Петър Киров 11 #1 Публикувано 13 Май, 2021 Здравейте. Днес занесох моята баба яга на майстор да чуе какво шуми от към ролките, но според техника шума идвал от лагер на вакуум помпата. Колата е Honda CR-V 2006, 2.2 ictdi. Сменяни са комплект вериги с всичките салтанати като зъбни колела и обтегачи преди 5000 км, така че от нея не е. Някой знае ли какъв е лагера или лагерите на тази вакуум помпа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 11 #2 Отговорено 15 Май, 2021 То изобщо ремонтира ли се това нещо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 11 #3 Отговорено 2 Юни, 2021 Отговор. Няма лагер вътре, а лагерува на втулка, която се е износила малко, но проблема ми с шума не е бил от нея, а от веригата, която сменях преди 5000 км... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1259 #4 Отговорено 2 Юни, 2021 Какво е станало? Кофти монтаж, верига или нещо друго? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 11 #5 Отговорено 2 Юни, 2021 (Редактирано) Преди 1 час, dindin написа: Какво е станало? Кофти монтаж, верига или нещо друго? Най вероятно кофти верига. Миналата година купих пълен комплект вериги FAI за 750 лв с отстъпката. Ползвам само масло Motul 0W30 C2. Сменя се под 10000 км. На няма и 5000 км след смяна пак взе да шуми, но елиминирахме веригата и набедихме лагер на вакуум помпата, но се оказа, че във вакуум помпата няма лагер и макар и малко да се е износила втулката, няма как да шуми от там. Като отворихме мотора се оказа, че веригата е разпъната. Сега поръчах оригинална и ще видим.... п.п. Според продавача във фирмата, от която е купена веригата в двигателя можело да има детонации и при палене или при гасене да имало обратен удар....Е не съм много в час, но това ми звучи нелепо.... Редактирано 2 Юни, 2021 от Петър Киров 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1259 #6 Отговорено 2 Юни, 2021 Дам, видях, че си писал в другата тема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalistrat 0 #7 Отговорено 8 Ноември И при мен е същото положение от 1500 оборота се чува един звук на ситно лагер че без масло, смятам да си върна старите оптегачи и ще пиша Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalistrat 0 #8 Отговорено 8 Ноември Току-що, Kalistrat написа: И при мен е същото положение от 1500 оборота се чува един звук на ситно лагер че без масло, смятам да си върна старите оптегачи и ще пиша Новите оптегачи нямат стопер и сигурно държат прекалено опъната веригата през пруж ината Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalistrat 0 #9 Отговорено 8 Ноември преди 1 минута, Kalistrat написа: Новите оптегачи нямат стопер и сигурно държат прекалено опъната веригата през пруж ината От тойота версо минах на тази Хонда и доста съжелявам Пълен ужас с тези вериги Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1964 #10 Отговорено 8 Ноември Многократно е коментирано, че е хубаво да се сменяват веригите с оригинални. Заради икономия ли, заради некомпетентност ли, заради майсторите ли, ама в повечето случаи, евтино то излиза по-скъпо. Това е най-важния елемент от двигателя и компромис не би трябвало да се прави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3169 #11 Отговорено 8 Ноември И не се сменя само веригата, ами в комплект със зъбните колела. Иначе новата верига заминава скоропостижно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalistrat 0 #12 Отговорено 8 Ноември Аз сложих лично на HEPU (западно германска) без смяна на малкото колело на маслената помпа - нямаше в комплекта и нищо свири си но ми направи впечатление, че веригата е с по тънка ламарина на звената. 500 лв с отстъпката. Тия коли не заслужават повече!!! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 45 #13 Отговорено 8 Ноември (Редактирано) Хубаво е за веригата ,да е по гъсто и базовото масло.. Редактирано 8 Ноември от Oilgerm 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1964 #14 Отговорено 8 Ноември Много си се охарчил даже😏. Тази марка, едно време се продаваше, в "западно германските" супермаркети. И не е майтап, лично съм виждал. Иначе всеки си преценява какви части да си купува и дали колата му заслужава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 45 #15 Отговорено 8 Ноември Моята верига също е НЕРU..Емич не виждам кое е смешно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1964 #16 Отговорено 8 Ноември Гъстото масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 45 #17 Отговорено 8 Ноември (Редактирано) Spoiler Много страда полимерният сгъстител в двигатели с ангренажна верига и ако е нискокачествен, молекулите му бързо биват разрушавани и от там маслото става прекалено течно/тънко и масления филм не е достатъчно устойчив и се къса.Винаги ще предпочетат 5 пред 0. Редактирано 8 Ноември от Oilgerm Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kalistrat 0 #18 Отговорено 8 Ноември Сега съм с 5w40 кастрол Edge работи съвсем забележимо по-тихо. Преди 1500км като я купих сложих 5w30 кастрол и беше шевна машина, затова смених маслото и набелязах веригата, имаше износени направляващи пласмаси. Колата е от Цюрих на 156000 реални километри доказани. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 951 #19 Отговорено 8 Ноември Сменил си верига на 156к.? Веригата на този двигател спокойно издържа над 250к., с неособено педантична поддръжка, така че аз бих бил доста мнителен в показанията на одометъра. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1964 #20 Отговорено 8 Ноември преди 49 минути, Kalistrat написа: Сега съм с 5w40 кастрол Edge работи съвсем забележимо по-тихо. Преди 1500км като я купих сложих 5w30 кастрол и беше шевна машина, затова смених маслото и набелязах веригата, имаше износени направляващи пласмаси. Колата е от Цюрих на 156000 реални километри доказани. От 17 години, (на същия двигател) сипвам само 0W30 . На 295х.км. смених целия ангренаж , с оригинални части (15 елемента общо - които не се предлагат като комплект), въпреки че нямаше големи шумове/тракания и нищо не показваше, че има проблем с веригите. Обаче "страх лозе пази" и направих смяната. Естествено че има разлика от преди смяната, но не е толкова фрапираща за мен, но когато возя някой познат, който не се е качвал преди при мен, винаги чувам един и същ въпрос - на бензин ли я карам или на газ . Първоначално след смяната, се получи това специфичното тънко свистене/виене от което се оплакват почти всички които са сменявали вериги, но при мен изчезна след около 5/6 х.км. В момента колата е дразнещо и прекалено тиха, бих казал по-тиха и от електричка , като се има и в предвид, че при смяната на веригите, дори не дадох дюзите за проверка ,а колата си е на 300 х. и е карана само с нашата "лоша" нафта. Та това е за маслото, веригите и нафтата - но който както си го разбира и може да прави каквото го влече. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове