kypchikov 0 #1 Публикувано 18 Декември, 2020 Здравейте, надявам се скоро да мога да кажа колеги! Обмислям покупката на Honda CR-V. Обаче незнам какво искам! Дизел или бензин? Досега съм карал само бензин и след Grand Vtara-та ми се иска да посетя вече някаква тяга :) . Имам една чуденка относно Темпо Сервиз, който продава и коли ( ако някой има наблюдение за тях ще съм благодарен ) , та ето я и чуденката : https://m.mobile.bg/details/21606838041460236 Другото , на което съм се спрял спрямо финансите са ; https://m.mobile.de/auto-inserat/honda-cr-v-2-2i-ctdi-dpf-executive-18zoll-t%C3%BCv-neu-hohe-b%C3%B6rde/314249154.html?ref=srp и https://m.mobile.de/auto-inserat/honda-cr-v-2-0i-automatik-executive-t%C3%BCv-1-2022-xenon-hollenstedt/313198034.html?ref=srp Моля за съвет! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1542 #2 Отговорено 18 Декември, 2020 Здравей колега и добре дошъл ,препратките не се отварят. Има доста теми бензин или дизел прочети ги. Търсиш коли отвън а докарването от там. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 18 #3 Отговорено 18 Декември, 2020 Щом гледаш от германия, с тази в бг хич не се занимавай. От германия гледай освен всичко разбира се и да не са били повече от 2ма собствениците. Иначе бензин или дизел ще си избереш според км, които правиш. Ако ще караш повече градско ще я задръстиш дизеларката. Обаче от 2.0 бензин не очаквай динамика и спорт.Е тази обява седи от доста време в германия. Не съм я звънял. Ако искаш и хвърли едно око.https://www.autoscout24.bg/objava/honda-cr-v-2-0i-vtec-automatik-executive---75c9cd47-0f1f-4f82-9554-338d49a809b3?cldtidx=5&cldtsrc=listPageSent from my Mi 9 SE using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kypchikov 0 #4 Отговорено 18 Декември, 2020 Битовизмите (работа, училище, пазар и т.н.) от понеделник до петък, да ясни,но обичаме да пътуваме много и почти всеки уикенд минимумът е 350-400 км. , затова ми се иска нещо по-комфортно за шофиране. Винаги съм се чудил как колите, които се продават тук са по- ефтини от колите от държавите от където идват! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #5 Отговорено 19 Декември, 2020 Ако ще пътуваш навън също имай едно на ум за дизела, че някой държави започват да налагат ограничения за дизел евро 4.(Забрана за влизане в определени зони, че даже и цели градове) Има информация из нета много, не знам дали си го мислил, но аз вече имам приятели които се наложи да си сменят колите с които пътуват поради тази причина. Ако няма да излизаш навън, тук скоро едва ли ще има нещо подобно. Щом можеш да я вземеш отвън, вземи такава. Ако ще е от тук си отваряй очите на 16 и ако нямаш представа от модела не ходи сам. Ако имаш доверен сервиз/приятел задължително оглед. Шанса да намериш бензин на по-малко км е по-голям. Гледай да има повечко екстри. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kypchikov 0 #6 Отговорено 19 Декември, 2020 Колеги, при какъв пробег се обслужва автомата конкретно при бензиновите ( ако има разлика от дизела ) и приблизително на каква стойност? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1562 #7 Отговорено 19 Декември, 2020 Off Topic Преди 13 часа, kypchikov написа: Досега съм карал само бензин и след Grand Vtara-та ми се иска да посетя вече някаква тяга Не знам, каква Витара караш, ама моето CR-V е колата чудо в сравнение с бившата Гранд Витара (къса, '06-та, 1.6 бензин) на съпругата ми. На возия, на динамика, на ..... всичко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 404 #8 Отговорено 19 Декември, 2020 (Редактирано) Най-малкото при закупуване трябва да обслужиш автомата, освен ако няма пълна сервизна история и си сигурен кога е правено. След това да кажем на всеки 40-60 хил. км. Последно съм го обслужвал в официалния сервиз - опресняване на масло - течност и труд общо около 180 лв. Преди 13 часа, kypchikov написа: Винаги съм се чудил как колите, които се продават тук са по- ефтини от колите от държавите от където идват Голяма мистерия, нали? Редактирано 19 Декември, 2020 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nesorab 18 #9 Отговорено 19 Декември, 2020 От моя опит с ЦРВ 3 бензин 2.0 автомат, мога да твърдя, че колата е изключително елементарна за обслужване откъм течности и флуиди. Трябва ти само канал и желание. Течности си поръчваш от ато24 директно или тук от общите поръчки на форума. Само филтъра за авт.скорости, ако искаш за около 70лв оригинален от Бултрако, а ако можеш да чакаш времето за доставка за около 45лв от amayama.com. Останалите филтри според личните предпочитания откъдето си избере човек. Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2839 #10 Отговорено 19 Декември, 2020 Моето мнение е - "само бензин". Двигател R20. Първоначален преглед, обслужване и ремонти - при fenabg в Дупница. Ей го каде е... 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове