toniam 52 #1 Публикувано 8 Февруари, 2022 Здравейте колеги. Снощи при потегляне от гаража ми света чека на мотора и колата като че ли влезе в авариен режим и ми светнаха жълтите лампи VSA и TSA. Не иска да се форсира губи мощност. Миналата седмица сменях свещи и накладки (предни и задни). Не знам дали има връзка, но цяла седмица работи без проблем и сега тази ТЪПОТИЯ. Някой, ако има идея ще съм благодарен! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #2 Отговорено 8 Февруари, 2022 Четох в испанския форум, че може да дава тия грешки и при отслабнал акумулатор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1553 #3 Отговорено 8 Февруари, 2022 Най-лесно ще провериш това зареди го акумулатора,дори да не изчезне грешката ще е добре за батерията за зимата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 404 #4 Отговорено 8 Февруари, 2022 Нормално е като светне чека колата да влезе в авариен режим, съответно изключва и VSA/TSA. Задължително трябва да се прочете грешката, всичко друго е гадаене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #5 Отговорено 8 Февруари, 2022 Преди 5 часа, toniam написа: ... Миналата седмица сменях свещи и накладки (предни и задни). Не знам дали има връзка, ... Свещите, по-скоро нямат. Накладките, обаче, имат. VSA/TCS работи през ABS-a. При смяната на накладките може да си объркал нещо и седмица по-късно някой сензор да е дал фира. Провери сензорите на ABS-а. Акомулаторът ако не е наред, също кара някои от "модерните" системи да светнат, ама чак да те вкарва в авариен режим ...?! Най-добре прочети грешките, преди да започнеш ремонти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #6 Отговорено 8 Февруари, 2022 Благодаря, колеги! Като реша проблема ще ви информирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
lyubomirspasov 0 #7 Отговорено 9 Февруари, 2022 ABS датчик. Направете диагностика за откриване на неработещия и първо проверете кабелчето. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #8 Отговорено 9 Февруари, 2022 (Редактирано) Здравейте колеги. Оказа се неработеща бобина на 2-ри цилиндър. Поръчана е и другата седмица ще ви уведомя за крайния резултат. Благодаря! Редактирано 9 Февруари, 2022 от toniam 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1255 #9 Отговорено 9 Февруари, 2022 Колега дай номера на грешката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #10 Отговорено 9 Февруари, 2022 Съжалявам, но не го записах,понеже колата се побърка,излезе VSA, TSA, SRS, грешка в десния преден колан, ниво на маслото и куп други глупостта. Изтрихме всичко и после извадих свещите и видях, че на 2-ри цилиндър не е работила добре(а ги смених миналата седмица) и след проверка една по една открихме, че бобината на този цилиндър не работи и понеже работят две по две ебава и 4-ти цилиндър. Основния проблем е, че напоследък има недостиг на части. В Хонда Мадрид ми обявиха 136 евро за бобина и 2месеца чакане. Сега поръчах в един сайт, но от 10 марки бобини за Акорда само една имаше налични. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #11 Отговорено 5 Март, 2022 Здравейте колеги! След три седмици чакане най-накрая колата е готова. Оказаха се 2 неработещи бобини. Смених и четирите с чисто нови "Delphi" по 23 евро едната (в "Auto doc" бяха с 30 процента намалени, когато ги поръчах), сложих и нов акумулатор и "играта заспа". 4 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове