Legend91 141 #1 Публикувано 20 Октомври, 2021 Вчера ми казаха, че ако капачката на резервоара за бензин свисти при отваряне след каране на колата, и не издава звук примерно след престой от няколко дни значи клапана и бил запушен. Доколко е вярно това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #2 Отговорено 20 Октомври, 2021 (Редактирано) При всяко зареждане когато отварям ми свисти.Значи според тях и моя не работи. Редактирано 20 Октомври, 2021 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 141 #3 Отговорено 20 Октомври, 2021 (Редактирано) А иначе, след престой на колата? Същото го пише в ръководството на колата, че можело да се чуе свистене, но не уточняват кога. Теорията им беше че когато караш колата, със спадането на нивото на горивото в резервоара се образувал вакуум, който трябва да се "отпусне" от клапана а ако клапана е задръстен това нямало как да стане и затова: свистенето. И също колата се спъвала по този начин, защото вакуума затруднява потока на горивото. Не е лишено от логика, но все пак в резервоара има и други системи за регулиране на горивните пари и т.н. .,. Редактирано 20 Октомври, 2021 от Legend91 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 141 #4 Отговорено 23 Октомври, 2021 (Редактирано) Днес напълних догоре, затегнах, 3 пъти щракна и като се прибрах, като проверих колко е натегната, капачката имаше леко свободен ход 🤔 Предния път я бях щракнал само 1 път, беше се направо развинтила. Някой да каже могат ли да се чистят тези капачки? Редактирано 23 Октомври, 2021 от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #5 Отговорено 30 Октомври, 2021 Всеки път като зареждам бензин (като ми го зареждат) отивам и проверявам капачката. Случвало ми се е да я няма(оставена на колонката...капака....и т.н.), да е завъртяна накриво или само сложена. Затова отиваш и проверяваш и завърташ сам да щракне 3 пъти. Трябва да има вакум винаги, но може да изпуска от друго място. Не е проблем за колата освен ,ако не палиш трудно... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 141 #6 Отговорено 1 Ноември, 2021 On 10/31/2021 at 1:43 AM, Vancho said: Не е проблем за колата освен ,ако не палиш трудно.. Не пали трудно. Върви. Но наистина, като престои и отвъртиш капачката, тогава не се чува никакъв звук. Не зная дали така трябва да бъде. Това със саморазвъртането съм се заблудил, на самата капачка тресчотката ѝ е леко хлабава. Но наистина трябват 3 клика, 1 не стига, в противен случай пак се развърта. Иначе гледах че тази глупост с вакуума който не пропускал добре гориво е проблем за косачките 😆😆😆, не за колите. И вече никога няма да искам "догоре", бензинджиите редовно опитват да наливат дори след като пистолета щракне. По въпроса за чистенето: въобще капачка може ли да се чисти??? Ако опитам да я разглобя и да я промия с технически бензин? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #7 Отговорено 1 Ноември, 2021 Може уплътнението на самата капачка да е поостаряло и да пропуска, или уплътнението при бензиновата помпа/нивомера. Вашите капачки не са ли вързани към гърлото на резервоара? А иначе първото изключване на пистолета е от образувалата се пяна, при сипване на горивото, така че е нормално след това да влезе още литър. На предишната ми кола един бензинджия в Сърбия ми сипа 2-3 литра след първото изключване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #8 Отговорено 1 Ноември, 2021 Губиш вакум отнякъде. Не е само капачката възможната причина. Китовете са най-малко засегнати🙃. Хората са основните жертви на изпускането на бензинови пари в атмосферата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 141 #9 Отговорено 2 Ноември, 2021 Не ми мирише на бензин... Абе ще карам така явно! Щом не свети нищо, няма да я напъвам да я "поправям". Бих само се пробвал да разглобя капачката да видя за какво иде реч. Пълненето догоре е много вредно защото има EVAP система, която ако се наводни с бензин, мамата си драка..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mysticchannel33 93 #10 Отговорено 30 Ноември, 2021 Това са пълни глупости, недей да си набиваш филма. До преди да продам моя Акорд ,по- същия начин свистеше, просто става налягане в резервоара. П.с. Сега като карам мотора и ходя с тубата да сипвам бенз че мешам принудително с масло и тубата като е оставена и развъртя съска по същия начин. Абсолютно нщ и няма на колата 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове