revenue 32 #1 Публикувано 29 Май, 2021 (Редактирано) Здравейте, Имам драма с парктроника. Сензорите работят, но след няколко секунди се включва сигнал и изнключва изцяло. Искам да проверя модула, но от ровене в нета и една друга тема тук разбрах, че е в багажника. Не искам да ровя произволно. Може ли някой да ми прати снимка с по-точна локация и евентуално малко инструкции как да стигна до него. Колата е 2008-ма преди фейслифт, ако има значение. Благодаря предварително Редактирано 29 Май, 2021 от revenue Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #2 Отговорено 29 Май, 2021 Не съм сигурен, че парктроника се монтира заводски, т.е. надали има точно определено място за монтаж. Съпругата ми изкара 2 броя Сивик 9 от магазина и двете нямаха парктроник. Не знам дали, защото бяха ниско ниво на оборудване, или това е поредната екстра на Хонда, за която клиентът трябва да си плати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #3 Отговорено 29 Май, 2021 Мисля, че парктроника си е заводски, защото пищялката е в специален джоб в кората в краката на шофьора. Цялата пластмаса е направена заводски да го държи. Аз мислех, че проблема е в нея, но установих, че си има цял модул. Също така купих броня с абсолютно същите отвори за сензорите и имаше много подобни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 985 #4 Отговорено 30 Май, 2021 (Редактирано) Мога да потвърдя това което казва Краси. Имах 2 парктроника и като гледам, монтажа е както падне като си го поръчаш и си платиш Ей това най-много ме е дразнило в тези коли, че елементарните "екстри" ги няма за разлика от маса други марки. Имам чисто нов в кутия който щях да монтирам, другият го продадох. Ако имаш проблем с модула, драсни съобщение. Редактирано 30 Май, 2021 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #5 Отговорено 30 Май, 2021 (Редактирано) Off Topic Това имах предвид. Първата 9-ка дилърът й монтира парктроник по наше желание и заплащане. Съпругата ми се беше притеснила от липсата на видимост назад. На следващата вече беше свикнала със задната и не прояви интерес за парктроник. На практика колата излиза от магазина със парктроник. И да, монтажа беше леко некадърен, не бяха фиксирани правилно корите в багажника. Същото се случваше и със "заводската" газова уредба преди години (други марки коли). Няма такава. Дилърът поръчва на фирма да я монтира и колата излиза от шоурума със "заводска" газ. Редактирано 30 Май, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #6 Отговорено 31 Май, 2021 Странно е, защото си личи, че е правено с идея. Явно ще трябва да ровя. Благодаря за информацията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #7 Отговорено 31 Май, 2021 Ако съдим по тази схема: би трябвало да е в десния ти заден калник. Сега... Намерих я в английски сайт. Току виж при теб е от другата страна, но така или иначе кабелът, който свързва датчиците не изглежда много дълъг и единият му изход води към централата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #8 Отговорено 31 Май, 2021 Благодаря колега. Това е доста полезно. Сега се надявам да не счупя нещо, докато разбера как се маха дясната кора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #9 Отговорено 9 Юни, 2021 (Редактирано) Искам само да потвърдя, че парктроник модула се намира точно в дясната кора на багажника. Хванат е с два болта към шасито. Нужно е само да разкачите корите отгоре и може да се проверете до него. При мен се оказа читава самата платка и след почистване на контактите проблема остана. Връзките бяха добре, но се оказа, че при пребоядисването на бронята майстора е сложил сензор, които външно е добре, но самата букса беше нацепена. Имах резервни и след замяната му всичко е наред. Всичко ми изглежда фабрично изпълнение. Виждал съм допълнителни китове за парктроник, но тук кабелите са в пъти по дебели, хванати за шасито или в корите. Всичко е направено доста културно с букси и конектори. Благодаря пак на колегатa @Zlatozator Редактирано 9 Юни, 2021 от revenue 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове