Николай Георгиев 0 #1 Публикувано 21 Декември, 2020 Здравейте колеги, интересува ме на Сивик 8 генерация плафона в багажника на отделен бушон ли е от тези в купето или са заедно? Защото нямам крушка в багажника,сложих обаче пак не светна,проверих и до единия кабел идва ток , но до другия не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #2 Отговорено 21 Декември, 2020 (Редактирано) Колега пробвай крушката дали е здрава, защото според мен е нормално на единия кабел да идва +(плюс), а на другия -(минус). Все пак така работят крушките. Редактирано 21 Декември, 2020 от cucy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Николай Георгиев 0 #3 Отговорено 21 Декември, 2020 преди 1 минута, cucy написа: Колега пробвай крушката дали е здрава, защото според мен е нормално на единия кабел да идва +, а на други -. Все пак така работят крушките. Крушката е чисто нова,свалям я от плафона,пробвам я - свети.Слагам я на плафона, не иска да свети. Крушката е жълта,пробвах и с диодна, но тя само премигваше и това беше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Николай Георгиев 0 #4 Отговорено 21 Декември, 2020 Относно кабелите, по синия идваше ток, по червения - няма нищо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #5 Отговорено 21 Декември, 2020 (Редактирано) Какво означава идваше ток, по единия идва +(плюс) от акумулатора, а по другия - (минус или маса) и единия е прекъснат през бутона за отворена врата на бахажника. Друг е въпроса, че може да не ти работи бутона, който задейства въпросната лампичка, като се отвори вратата на багажника. Трябва като пипнеш на единия и на другия кабел с мултицета да покаже 12 волта, при отворена врата на багажника и 0 (нула) при затворена! Редактирано 21 Декември, 2020 от cucy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Николай Георгиев 0 #6 Отговорено 21 Декември, 2020 преди 22 минути, cucy написа: Какво означава идваше ток, по единия идва +(плюс) от акумулатора, а по другия - (минус или маса) и единия е прекъснат през бутона за отворена врата на бахажника. Друг е въпроса, че може да не ти работи бутона, който задейства въпросната лампичка, като се отвори вратата на багажника. Трябва като пипнеш на единия и на другия кабел с мултицета да покаже 12 волта, при отворена врата на багажника и 0 (нула) при затворена! При отворена врата на единия ми показва 12 волта, а на другия пише 0. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #7 Отговорено 21 Декември, 2020 Свържи 2-та кабела през мултицета на отворена врата. Тогава би трябвало да ти покаже 12V. Ако не, значи не идва маса от бутона или ключалката на вратата. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #8 Отговорено 21 Декември, 2020 Точно така, това се опитвам да му обясня и аз ама нещо не ми се получава. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #9 Отговорено 21 Декември, 2020 Преди 2 часа, Николай Георгиев написа: При отворена врата на единия ми показва 12 волта, а на другия пише 0. Ти спрямо какво отчиташ дали има 12 волта или не? Трябва да мериш между двата кабела, които отиват на плафона. А ако не знаеш какво правиш, по-добре иди при специалист да не направиш някоя беля, та после да се чудил що си пипал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #10 Отговорено 22 Декември, 2020 Крушката в багажника е с някакво съпротивление. При мен прекъсваше съпротивлението и точно щях да поръчвам нова крушка от Хонда но майстора го запои за 1 минута. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Николай Георгиев 0 #11 Отговорено 25 Декември, 2020 Колеги оправих проблема, оказа че се на едната пластина е имало ценер диод,който беше се разпоил.Махнах го и одрязах едно късо парче от едно болен кабел и направих връзката на пластинките на самия плафон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #12 Отговорено 25 Декември, 2020 С подобни измишльотини може да изгориш я компютъра или управлението на светлините. Тоя диод е сложен да запушва в едната посока и най-вероятно не е поставен случайно там. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #13 Отговорено 25 Декември, 2020 Затова му написах, че вероятно е там проблема, специално в багажника. Ако се е разпоил, просто да го запои и да не маха нищо. Следващата тема може да е "светнаха много ламБи по таблото" 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове