deianr 15 #1 Публикувано 29 Януари, 2021 Здравейте! Дефектът е следният - рядко, в може би 10 % от случаите, при потегляне ми просвирва кратко, за секунда. Обяснявам си го със съединителя, защото се случва точно в момента, в който отпускам съединителя и "зацепва". Имам навика да потеглям без да подавам особено (да не кажа никак) газ на първа. Свиренето се получава ако потеглянето е затруднено - примерно на баир с малко газ или ако има някакво препятствие. Ако потеглям с малко повече газ, не съм успявал да симулирам проблема. Няма проблем при смяна на скорости в движение. Педалът на съединителя на усещане е съвсем нормален и за мен отлепя на правилната позиция, плавно, някъде по средата. Колата е на 217 000 км и мисля, че не е сменяно нищо по комплекта съединител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 281 #2 Отговорено 29 Януари, 2021 Аксиалният лагер се обажда. Карай смело. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
deianr 15 #3 Отговорено 1 Февруари, 2021 Колко смело мога да карам, може ли това да повреди друга здрава част от съединителя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1579 #4 Отговорено 1 Февруари, 2021 (Редактирано) Този лагер е на опашката на скоростната кутия, т.е. вероятността да причини щети на съединителя клони към нула. Колко време можеш да караш смело решаваш ти. Ако мислиш да притежаваш тази кола дълго време е желателно да го смениш. Ако имаше свирене/стържене при натиснат педал на съединителя, тогава проблемът е в лагера на съединителя. Тук вече, ако не го смениш веднага, може да очакваш проблеми със съединителя. Редактирано 1 Февруари, 2021 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
deianr 15 #5 Отговорено 1 Февруари, 2021 Много ви благодаря. Ще я карам дълго, но щом може да почака, ще почака, че скоро сменях веригите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tuntov_jr 15 #6 Отговорено 10 Февруари, 2021 Здравей колега, при мен беше същият случай. Хонда Акорд 2,4 фейс ръчка. Ходих в два сервиза и на двете места ми казаха нещо от рода, че ламелите на притискателния диск са се износили(не мога да ти обясня точно) и че може да се кара така, но да се подготвя, че ще сменям съединител. И понеже исках да го отстраня този проблем, смених съединител. Поръчах си от Бултрако - 660лв комплект "оригинален от япония бил дошъл" Смениха ми го в Юби Ко, всичко излезе към 1000лв със смяна на масло на скоростна кутия и вече няма стържене/свирене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1803 #7 Отговорено 10 Февруари, 2021 На 1.02.2021 г. at 12:31, deianr написа: Много ви благодаря. Ще я карам дълго, но щом може да почака, ще почака, че скоро сменях веригите Аз минах вече над 60к.,от както го чух за първи път ,като не си спомням да е присвирвал скоро.Така че карай...,лагер на съединител,най вероятно ще е това. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 204 #8 Отговорено 10 Февруари, 2021 За такъв звук ли става въпрос? Чува се на 0:54 и на 1:01най-ясно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
deianr 15 #9 Отговорено 19 Февруари, 2021 Не, при мен е малко по-остър звук, но нещо подобно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове