aHToHuo 0 #1 Публикувано 9 Януари, 2021 (Редактирано) Здравейте,имам странно питане,мотора е 1.7 купих я на Коледа преди седмица ще сменям маслото вадя щеката нивото е малко преди мах. Точа старото махам филтъра и отварям капачката изтича ми около 5 литра,знам че трябва да е 5.5л. и наливам новото масло пак 5 вдигам щеката след малко и нивото е един сантиметър над мах. След един ден източих близо 800мл. И сега е малко под мах. Ако може някой да ми обясни какво става ще съм много благодарен Редактирано 9 Януари, 2021 от aHToHuo Пропуск на информация Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 793 #2 Отговорено 9 Януари, 2021 Сигурен ли си, че си източил 5л и си налял точно 5л., защото може да си източил по-малко и да си нялал повече и там да ти идва разликата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aHToHuo 0 #3 Отговорено 9 Януари, 2021 (Редактирано) Източих 5 може и малко повече сигурен съм сложих Тотал 5/40 Редактирано 9 Януари, 2021 от aHToHuo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #4 Отговорено 9 Януари, 2021 В двигателя се сипва първоначално по-малко масло и се гледа щеката, за да няма сакатлъци с препълване. Всеки може да сбърка, аз на това бих отдал случая. Не виждам как ще излезе 5л, ще влезе пак толкова и ще се окаже толкова препълнен. Евентуално ако старият филтър е бил за друга кола, някакъв огромен, а новия по-малък. Имал съм такива случаи – на стария сивик бяха сложили някакъв буркан 400мл. Но чак такава разлика… 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 793 #5 Отговорено 9 Януари, 2021 Преди 1 час, aHToHuo написа: Източих 5 може и малко повече сигурен съм сложих Тотал 5/40 При следващата смяна ще си покаже. Иначе защо си сложил толкова дебело масло на дизел и то насред зимата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aHToHuo 0 #6 Отговорено 9 Януари, 2021 Преди 1 час, Pavel_Pavlov написа: В двигателя се сипва първоначално по-малко масло и се гледа щеката, за да няма сакатлъци с препълване. Всеки може да сбърка, аз на това бих отдал случая. Не виждам как ще излезе 5л, ще влезе пак толкова и ще се окаже толкова препълнен. Евентуално ако старият филтър е бил за друга кола, някакъв огромен, а новия по-малък. Имал съм такива случаи – на стария сивик бяха сложили някакъв буркан 400мл. Но чак такава разлика… Филтъра беше същия,но маслото може би не беше сменяно мнооого време беше по плътно и филтъра затлачен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aHToHuo 0 #7 Отговорено 9 Януари, 2021 преди 33 минути, Rakeem написа: При следващата смяна ще си покаже. Иначе защо си сложил толкова дебело масло на дизел и то насред зимата? Между 5/30 и 5/40 се колебах но едно майсторче каза че 5/40 е добре няма да има проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #8 Отговорено 14 Януари, 2021 Ей тея думи"едно майсторче каза" са затрили много двигатели,или ако погледнеш от другата страна ,са осигурили доста работа. Махай тоя Тотал най честите ментета тук в Бг. Има тема за маслата,там ще намериш доста инфо. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aHToHuo 0 #9 Отговорено 19 Януари, 2021 (Редактирано) Благодаря за мнението за Тотал,но въпроса ми беше как източвам 5литра а наливам 4.2 и ми е на мах.на щеката както беше преди това със старото Редактирано 19 Януари, 2021 от Pavel_Pavlov 2.8. Не цитирайте човека, който е непосредствено преди вас в списъка с мнения. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #10 Отговорено 19 Януари, 2021 Кой ночно мотор ето таблицата с количествата,сравни https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/18IV4V8vpBlpLht78IJwiptLA0RPjpcSvzF97TGIp8cU/htmlview# Ти сам казваш че е било маслото много гъсто което си източил и според теб е старо доста старо. Възможно е нещо да е запушено по самия мотор . Може да трябва промивка която най добре става в масло ,покарай товя 3-4 хил и го смени. Дизел ли е колата при дизелите се сменяше капачката на масления филтър в коато има клапън. Имаше тема за това и проблема произхождащ от този капачка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #11 Отговорено 19 Януари, 2021 Преди 7 часа, CARPERA написа: Кой ночно мотор.... Дизел ли е колата... 1.7 CDTI. Дизел е. Бърза справка в таблицата и интернет показва 5л.+0,2л.за филтъра,Но... Аз за себе си правя така --наливам по-малко,паля,гледам по щеката и ако трябва доливам.Обявените количества за двигателя са ориентировъчни и затова има измервателна пръчица! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Чичо 0 #12 Отговорено 24 Януари, 2021 От пет години карам 1.7 дизел Сивик като сменям маслото наливам 4,5 литра и на щеката показва по средата. Като сменям маслото винаги им казвам колко да сипят. Само един път забравих и наляха всичките 5 литра и отиде на максимума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aHToHuo 0 #13 Отговорено 26 Януари, 2021 Да наистина по таблицата 1.7 го дават с 5литра,днес проверявам по щеката паднало е между мин.и мах. Долях го още 300мл.сега е с 4.5 и е малко под мах. Както беше преди да източа,предполагам че не е проблем че е малко под макса,а не между тях вие какво ще кажете. И да си я карам ли така с това масло или да го сменя пак след 3,4000 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Чичо 0 #14 Отговорено 26 Януари, 2021 Това че е малко под максимума не е проблем. За марка масло не толкова компетентен за да давам препоръки. Аз лично ползвам ЛИКИ МОЛИ от 25 години и до сега не съм останал разочарован. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #15 Отговорено 26 Януари, 2021 Quote Филтъра беше същия,но маслото може би не беше сменяно мнооого време беше по плътно и филтъра затлачен Сложил си Тотал,предното масло излязло почти като грес, а ти се чудиш дали да хвърлиш това на 3-4хил. Аз бих дори направил втора къса смяна на масло,но всеки решава сам как да си поддържа двигателя. Ето има поръчка в която може да се включиш и да си вземеш хубаво масло,на хубава цена. Маслата за дизелови двигатели https://www.ato24.de/en/car/engineoil/acea-c3/5w-30.html 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове