IvelinG 0 #1 Публикувано 30 Декември, 2021 Здравейте!! Имам питане понеже съм нов Хондаджията и преди 15- 20 дни си закупих от този модел, Хонда сивик 1998 г. 1.5 В-Тек седАнова(Японката) и казвали. Питането ми е следното. Защо до 3- 4 скорост се реже и върви до 160km/h. А на 5 та не иска да потдържа километрите се едно и дърпам ръчната? И още един въпрос. В наклон на 1 ва скорост опуска, а компресия 10 на всеки цилиндър? Колата не е карана на газ!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #2 Отговорено 30 Декември, 2021 Да наистина проблема Ви е голЕм,но все си мисля,че той не е свързан с Хонда-та!Весели празници. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 279 #3 Отговорено 31 Декември, 2021 На 30.12.2021 г. at 10:10, IvelinG написа: ... Икономичния Втек? Работи ли клапана? На 5-та между 2,8 - 3,5к оборота трябва да работи с всички клапани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 645 #4 Отговорено 31 Декември, 2021 Едва ли има проблем със втек соленоида, но това може да се провери. По-скоро колата не е в пълна кондиция и съчетано с дългите скорости няма сили да поддържа скоростта на 5 предавка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 279 #5 Отговорено 31 Декември, 2021 На 5-та от 2,8 - 3,5к оборота и нагоре трябва да работи с всички клапани. П.П. Едно мисля, неправилно пиша, сори! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IvelinG 0 #6 Отговорено 31 Декември, 2021 (Редактирано) Май сте прав. На 5- та скорост на равно не потддържа километрите. Как да се провери дали работи? Редактирано 31 Декември, 2021 от Honda_Z Моля, не пишете няколко поста един след друг! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #7 Отговорено 31 Декември, 2021 (Редактирано) https://forums.hondabg.com/guidelines/ 2.9. Няма нужда от два поста един след друг! Има бутон за редакция на мнението до 30 минути след публикуването му . Ако то е изтекло - обърнете се към модератор. Редактирано 31 Декември, 2021 от docev 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1486 #8 Отговорено 31 Декември, 2021 @IvelinG разчистих малко темата, обединих Ви мненията, сега ще редактирам и заглавието. "Проблем с Хондата" не говори нищо никому, дотолкова доколкото тук почти всяка тема е за това... рядко пишем за "Радост с БМВ-то". Другото подхожда на раздумка у фейса. И малко тема за размисъл - като се "реже" на 3-4 предавка с какви обороти е двигателя и докарвали ли сте го с такива на 5-а, за да видите как се държи? То тогава и въздушното съпротивление ще си каже своето, но да питам със същите обороти ли е сравнението? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове