Галин Абушев 25 #1 Публикувано 19 Април, 2022 Здравейте колеги, Проблема ми е следния. Понеже разбрах, че abs модулите са много различни за различните модели акорди (дизел, фейс, ляв - десен волан,2 - 2.4 и т.н.).Как мога да разбера кой вид abs модул да търся за моя акорд 7.Джамбазите преди да я купя са сложили друг вид модул(за друга кола) на колата и сега като тръгна веднага ми светват vsa i abs лампите. Разбира се не са оставили оригиналния abs и няма как да го видя... Колата е акорд 7, 2006,2.4 комби вин :JHMCM28806C200204. Ще съм ви много благодарен ако ми дадете съвет. Говорих по телефона с човек от бултрако Пловдив (голям пич излезе) обясни ми, че модулите се различавали и от количеството екстри, които имала колата и това още повече усложнява задачата... Някой има ли идеи как да разбера кой модел аджеба трябва да търся. Според мен най-лесно ще е ако намеря човек от форума със абсолютно същия тип автомобил. Когато я купувах преди три седмици в обявата пишеше "екзекютив" като серия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 235 #2 Отговорено 19 Април, 2022 (Редактирано) Според мен оня, големия "пич" от Пловдив е не толкова голям пич защото той има най-богатия набор от инфо за твоята кола, едва ли някой от форума може да разполага с неговата база данни. Друг е въпроса ако иска манги а ти не си готов да ги дадеш, или ако не знае как да поиска а му се иска, варианти в този аспект има доста и дано стигнеш до най-добрия за теб! Ако все пак някой от форума разполага с богата база данни то инфото което предлагаш е относително "постно", според мен! Редактирано 19 Април, 2022 от CCord 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 154 #3 Отговорено 19 Април, 2022 Ама ти втора употреба ли ще търсиш? Щото иначе, всеки уважаващ бизнеса си магазин за авточасти, ще ти намери точния модел по рамата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Галин Абушев 25 #4 Отговорено 19 Април, 2022 (Редактирано) Втора употреба търся от две седмици... В бултрако ми казаха 6 бона за нов и смяна 🥺... Колкото и да искам да я оправя колата, няма как да дам тези пари... Втора употреба е към 150лв... Редактирано 19 Април, 2022 от Галин Абушев Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #5 Отговорено 19 Април, 2022 Здравей колега. Как стигна до извода, че модула ти е сменян. Правена ли е диагностика и какви грешки вади? По номера на рамата, който си дал модула ти този. . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #6 Отговорено 19 Април, 2022 (Редактирано) Преди 1 час, Галин Абушев написа: В бултрако ми казаха 6 бона за нов и смяна Колега силно ти препоръчвам да не ги слушаш за дефектен модул,преди анализ и проверка на кода на грешката и свързаните с нея компоненти по колата.Повярвай,не са един или два.По мое време обявената цена на нов от тях ,беше с 2к. по ниска.Инфлация,а... и не беше модула! Редактирано 19 Април, 2022 от JHM 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Галин Абушев 25 #7 Отговорено 19 Април, 2022 Може би си прав, ще трябва да се поуспокоя малко, че нещо прегарям 😁С такъв мерак и токова време я търсих тая кола и сега май се пренавих малко. От три седмици чета по форумите и навсякъде, но като цяло ще обобща ситуацията: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Галин Абушев 25 #8 Отговорено 19 Април, 2022 Първо колата е купена преди 3 седмици. Запалих я и след като направих 200метра светнаха vsa, abs и удивителната на таблото. Ако я изгася и запаля лампите не светят, докато не направя пак 200-300метра - тогава пак светват(погледнах абс модула и от него избиваше течност, затегнах го и спря) . Така, отидох до bosh сервиз в Пловдив, там на диагностиката докато карах автомобила ми казаха, че засичат, че задните гуми се движат с около 5км по - бързо от предните. Гумите са еднакъв размер - първо това провериха и след това ми казаха, че ще ми се обадят със становище и че сега нищо повече не могат да направят(не ми звъннаха). Звънях до бултрако и ги питах, дали с тяхната диагностика могат да ми кажат дали наистина абс модула е развален. Обясних на човека какво засича диагностиката на bosh сервиза и той даже не ме остави да продължа. Каза ми, че преди време са имали абсолютно същия проблем с абс модул и тогава проблема е бил точно същия, засичат, че задните колела се движат по-бързо от предните. Директно ми каза, че и да отида при тях само ще ми вземат 150лв за първоначална диагностика и пак това ще излезне. Обясни ми, че най-вероятно е сложен абс модул от друг тип автомобил, както в било в техния случай преди време. При тях на кола седан е бил сложен модул от комби, при мен е обратното(предположи) . Каза ми, че модулите за дизел, седан, десен волан, префейс и дори различните класове изпълнения (спорт, ексекютив) са различни и трябва да намеря модул топно за моя тип автомобил 🥴 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #9 Отговорено 20 Април, 2022 Различни са,но няма да са повече от 2 модела. По твоя VIN излиза това: Снимай и стикера, който е на корпуса и с него в някоя морга,за втора употреба такъв,ако е той де. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #10 Отговорено 20 Април, 2022 (Редактирано) @JHM Ако модула на колегата е сменен, със стикера от този ще му продадат още един ненужен. По-вярно ми се струва някой с 2,4 АТ комби да си снима стикера и да го качи за сравнение с проблемния в колата. Имам двама познати с такива автомобили и ще ги помоля да снимат стикерите на техните модули. Моята е а Адаптивен круиз и номера е друг. Редактирано 20 Април, 2022 от Ivan_Ch 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Галин Абушев 25 #11 Отговорено 6 Май, 2022 (Редактирано) Пичове, мисля, че проблема вече е отстранен. Оказа се наистина, че джамбазите са сложили Abs модул за друг модел акорд, а не правилния за моя. При което възникваха проблемите по-горе. Поръчах модул втора употреба(по спецификация за моя автомобил) , до сега съм минал 10тина километра и вече не се появяват дразнещите светлини (abs, vsa).!!! Ако тези светлини ви се появяват след 200-300 метра шофиране и диагностиката показва, че задните колела се движат по бързо от предните и записва грешка "грешен размер гуми", шанса е огромен вашата кола да е също с неподходящ abs модул!!! Благодаря на колегата #Ivan_Ch за съдействието за разгадавсне и решаване на проблема😉 ! Редактирано 6 Май, 2022 от Галин Абушев 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #12 Отговорено 6 Май, 2022 Това е грешката, която се предизвиква от не правилния ABS модул. При колегата беше сложен модул от преди фейса и явно това не се харесваше на автомобила. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове