to-shiba 3 #1 Публикувано 15 Юни, 2021 Здравейте, Може би глупав въпрос, но изпаднах в страшна дилема. Акумулаторът ми се прецака и искам да взема нов, но не мога да преценя с десен или ляв плюс е. Колата е Сивик 1.6, 110 кс. 2004 фейслифт хечбек. В нета има и двете разновидности, но не знам коя да избера. МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!!! На снимката долу съм сложил сегашният акумулатор, който не иска и да се зареди, както съм сложил клемите така са + и -. Ако може да препоръчате и какъв да взема, за сега съм се спрял на този (ако го има, още не съм запитал в сайта) : http://akumulatori.bg/335/Product/1301/YUASA%2050Ah%20YBX5053%20 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #2 Отговорено 16 Юни, 2021 Колега, трябва да гледаш клемите на акумулатора да са по близо до задния ръб на акумулатора, защото е къс кабела за плюса. Тогава може да е с десен. Ако е обратното обаче, акумулатора трябва да се завърти и тогава + трябва да е ляв. Примерно аз съм с Yuasa , модел YBX3057 с ляв плюс и акумулатора е завъртян за да се закачи. Не знам, дали го обясних много добре. Погледни на твоя стария как клемите са в задната част, но има и модели с клеми отпред или в средата и тогава кабела е къс и трябва ляв +. Виж на снимката как е Yuasa-та: http://akumulatori.bg/286/Product/788/YUASA 45Ah YBX3057#info Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1550 #3 Отговорено 16 Юни, 2021 (Редактирано) Зависи как стои акумулатора в колата и дължината на плюсовия и минусов кабел ,сложи го и го снимай ,за да ти кажем какво да вземеш. Това което си показал в поста ,са два различни акумулатора,по отношение къде им стоят полюсите. Редактирано 16 Юни, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
birev 154 #4 Отговорено 16 Юни, 2021 Колега, ако си се спрял на Yuasa-та, този който си посочил няма да стане точно поради причината, която посочих в предния ми пост, трябва да вземеш другия модел YBX5057, да го завъртиш обратно и всичко ще е ок. Ако , го поръчаш, от сайта пиши после като го получиш каква е датата на производство(пише я долу, на едната от страните), че и аз съм тръгнал да купувам от там и то тази 5-та серия. Стария е от там, 3-та серия и изкара 7-зими без да съм го пипнал, супер тежък режим на експлоатация, особено зимата - само градско по 3-4 км. в София с пуснати всички консуматори, всеки божи ден. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #5 Отговорено 16 Юни, 2021 Преди 15 часа, to-shiba написа: Здравейте, Може би глупав въпрос, но изпаднах в страшна дилема. Акумулаторът ми се прецака и искам да взема нов, но не мога да преценя с десен или ляв плюс е. Този акумулатор е ляв +, значи такъв ти трябва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
to-shiba 3 #6 Отговорено 17 Юни, 2021 Стана голям цирк, поръчах този който изпратих по горе уж с ляв +, дойде с десен, монтирах го, малко придърпах кабела за+, и запали, но се притеснявам да не стане проблем по системата, вие как мислите, дали да се занимавам да го заменям или е добре така.Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #7 Отговорено 17 Юни, 2021 Екстра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове