Емката 0 #1 Публикувано 1 Юли, 2021 (Редактирано) Здравейте колеги, От някъде месец смених сивика с акорд 7 2.4 екзекютив (автомат). Като всека кола втора ръка и тази си има неща за оправяне. Но най - дразнещият и очаваден проблем е едно тракане/вибрация/шум, който се чува само когато колата е заграля, е наскорост и е напълно спряла (натиснат педал на спирачката, на паркинг шума изчезва). Шумът се завилва ако пусна климатика. За сега съм сменил обтегателната ролка на климати/компресора и лагера на компресора, но шумът си остава същият. Ходих при няколко майстора, включително и Импас 52 - Варна. И никой неможе да ми каже нещо конкретно за сега. В момента имам два варианта да карам както си е и да чакам да сдаде багажа, каквото и да е или да намеря от някъде само за тест компресор за акорд 2006 2.4. Просто не ми се хвърлят едни пари ей така, вече съм 400 кинта вътре само за това. Ако имате някакви идеи или ако някой случайно може да изпрати един такъв компресор към Варна, няма да му се разсърдя. Редактирано 1 Юли, 2021 от Емката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niki_pz123 0 #2 Отговорено 1 Юли, 2021 Денферна шайба,на коляновия вал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #3 Отговорено 1 Юли, 2021 Аз имам абсолютно същите симптоми и майстора ми за сега не е открил проблема. Карам така вече 4 месеца. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Писаров 157 #4 Отговорено 1 Юли, 2021 Да не е верига? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Daniel_home 1 #5 Отговорено 1 Юли, 2021 На мен така ми почуква вече 2ра година и нищо. Само дразнещ звук засега. Заредих климатика, нямаше течове по системата, около 200-300 грама агент го нямаше. Няколко месеца работеше добре (само лятото го ползвам) и после пак същото. Другата седмица ще отида да видя какво е положението и по обстоен преглед. Accord 2.0 2005 бензинИзпратено от моят Mi Note 3 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #6 Отговорено 1 Юли, 2021 Ето кратко видео от моето тракане на загрял двигател с климатик и как изчезва при превключване на "P". Започвам да се замислям за демпферната шайба, мислех че е само при дизелите... Видео Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Емката 0 #7 Отговорено 15 Юли, 2021 Споделям само за информация: След премахване на ремъка се оказа, че шумът идва от двигателя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #8 Отговорено 15 Юли, 2021 Имам същият проблем с тракането на пуснат климатик, на спирачка на D. Оборотите падат на малко под 650 и започва това "тракане". Гледаха компресора на климатика - не е от него. Смених ремъка, защото беше леко разтегнат- не е от него. Днес ще сменям и обтяжната ролка, ама като чета май и от нея няма да е... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #9 Отговорено 16 Юли, 2021 (Редактирано) И аз не вярвам да е от обтяжната ти ролка/обтегач, защото аз имах шум и от там, който изобщо не е като този. След смяната се оправи, но този остана. П.С. Някой от опитните хондаджии няма ли да даде някакъв акъл по този въпрос. Изглежда доста хора сме с тракащи двигатели на "D" и спирачка. Поне ни успокойте, че не е верига. Аз обмислям смяна на тази демпферна шайба. Някой правил ли го е на 2.4, звучи ли ви като да е от това, цена на процедурата? Ще се радвам да се включи някой запознат по темата. Редактирано 16 Юли, 2021 от emod Не цитирай предходходния пост, на който отговаряш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #10 Отговорено 6 Август, 2021 Докладвам, че смених демпферната шайба с оригинална - без резултат. Всичко е по старо му. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #11 Отговорено 6 Август, 2021 Много вероятно шума да е точно от веригата. В крайна сметка е консуматив и като се има на предвид пробега на нашите возила и това , че почти сигурно е оригиналната под капака - резултата е този. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HistamineSHOT 40 #12 Отговорено 6 Август, 2021 (Редактирано) Работата е там, че това тракане се появява само след известно каране и освен това понякога спира и като чуя да зацепва компресора на климатика пак започва. Някак си не е постоянно. Когато колата си е на P или N изобщо не може да става дума за никакви шумове. Из чужди форуми е пълно с хора, които съобщават за подобно тракане/вибрации и има известен консенсус, че е нормално. Има ли истории на наши колеги на скъсани вериги при този мотор? П.С. Ключа е в автоматика. Тракането се проявява в такива моменти така, че ако хипотетично си представя колата ми да беше с ръчни скорости, то аз тогава нямаше как да чуя това тракане. Дори и да е верига има логика да е в някаква много ранна фаза, защото се чува само на D и спирачка. Редактирано 6 Август, 2021 от Dennis Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martinhristov 56 #13 Отговорено 6 Август, 2021 И аз имам същият проблем, не е от шайбата на коляновият вал. При мен дори беше сменена с BGA, явно някой си е мислил, че е от нея. При мен особеното е, че при махнат пистов ремък и лоста на D шум няма. След доста дълго разучаване на проблема, не можах да го открия и го оставих да трака.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Daniel_home 1 #14 Отговорено 8 Август, 2021 Вихрови клапи към колекторите тракат. Нямам идея дали се сменят/ремонтират или махат. Така ми казаха като дозареждах климатика.Изпратено от моят Mi Note 3 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
martinhristov 56 #15 Отговорено 9 Август, 2021 Преди 16 часа, Daniel_home написа: Вихрови клапи към колекторите тракат. Нямам идея дали се сменят/ремонтират или махат. Така ми казаха като дозареждах климатика. Изпратено от моят Mi Note 3 с помощта на Tapatalk Здравей, Човека който ти го е казал това, нещо се е объркал. K24A3 няма такива клапани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
yanko_83 14 #16 Отговорено 9 Август, 2021 Тази тема е за същият проблем "Не е дизел, бензин е ! - странни звуци от K24 (видео) и теч на масло" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #17 Отговорено 3 Април, 2022 On 8/6/2021 at 4:08 PM, Dennis said: Докладвам, че смених демпферната шайба с оригинална - без резултат. Всичко е по старо му. On 7/15/2021 at 10:09 AM, Емката said: Споделям само за информация: След премахване на ремъка се оказа, че шумът идва от двигателя. Виж да не е същият проблема Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове