gamencerista 53 #1 Публикувано 1 Август, 2021 Здравейте, понеже новата ми придобивка е от Португалия и лайсните на вратите са изгоре адски много. Поразрових се за нови, но излизат към 180 долара двете. Въпроса ми е някой свалял ли ги е и опитвал ли се е да ги "възстанови" до някаква степен. Проблема е май с това ръбче, дето се чупи и действа като водобран Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
626 410 #2 Отговорено 18 Август, 2021 Покажи снимка за коя точно лайсна говориш, иначе пластмасовите може да ги пастираш с паста, а онази металната под стъклото се шкури, тиксо отстрани и със спрейче пръскаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gamencerista 53 #3 Отговорено 19 Август, 2021 Тези дългите, дето вършат работата на водобран http://civic-eg.com/forum/viewtopic.php?t=1161 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
David 16 #4 Отговорено 12 Октомври, 2021 Здрасти колега,аз ги свалях като боядисвах колата.Отдолу са на щипки и някак си поне мойта теза е такава,трябва да свалиш кората на вратата и със клещи да стиснеш щипката и да дръпнеш нагоре,в моя случай не знаех и почти всичките ги счупих та после ги лепих директно за вратата,някой колега ако знае начин за откл. на щипките отгоре нека сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
626 410 #5 Отговорено 14 Октомври, 2021 На 19.08.2021 г. at 16:21, gamencerista написа: Тези лайсни някога може да са вършели работа на водобрани, някой който е имал такава нова да каже. Сега на всички Сивици от това поколение, като се изсипе вода върху прозореца, водата се стича във вратата, минава през нея и пада на прага, вратата долу има фабрични отвори и водата си минава през вратата. Колега на теб каква ти е идеята, да ги боядисаш\освежиш или да се мъчиш да спреш водата да се оттича през вратата? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #6 Отговорено 14 Октомври, 2021 (Редактирано) На 12.10.2021 г. at 18:52, David написа: някой колега ако знае Беше преди 14г., когато свалях тези лайстни. Нещо ми се мота, че лайстната се повдига от единия край, май беше задния, и се избутва. Ако помня добре, в задния край има винтче в края на вратата. Отвиваш винта и буташ лайстната назад. Изпада само лайстната, щипките май се вадеха след това със завъртане на 90°. Не знам, може и да бъркам, все пак 14г. Редактирано 14 Октомври, 2021 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #7 Отговорено 14 Октомври, 2021 Водобранната част е нещо като перата на чистачките - гумата и старее с годините - скъсява се по дължина, нацепва се и се изкривява навън. Това не знам как може да се оправи, за да легне на стъклото, но от жегата вече се е одървила. Относно хромираната част: Може на място да я зачистиш и облепиш с черно каст фолио, или хромирано, което е по-дебело и не ляга по дребни кривини, но вертикално по дължината на лайсната ще легне добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gamencerista 53 #8 Отговорено 14 Октомври, 2021 (Редактирано) Преди 6 часа, 626 написа: Тези лайсни някога може да са вършели работа на водобрани, някой който е имал такава нова да каже. Сега на всички Сивици от това поколение, като се изсипе вода върху прозореца, водата се стича във вратата, минава през нея и пада на прага, вратата долу има фабрични отвори и водата си минава през вратата. Колега на теб каква ти е идеята, да ги боядисаш\освежиш или да се мъчиш да спреш водата да се оттича през вратата? Чисто визуална, защото искам колата да стане в топ състояние и такива дреболии ми бъркат в ... Намерих чисто нови такива лайсни. Само чакам удобно време за да ги преместя на моите врати с надежда да не изпочупа щипките. Същото ще правя и на едно вти седанче, че и там доста са се олюпили Редактирано 14 Октомври, 2021 от gamencerista 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gamencerista 53 #9 Отговорено 25 Октомври, 2021 Търсиш, търсиш, търсиш и намираш чисто нови врати от вти, седeли 10 години в гараж И са кво да ги правя тия врати хахах Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове