Христозов 0 #1 Публикувано 10 Август, 2021 Здравейте! След смяна на предни амортисьори шарнир отидох да минавам стенд, но човекът като видя въпросната кола ( хонда акорд 8 комби 2010г 2.4) каза, че задницата е много ниска и гумите са леко под наклон и реално задните гуми от вътрешната страна бяха доста изхабени. Измери с ролетка от земята до веждата разстоянието и отзад била с 1.5см по ниска спрямо отпред и заяви, че така няма как да мине стенд и трябвало да се сменят задните пружини и някакъв напречен накрайник. Въпросът ми е има ли някой колега по запознат или вече минал по този път да даде мнение, иначе отдолу не се вижда нищо разбито, нито проблем в задните амиртисьори.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #2 Отговорено 10 Август, 2021 Тази аргументация за мен е нелепа. Отражателите се закрепват на джантите и височината на купето спрямо пода не трябва да има никакво отношение към замерването. И ако колата е провиснала отзад, е нормално да се е увеличил наклона. Но аз поне смятам, че износването на гумите отвътре не се дължи само на него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Христозов 0 #3 Отговорено 10 Август, 2021 Това се опитвам да разбера, къде може да е проблема, тъй като отдолу всичко е здраво и без луфтове нито има ръжда по пружините, а не искам да сменям на сляпо.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 45 #4 Отговорено 10 Август, 2021 (Редактирано) Доколкото знам е нормално задницата на Акорд 8 да е леко разкрачена и провиснала, тъй като фабрично няма щанги с които да се регулира този наклон. И моята е така и стендаджията ми каза, че така всички са така разкрачени. За някакви опции бях чел, че се режат щангите и се преправят да са с гайка и да могат да се регулират. Но честно казано не ми вкарва във филми. Редактирано 10 Август, 2021 от Jenti Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6163 #5 Отговорено 10 Август, 2021 Ако задните гуми са износени отвътре и това не е от вертикалният наклон, то този ефект се постига и с "отворен" заден мост, но тогава колата ще е нестабилна направо, а в завой ще танцува твърде небезопасно. Ако не си усетил тези симптоми значи колелата са нормално "затворени" напред и прекалено затворени нагоре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1266 #6 Отговорено 10 Август, 2021 Качи снимка колега. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове