Barcello 0 #1 Публикувано 16 Февруари, 2022 Здравейте група !! Имам проблем със скоростната кутия!! Когато запаля колата D -то ми остава постоянно да мига и тази скорост на която съм си свети когато карам на 1 имам усещането че е на 2 а кога карам на 2 и D все едно съм на четвърта и при смяна на скоростите се получава едно блъскане. Загасям колата паля я след известно време ( 5-10 часа,ден два ) всичко е нормално карам ден два няма проблеми спирам за нещо гася паля айде пак почва проблеми да прави опитал съм и така гася паля гася паля и се е оправяла но не всеки път и сега вече не я карам щот си остана постоянно с проблема който го има Благодаря предварително на всички Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #2 Отговорено 16 Февруари, 2022 Нали акумулатора е в кондиция? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
I_Yordanov 158 #3 Отговорено 16 Февруари, 2022 Селеноид? На диагностика може ли да минеш? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #4 Отговорено 16 Февруари, 2022 (Редактирано) Здравей колега @Barcello D на автомата свети когато автомата има проблем,това е като чека на мотора. Този автомат виждал ли е опресняване на маслото,кога и колко пъти е правено с какво масло. Хубаво е да се отиде на диагностика на автомата,ако има кой да прочете грешката. Както писа колегата акумулатора е зареден ,и там няма проблем. Редактирано 16 Февруари, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #5 Отговорено 16 Февруари, 2022 Някъде срещнах ,че мигането на D може да е от един от двата датчика за налягане на маслото на кутията. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #6 Отговорено 16 Февруари, 2022 Не пипай акумулатора за да прочетеш грешката в паметта. Окъсяваш 2пиновата диагностична букса с кламер, даваш на контакт и записваш миганията на D лампата. И аз залагам на разкачена букса на датчик за налягане на маслото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barcello 0 #7 Отговорено 16 Февруари, 2022 Преди 5 часа, ceco_accord написа: Нали акумулатора е в кондиция? Акумулатора е ок Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barcello 0 #8 Отговорено 16 Февруари, 2022 Преди 4 часа, CARPERA написа: Здравей колега @Barcello D на автомата свети когато автомата има проблем,това е като чека на мотора. Този автомат виждал ли е опресняване на маслото,кога и колко пъти е правено с какво масло. Хубаво е да се отиде на диагностика на автомата,ако има кой да прочете грешката. Както писа колегата акумулатора е зареден ,и там няма проблем. Маслото е сменяно от стария собственик преди година Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #9 Отговорено 17 Февруари, 2022 (Редактирано) Това са много добри трикове да продадеш колата си. Може да си сигурен в това ако той ти е брат или си бил на смяната на маслото. Вдигал ли си щеката гледал ли си му цвета,имаш ли инфо с какво масло. Може да вдигнеш щеката и да я изтриеш на бяла салфетка,снимай. Както е писал колегата прочети грешката най-вече. Редактирано 17 Февруари, 2022 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #10 Отговорено 17 Февруари, 2022 Преди 15 часа, Barcello написа: Когато запаля колата D -то ми остава постоянно да мига и тази скорост на която съм си свети Загасям колата паля я след известно време ( 5-10 часа,ден два ) всичко е нормално карам ден два няма проблеми спирам за нещо гася паля айде пак почва проблеми да прави опитал съм и така гася паля гася паля и се е оправяла но не всеки път и сега вече не я карам щот си остана постоянно с проблема който го има Когато кутията работи нормално D -то мига ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barcello 0 #11 Отговорено 17 Февруари, 2022 Преди 5 часа, ceco_accord написа: Когато кутията работи нормално D -то мига ли? Не мига когато е в нормален режим на работа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #12 Отговорено 17 Февруари, 2022 До тук - добре. Отиваш при колата - палиш - на място (да загрее мотора), после превключваш няколко пъти изреждайки на място предавките и гасиш мотора. След минутка-две вадиш щеката на кутията (колата да е на водоравна, хоризонтална повърхности) и снимаш нивото на маслото с телефона си. Вземаш бяла салфетка и я изтриваш в нея, да се види цветът - това е за втората снимка. Като видя 2-те снимки, ще дам хипотеза. Гледай да са на фокус! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barcello 0 #13 Отговорено 17 Февруари, 2022 (Редактирано) Ок утре ще ги кача снимките Редактирано 18 Февруари, 2022 от Honda_Z Моля, не цитирайте цяло предходно мнение! По презумпция се предполага, че отговаряте на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #14 Отговорено 18 Февруари, 2022 Трябва да постигнеш нещо такова. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #15 Отговорено 18 Февруари, 2022 @ceco_accord Spoiler Твоето на какво км е,нещо се губи розовия отенък и вече е кафеникаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #16 Отговорено 18 Февруари, 2022 To цвят трудно се снима с тел, но тая година ще го опреснявам пак, като станат 30К. На живо е розовеещо, но не чакам да потъмнее. 25-30К или 2 години опреснявам - и е така откакто карам хондови автоматици. Единственото което може да ги "събори" е вехто масло. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barcello 0 #17 Отговорено 25 Февруари, 2022 (Редактирано) Не мога да кача снимка но при топъл двигател нивото на маслото е ок и е с розов отенък по чисто е от на тази снимка по горе Редактирано 25 Февруари, 2022 от Barcello Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barcello 0 #18 Отговорено 25 Февруари, 2022 как мога да кача снимка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #19 Отговорено 25 Февруари, 2022 (Редактирано) С този бутон от снимката избираш файла,от телефона ти или компа,той се появява отдолу и го добавяш в темата с "+" Редактирано 25 Февруари, 2022 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #20 Отговорено 25 Февруари, 2022 Преди 3 часа, Barcello написа: ... нивото на маслото е ок и е с розов отенък по чисто е от на тази снимка по горе Проверявал ли си цветът му когато кутията не работи нормално? Покарай и като почне да прави описаните в началото на темата ти проблеми го виж пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Barcello 0 #21 Отговорено 28 Февруари, 2022 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове