Хамсито 0 #1 Публикувано 17 Юли, 2021 Здравейте. От 2 седмици съм собственик на CR-V 4 ген. 1.6 disel 160k.s. Закарах я в бултрако да я обслужа и ги попитах дали не им се струва че е по - шумна. Първоначално не обърнаха никакво внимание на шума а само я взеха да сменят маслото и филтрите. След около седмица пак исках да я погледнат и единия от приемчиците, който миналия път я видя и нищо не каза сега изведнъж ми каза само по слух за 2 секунди че най-вероятно е с дефектна глава на мотора и щяли да проверят. Звъннах на другия ден да питам и отговора беше че почти сигурно е това,като те не са разглобили нищичко за да са сигурни. И така се почнаха сметки и калкулации за близо 5 бона ремонт. Та въпроса ми е някой чул ли е за дефектна глава на тия двигатели? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 159 #2 Отговорено 18 Юли, 2021 Да,в Испания има няколко случая с този двигател, както при CR-V,така и при Сивик 9 ген. Решението- смяна на главата гаранционно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хамсито 0 #3 Отговорено 18 Юли, 2021 Ужас!!! Все пак се чудя дали да не поискам и второ мнение някъде и ако ми потвърдят тогава да я правя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 159 #4 Отговорено 18 Юли, 2021 Ако можеш да си го преведеш,има доста писано по темата. Ruido tapa de balancines - Página 4 - CR-V - Club HondaSpirit - Página 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хамсито 0 #5 Отговорено 18 Юли, 2021 Не мога да отворя файла Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #6 Отговорено 18 Юли, 2021 (Редактирано) Може би това? https://clubhondaspirit.com/foro/topic/149821-ruido-tapa-de-balancines/page-4 Провери дали има заводски дефекти за отстраняване, стискам палци: https://www.honda.co.uk/cars/owners/recalls-and-updates.html https://www.honda.es/cars/owners/recalls-and-updates.html Редактирано 18 Юли, 2021 от dindin 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
memfis 6 #7 Отговорено 20 Юли, 2021 Надявам се проблема с шума при теб да не се окаже подобен на описания 🤞. Ще се радвам да споделиш когато има развитие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хамсито 0 #8 Отговорено 23 Юли, 2021 Ще ми препоръчате ли човек, при който да ида. Естествено да разбира от тези хонди. Бих искал да чуя и мнение на друг специалист, защото нз дали веднага да се доверявам на бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 159 #9 Отговорено 26 Август, 2021 Колега, има ли някакво развитие по темата ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хамсито 0 #10 Отговорено 3 Септември, 2021 Исках и други мнения и в общи линии всеки ми казва че са се опитали да ме излъжат и колата си е ок.Дори преди около 10 дни я закарах до ЮБИ КО и никой от тях не ми каза човече тая кола работи еди как си и не е наред. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #11 Отговорено 3 Септември, 2021 Карай си колата и не го мисли... 🤓 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1551 #12 Отговорено 19 Септември, 2021 On 7/17/2021 at 9:29 PM, Хамсито said: Здравейте. От 2 седмици съм собственик на CR-V 4 ген. 1.6 disel 160k.s. Закарах я в бултрако да я обслужа и ги попитах дали не им се струва че е по - шумна. Първоначално не обърнаха никакво внимание на шума а само я взеха да сменят маслото и филтрите. След около седмица пак исках да я погледнат и единия от приемчиците, който миналия път я видя и нищо не каза сега изведнъж ми каза само по слух за 2 секунди че най-вероятно е с дефектна глава на мотора и щяли да проверят. Звъннах на другия ден да питам и отговора беше че почти сигурно е това,като те не са разглобили нищичко за да са сигурни. И така се почнаха сметки и калкулации за близо 5 бона ремонт. Та въпроса ми е някой чул ли е за дефектна глава на тия двигатели? Задължително второ мнение,или ставаш основен спонсор на Бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Graphicart 1 #13 Отговорено 20 Април, 2024 Здравейте Да разясня от опит за горе описания проблем. Закупих 4та генерация 2015 година 1.6, 160к.с.автомат, внос от Италия с пълна сервизна история, която излезе и в протоколите на Бултрако. закарах я за обслужване там и при проверка се оказа, че кода на мотора отговаря на тези от бюлетина с дефектната глава.Оказа се и също, че някои от тези мотори са с удължена гаранция 10 години за двигател и скоростна кутия и моята е една от тях и ще ми направят ремонта безплатно.На същите серии има и сервизна акция за подмяна на скоростната кутия и раздатката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове