Стоян Петров 2 #1 Публикувано 20 Юни, 2021 Здравейте на всички, казвам се Стоян. Купих колата преди около месец(нов внос) обслужих я както подобава. Питането ми е следното колата набира прилично до 40,50 км/ч. След това оборотите се вдигат а километража не. Особено ако е в баир, например карам с 60км/ч давам газ оборотите отиват до 4500-5000. в същото време никакво ускорение. В случай, че ползвам режим спорт от волана има някакво ускорение малко по добро от нормалното но за мен нещо не е наред. На равен участък нещата са имаме ускорение но пак е някак си мудно и бавно. Надува оборотите прекалено преди да ускори колата. Ако някой може да помогне, ще съм много благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Дамян 1 #2 Отговорено 20 Юни, 2021 (Редактирано) Честито! Коя година е? 105к.с или витек двигател? Според мен провери пътя на изгорелите газове.. вакууми и чистия въздух. Редактирано 21 Юни, 2021 от emod Не цитирай предходния пост, на който отговаряш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mytanta 46 #3 Отговорено 21 Юни, 2021 Съединителя е заминал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 21 Юни, 2021 (Редактирано) Хора четете ли ? Това е свт ни вакууми ни съединител , колега смени маслото на тая кутия и карай. . Колата ти дори не е истински автомат а CVT . И това което описваш е нормално като и забиеш газта. Стискай палци да е здрава кутията че е ходене по мъките. Редактирано 21 Юни, 2021 от fenabg 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стоян Петров 2 #5 Отговорено 21 Юни, 2021 Благодаря ти, за отговора. Смених маслото в автомата, като майстора ми каза, че е източил 4литра и е долял 4 литра. Маслото е на Хонда, каза че било задължително да е такова. Въпросът ми е това ли е правилната смяна на масло??? Поздрави!!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #6 Отговорено 21 Юни, 2021 (Редактирано) Преди 4 часа, fenabg написа: Стискай палци да е здрава кутията Ако досега не си карал такова чудо (CVT), най-добре се консултирай с някой, който е. Не е задължително да е майстор, просто някой дето е карал такова повечко време. Кутията има метало-гумен ремък. Ако продължава да вдига обороти след смяната на маслото може да се наложи ремонт. п.п. Не съм сменявал масло на CVT, т.е. не знам, дали сте го сменили по правилния начин. От 13г карам само автоматици, ама не са CVT. Редактирано 21 Юни, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 21 Юни, 2021 Преди 1 час, Стоян Петров написа: Смених маслото в автомата, Количеството е толко , въпроса е атф или cvt масло сложихте че все още си мислиш че колата ти е автомат. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стоян Петров 2 #8 Отговорено 21 Юни, 2021 Неправилно се изразих,не си мисля че е класически автомат. Пазя тубата от маслото, ако на нея пише довечера ще видя . Другият вариант е да звънна на майстора,ако няма инфо на тубата.Благодаря за насочването. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #9 Отговорено 21 Юни, 2021 Honda CVT 4 л. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #10 Отговорено 21 Юни, 2021 преди 50 минути, CARPERA написа: Honda CVT 4 л. Майсторе ти ли си ? х 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #11 Отговорено 21 Юни, 2021 Преди 8 часа, Krasi-mir написа: п.п. Не съм сменявал масло на CVT, т.е. не знам, дали сте го сменили по правилния начин. От 13г карам само автоматици, ама не са CVT. Няма правилен и погрешен , точиш и наливаш . Не случайно го разпитвам човека че наскоро на клиент му бяха шибали атф декстрон2 щото видиш кутията била стара и автомат. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Стоян Петров 2 #12 Отговорено 21 Юни, 2021 Преди 2 часа, CARPERA написа: Honda CVT 4 л. Същото е като на снимката 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #13 Отговорено 21 Юни, 2021 (Редактирано) Off Topic @fenabg , първите 2 неща, който научих за Хонда преди 13г бяха: 1. Не се върти на стартер с извадена свещ. Стана по трудния начин - след като издумках бобина и комутатор. Оказа се, че колата не пали у английската влага, заради липсваща пружинка между бобината и капачката. Тогава научих и за най-важния Хонда инструмент - кламер. 2. Задължително Honda ATF Z1 за автомата и задния диф. Във Autodata пишеше Дексрон III. Ама вече бях ЧИТАТЕЛ във форума и не им се хванАх. Пробвах и заместител - 2 пъти по-евтин, ама за 20-ина К км па зе да рита. Тогава не те "познавах" да кажеш. По него време имах спор с един ютюб спец - как така в дифа съм сипал ATF Z1. Бая ме храни, докато не му пратих снимка на моя JDM диф. Редактирано 21 Юни, 2021 от Krasi-mir 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #14 Отговорено 21 Юни, 2021 (Редактирано) Моля те това за дифа го обясни на мастърите , че кат кажа на някой че маслото му за дифа на 1чката е атф и припада . па моето CRV от 8 години е само с такова . @CARPERA koe е смешното че е е атф или кое ? Редактирано 21 Юни, 2021 от fenabg 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #15 Отговорено 21 Юни, 2021 (Редактирано) Spoiler Знам какво пише на задния ми диференциал. Редактирано 21 Юни, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #16 Отговорено 21 Юни, 2021 И двата филтъра ли сменихте?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #17 Отговорено 22 Юни, 2021 @5 GTT Можеш ли да кажеш за кои два филтъра говориш,и къде се намират те. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #18 Отговорено 22 Юни, 2021 (Редактирано) https://www.onlinecarparts.co.uk/spare-parts/honda/transmission-filter/hr-v-gh.html https://www.autodoc.co.uk/vaico/13847858 Редактирано 22 Юни, 2021 от 5 GTT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #19 Отговорено 22 Юни, 2021 @5 GTT В линковете виждам един филтър,ти сменял ли си такъв,и къде се номира по кутията. Кой е втория. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #20 Отговорено 23 Юни, 2021 (Редактирано) Айде, като майстор да ми обясниш, как тези два филтъра са еднакви, че аз съм проЗт и не разбирам! https://www.onlinecarparts.co.uk/car-brands/spare-parts-honda/hr-v-gh/14595/12315/automatic-transmission-filter.html https://www.hondapartsnow.com/genuine/honda~strainer~25420-pet-003.html https://www.hondapartsnow.com/genuine/honda~filter~25450-p4v-013.html Редактирано 23 Юни, 2021 от 5 GTT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #21 Отговорено 23 Юни, 2021 @5 GTT Не не са моя е грешката. Ти първи споменаваш за тези два филтъра за това попитах за повече инфо,къде се намират сменят ли се лесно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове