Todorov1914 4 #1 Публикувано 16 Март, 2021 Някой сменял ли е веригата на този мотор и сложна ли е смяната и колко пари излиза долу горе този ремонт? Понеже моята рано сутрин се чува едно румолене за около 5 10 секунди, но не мога да преценя дали е от веригата. Колата съм я взел преди 4 месеца, но съм и сменил само масло и филтри и може и да е тръгнало за верига.. Някой запознат ако е сменял да каже за процедурата сложна ли е.. Не че аз ще го правя но да знам да търся ли по - добър майстор за това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #2 Отговорено 17 Март, 2021 Явно никой не е сменял верига на тая хонда.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #3 Отговорено 17 Март, 2021 Явно 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #4 Отговорено 17 Март, 2021 Ти поне си запознат , дай мнение Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stivenj 35 #5 Отговорено 18 Март, 2021 Преди 18 часа, Todorov1914 написа: Ти поне си запознат , дай мнение Здравей колега, номера на майстора за дисплея е този -0889676519-Тихомир, говорих с него , ремонтирал е вече дисплеи и няма проблем, само трябва да е топло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Todorov1914 4 #6 Отговорено 18 Март, 2021 Мерси много! Ще го видя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimitark 1 #7 Отговорено 13 Септември, 2021 Пичове Април сменях веригата на моята тя е с 1.8 двигатела в Хонда Стара Загора ( смяна на верига комплект +реглаж на клапани + смяна на масло за двигателя = 1180лв) Взе нещо да трака когато е студена ходих на маса майстори всеки се чуди и мае но все пак е на 360к километра Англичанка сега ноември ще направя 5 години с нея сменил съм кво ли не по нея от вериги, та полуоски та чудо... Само двигателя си заслужава честно казано :) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1008 #8 Отговорено 13 Септември, 2021 (Редактирано) @dimitark, принципно като направи колата към половин милион ( 500 000 ) някой хора ги хвърлят. Не знам защо очакваш да не смениш това и онова като тя милата е си е дала своето по пътищата на UK а после и тук. Заслужава си не само двигателят а цялата кола но силно зависи от кой, как, с какво и къде я е стопанисвал. Няма вечни неща в този живот, още по-малко Сивик 8 от UK вероятно и типично за UK с ръжда до покрива на 500 000км Редактирано 13 Септември, 2021 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimitark 1 #9 Отговорено 14 Септември, 2021 Ама ти мислиш че твоята е на 180к 😅😅😅 като е вкарана или от Италия или Германия ли?? За моята поне знам че са реални, и именно заради тези си км реших да и подменя голяма част от важните части, а останалите Консумативи те са неизбежни за човек който я поддържа от 5 години не е евтино честно казано за сравнение с някои други автомобилни марки така че за мен има повече "-" отколкото "+". И единствената причина поради която съм с нея е че немога да я продам заради десния волан " Много е трудно за управление"..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1008 #10 Отговорено 14 Септември, 2021 (Редактирано) @dimitark, нямам за цел да те засегна, наблегнах на съвсем друго но явно ме разбра криво и все пак да ти отговоря, за 2 от моите знам на колко км са, едната даже е от магазина. Специално за 8-мата не виждам нищо сложно там за поддръжка, даже е доста по-лека за ремонт от масовките по улиците. За ходовата част която е възможно най-елементарната, няма какво толкова и да направиш - торсионна греда и макферсон. Какво му е скъпото? Правиш го 1 път на много години ако се наложи и не го мислиш. За двигател и скорости тия коли са пословично здрави. Да сменя се тая верига, няма как да кара 1 000 000км. Да ти кажа, на италианката я смених на 100 000км веригата, дават и толкова пробег, едноредова като на велосипед балканче и беше разтегната над 1см. Сметни сам при Хонда за да кара по 250-300 хиляди км и нагоре какво е качеството. Остават една рейка която при 90% от Хонда моделите все нещо я лопа, тропа или тече както и някой компресор, датчик и все неща което на фона на дори някой Форд са несъизмерими като цена/ремонт/време на експлоатация. Ти си я взел в момента когато е трябвало вече да се стегне, ако я беше купил направена или с по-малък пробег нямаше да пускаш такива коментари. Редактирано 14 Септември, 2021 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове