Пластмасовите ролки са трън в ГЗъ. Задължително ги раздвижи. Ако не стане c WD40 - разглобяване и груба сила. Успех, адаш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #9 Отговорено 4 Юли, 2022 Привет. Отремонтирах стъклоповдигача с помощта на познат, който ми направи една втулка по моя скица. Май леко трябва да охлабя натягането на ножицата, защото за нагоре понякога няма сила да тръгне, иначе надолу от теглото на стъклото си върви бързо. 1 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове