khaccbg 8 #1 Публикувано 5 Юни, 2022 (Редактирано) Здравейте, Питането ми за избор между Акорд 2.0 2007 бензин или Акорд 2.2 2009 дизел е свързано с това че цените са съпоставими и при мен един от важните фактори е нивото на безопасност. Акорд 7 ген е 4 звезди от NCAP, a Акорд 8 гех успява да получи 5 звезди. И двете генерации са малко по-слаби от аналогичните генерации на Авенсис който има повече точки за безопасност. Питането ми е за около 10-12 хил лв кое бихте избрали? Всъщност не знам при толкова стари коли дали може да се разчита на въздушните възглавници. Което ме подтиква дори да се замисля за Авенсис 2010-11-та дизел въпреки че Акорда ми е на сърце. Редактирано 5 Юни, 2022 от khaccbg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #2 Отговорено 5 Юни, 2022 12хил лева за Акорд 7 с 2.0 бензин.... без да се заяждам, но тази кола е много далеч от тази цена. Двете коли като цени имат поне 5000лв. разлика. Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 8 #3 Отговорено 5 Юни, 2022 Гледам в мобилето има няколко от Испания за около 10к. Освен да са пъпен боклук, но ти казваш че и 12к са малко за 2007 2.0 бензин? https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=3&slink=ok4ju2&f1=1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #4 Отговорено 5 Юни, 2022 Не ме разбра, колега. 12хил. лева са много за Акорд 7 2.0 бензин. Даже страшно много. Не мога да си представя, че някой даже би му хрумнало да даде такива пари, освен ако не е на 50хил. реални километра. Виж за 2.4 в абсолютно перфектно състояние по съм съгласен, макар че и за нея това са вече много пари.Акорд 8 дизел започва от около 11-12 000 лева. Вярно е, че Акорд 7 с бензинов двигател и по-надеждна кола от 8ца 2.2 дизел, но дизела е 10 пъти по приятен за каране и най-вече 8цата е по-актуална и съвременна кола. Просто 2.0 и в 7ца и в 8ца са тромави и стават само ако си някакъв хептен спокоен шофьор. Отделно като качиш 4 човека в бензинов Акорд и колата се чуди дали да върви или да спре. При дизела го няма това нещо. Нютоните си казват думата.Единствения минус на дизела поне за мен е звука. Като човек каращ 15г бензинови двигатели така и не мога да свикна със тракащия звук. Както и да го смяташ, какъвто и Акорд 8 да вземеш, дори и най-евтиния, като го облсужиш и вкараш в пътя поне 15 бона излиза. Това е минимума.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 8 #5 Отговорено 5 Юни, 2022 (Редактирано) Гледам че по толкова вървят. И аз мисля че това са адски много пари за толкова стара кола и с много километри, но не виждам избор. По принцип не крам бързо и не ми е приоритет мощността... както споменах приоритет ми е безопасността като за семейна кола. И за това се замислям от тази гледана точка дали и да не гледам Авенсис че са малко по-евтини и по-безопасни според NCAP. Има екземпляри от 2009-2010 2.2 дизел на цената на Акорд 2007 бензин. Редактирано 5 Юни, 2022 от khaccbg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 204 #6 Отговорено 5 Юни, 2022 Зависи какво търсиш от една кола. Колкото хора, толкова мнения. Щом като не караш бързо и не ти е приоритет мощността (и аз съм като теб), аз бих взел 8-ма генерация 2.0. Знам, че е малко над бюджета ти, но 2.4 не е кой знае колко по-мощна от 2.0. За дизела - там или добро или нищо. Или обичаш дизелите, или не. Моят съвет е да скочиш на Акорд 8, а вече бензин или дизел, ти сам ще си прецениш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6121 #7 Отговорено 6 Юни, 2022 Най-добрият съвет е да покараш и 2-та конкретни модела, и да си прецениш. Част от безопасността е и бързото изпреварване, за което си трябва мощност, дори през другото време да караш лежерно. По шосетата е трафик и понякога е изнервящо да си търпелив. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1073 #8 Отговорено 25 Юни, 2022 (Редактирано) Чак пък “тракане” при 8-цена дизел няма. Даже съвсем скаро едни колега(каращ Пежо дизел) ме попита дали вярно акорда ми е дизел, че си мислел, че е бензин. А и Дизела носи на доста приятен ремап, което при бензина е свързано с много цифри. Аз също дълги години карах само бензинови Хонди, но след акорда вече съм им фен на дизелите. А относно дизайна на 7 и 8, там не вярва да има две мнения по въпроса и то в полза на 8-цата. Редактирано 25 Юни, 2022 от policeman 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове