D3athRow 0 #1 Публикувано 30 Май, 2022 Здравейте, някакви идеи защо може колата да пали трудно при топъл двигател, на практика изисква подаване на газ за да запали. колата е акорд 7 2.4 с газов инжекцион. благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #2 Отговорено 30 Май, 2022 (Редактирано) Задръстен дросел,и може би затегнали клапани ако не си ги проверявал. Почистване на ЕГР и неговите пътища задължително че там е голяма мизерия. Редактирано 30 Май, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #3 Отговорено 30 Май, 2022 На времето бях много в час с пропанбутановите газови уредби. Там при старите уредби, бензин/газ се превключваше ръчно с ключ и ако той не е в ред се случваше (рядко)едновременно да се подава и бензин и газ, сместа се преобогатява и пали трудно... Никога не съм имал газов инжекцион и не знам възможно ли е да газта да се изключи напълно, все едно, че го няма г. инжекцион, за да се види дали само на бензин е същото...? Имам предвид да не става нещо подобно... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D3athRow 0 #4 Отговорено 31 Май, 2022 Клапаните са регулирани, с дросела може да пробвам. Иначе и само на бенз - пак е същото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 453 #5 Отговорено 31 Май, 2022 Покарай само на бензин 2-3 дни и виж дали е така. @CARPERA запиши си вече, че тоя мотор нема ЕГР. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
D3athRow 0 #6 Отговорено 31 Май, 2022 А @jijane accord 8 2.4 201 с егр ли е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #7 Отговорено 31 Май, 2022 35 minutes ago, jijane said: Покарай само на бензин 2-3 дни и виж дали е така. @CARPERA запиши си вече, че тоя мотор нема ЕГР. Може би е моя грешката това дават за мотор К20А6 Accord 7 https://omanual.ru/Honda/Accord/7/040803.HTML Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 453 #8 Отговорено 31 Май, 2022 К20 в акорд не е същото, като К24 в същия акорд. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #9 Отговорено 1 Юни, 2022 (Редактирано) Екологията на к24 се получава от променливото газоразпределение на изпускателния вал. Затова не е необходимо наличие на егр клапан. Изпускателните клапани като затворят по-рано ти остава в цилиндрите някакво количество отработени газове и следователно не е необходимо да вкарваш нови такива чрез егр през всмукателните както е при к20а6. Намаляваш температурата на горене и воала ниски азотни оксиди... Японеца е сметнал всичко . Между другото по изискване за количеството на азотни оксиди, к серията отговарят на евро 6 . Към колегата: колата не пали топла и при разтегната верига. Проверете я. Редактирано 1 Юни, 2022 от ivailopp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове