Петър Киров 9 #1 Публикувано 13 Май, 2021 Здравейте. Днес занесох моята баба яга на майстор да чуе какво шуми от към ролките, но според техника шума идвал от лагер на вакуум помпата. Колата е Honda CR-V 2006, 2.2 ictdi. Сменяни са комплект вериги с всичките салтанати като зъбни колела и обтегачи преди 5000 км, така че от нея не е. Някой знае ли какъв е лагера или лагерите на тази вакуум помпа? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 9 #2 Отговорено 15 Май, 2021 То изобщо ремонтира ли се това нещо? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 9 #3 Отговорено 2 Юни, 2021 Отговор. Няма лагер вътре, а лагерува на втулка, която се е износила малко, но проблема ми с шума не е бил от нея, а от веригата, която сменях преди 5000 км... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #4 Отговорено 2 Юни, 2021 Какво е станало? Кофти монтаж, верига или нещо друго? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 9 #5 Отговорено 2 Юни, 2021 (Редактирано) Преди 1 час, dindin написа: Какво е станало? Кофти монтаж, верига или нещо друго? Най вероятно кофти верига. Миналата година купих пълен комплект вериги FAI за 750 лв с отстъпката. Ползвам само масло Motul 0W30 C2. Сменя се под 10000 км. На няма и 5000 км след смяна пак взе да шуми, но елиминирахме веригата и набедихме лагер на вакуум помпата, но се оказа, че във вакуум помпата няма лагер и макар и малко да се е износила втулката, няма как да шуми от там. Като отворихме мотора се оказа, че веригата е разпъната. Сега поръчах оригинална и ще видим.... п.п. Според продавача във фирмата, от която е купена веригата в двигателя можело да има детонации и при палене или при гасене да имало обратен удар....Е не съм много в час, но това ми звучи нелепо.... Редактирано 2 Юни, 2021 от Петър Киров 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #6 Отговорено 2 Юни, 2021 Дам, видях, че си писал в другата тема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове