revenue 32 #1 Публикувано 29 Април, 2021 (Редактирано) Здравейте, Реших да сменя батериите на дистанционното на ключа за колата, защото започна едвам да се хваща. Разглобих го и сложих нова CR1620 батерия, защото нямах CR1616 размер. Тя е реално същата, но малко по-дебела. С нея дистанционното не работеше въобще. Купих CR1616 и пробвах с нея. За жалост не работи и с нея. Когато върнах оригиналната също не работеше. Моля да помогнете. Реално сега си карам с ключа и нямам проблем, но е досадно. Трябва ли специална процедура или просто се сменя батерията? Колата е пре-фейслифт от 2008-а. Весели празници не на последно място. Редактирано 29 Април, 2021 от revenue Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #2 Отговорено 30 Април, 2021 По спомен не ставаше с всички батерии. Бях попаднал на такава тема а и на мен ми се случи. Логика не намирам никаква обаче от 3 батерии ставаше само с 1 от тях. Ако някой може да даде обяснение ще е добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #3 Отговорено 30 Април, 2021 @revenue Имам бая CR1616 батерии, ако искаш ще ти дам няколко да пробваш, както и да пробваме твоята на мое дистанционно примерно. Иначе не виждам логика нещо да се е развалило заради различната батерия, но знам ли ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #4 Отговорено 30 Април, 2021 А нещо да се е отучило и да трябва да се обучава отново?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #5 Отговорено 30 Април, 2021 (Редактирано) Преди 8 часа, Krasi-mir написа: А нещо да се е отучило и да трябва да се обучава отново?! Няма логика да се прецака нещо от смяна на батерия. Дистанционно до колкото знам не се обучава. Модула на колата и дистанционното са закодирани на един код. Знам, че ако се прецака нещо сменяш и модула в колата, а не само да си "пренабиеш" кода. Обаче аз също се притесних, че нещо е "забравило" и реших да пусна една тема. Май ще ходя при някой разбирач след като се помъча малко. Имам драма с парктроника след лек инцидент и може да го съчетая. Благодаря колега @dindin , но имам доста батерии и не искам да занимавам никой специално. Редактирано 30 Април, 2021 от revenue Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #6 Отговорено 30 Април, 2021 (Редактирано) Всяко дистанционно се обучава. Кода не е перманентен, при всяко обучаване се генерира нов код. При всяко обучаване можеш да обучиш до 3 дистанционни. Не съм специалист и нямам представа, какво, и дали може да се обърка при смяна на батерия. Обаче, историята познава много случаи дистанционното да си забрави кода и да се налага обучаване. Лампичката свети ли като натиснеш бутон? Питай @docev Редактирано 30 Април, 2021 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #7 Отговорено 1 Май, 2021 (Редактирано) Вярно, пробвай да го обучиш наново. Няма логика да се е отучило, но не пречи да се пробва. Лампичката на дистанционното (диодът) свети ли наистина? Редактирано 1 Май, 2021 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #8 Отговорено 1 Май, 2021 (Редактирано) Не бъркайте нещата. Това е Сивик а не останалите модели. При него ръчно програмиране няма. При ключар или друг специалист с честотомер да се провери дали излъчва дистанционното. Това че свети не означава че лъчи ( ако свети разбира се). Ако отчита незатворена врата или багажник и капак, също няма да работи. А откачи ли за малко онова прословутото черно нещо с + и - отпред при двигателя. 😉 Редактирано 1 Май, 2021 от docev 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #9 Отговорено 1 Май, 2021 Тези дни ще пробвам, защото не пътувам с моята кола за празниците. Какви са тия коли, че искат разбирач за смяна на батерии. Или колата е сложна, или аз съм прост. Засега отива да е второто 😁 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #10 Отговорено 6 Май, 2021 Днес пробвах да разкача акумулатора и разни други магии. Освен, че се появиха некви странни проблеми с музиката друго не се случи. Имам съмнения за некви драми с електрониката, но симптомите са супер произволни. Ще се ходи на майстор, но първо имам да сменям шпилка на главина, защото гумаджиите се престараха, като слагах летните.😀 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове