Joreto1405 9 #1 Публикувано 19 Януари, 2021 (Редактирано) Здравейте колеги,от една седмица колата ми започна при първо палене да държи 1100,1200 оборота и да пуши много за около 10,15 секунди. След това оборотите се нормализират и работи нормално.Някой имал ли такъв проблем и какво може да е? Акорд 2.2 150hp 2010г. Редактирано 19 Януари, 2021 от Joreto1405 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 344 #2 Отговорено 19 Януари, 2021 Когато премахнеш DPF-а така става. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Joreto1405 9 #3 Отговорено 19 Януари, 2021 Не е от това щ, защото колата след премахването и работеше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Joreto1405 9 #4 Отговорено 19 Януари, 2021 Съмнявам за подгряваща свещ, но исках да попитам дали някой е имал подобен проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #5 Отговорено 19 Януари, 2021 (Редактирано) Това да не те притеснява. Дизеловото гориво изгаря при идеални условия когато е загрято до около 55/65 гр. Сега в това студено време е на парафин, трябва му време да обърне нафтата и я загрее. Ако е свещ ще я усетиш още при първо палене, макар, че комънрейла пали от раз дори и при -10. Следи я и когато се затопли ако продължава тогава може да търсиш проблем. Тя тази тема май си е объркала раздела. Редактирано 19 Януари, 2021 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Joreto1405 9 #6 Отговорено 19 Януари, 2021 (Редактирано) Извинявам се ако не е в този раздел. Но нормално ли е да работи на 3 цилиндъра? Мисля просто да направя една проверка на подгряващите свещи за мое успокоение. Да пали от раз. Редактирано 19 Януари, 2021 от Joreto1405 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #7 Отговорено 19 Януари, 2021 Между пост 1 и пост 6 има балкан разлика.Как ще работи колата на три цилиндъра..... . Колега отиди в сервиз защото ще изпуснеш мотора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 344 #8 Отговорено 19 Януари, 2021 Ако имаш изгоряла свещ ще ти светне чека. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Joreto1405 9 #9 Отговорено 19 Януари, 2021 Не ми свети нищо на таблото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6013 #10 Отговорено 19 Януари, 2021 Таблото не винаги е гаранция, особенно ако е барано. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #11 Отговорено 21 Януари, 2021 Точно така,може и да не ти даде индикация за свещ.Симтомите са ти като за без подгрев.При моя ремап така правеше и се оказа,че не ми работеха подгревните свещи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Madgo 2 #12 Отговорено 21 Януари, 2021 Здравей, колега! Имах абсолютно същия проблем с CR-V, 2.2 I-CTDI. След премахване на DPF софтуерно и физически, колата при палене в по-студено време, за около 5-10 секунди работеше неравномерно и пушеше бяло. Оказа се след сума ти диагностики и разправии, че компютъра не подава сигнал на подгряваните свещи да се включат. Няма грешки и това на диагностика няма да ти го покаже. Ако искаш пиши на лично и ще ти кажа къде ми решиха проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #13 Отговорено 21 Януари, 2021 Да се връща при мапера,той ще го оправи 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове