doorsun 0 #1 Публикувано 13 Ноември, 2020 Здравейте колеги, късите ми светлини са много зле, и двете лупи са замъглени и се чудя дали ще се справя сам с почистването им.Изчетох малкото материали, които намерих, гледах тук-там някой клип като отново при руснаците имаше най-много информация.В този клип човека го почиства само с клечка за чистене на уши - наистина ли е толкова лесно и не трябва ли да се третира с нещо преди да го речем избърсването с памук?Нещото, което най-много ме притеснява след достигането на фара е това, което държи стъклената за пластмасовата част на фара, наподобяващо маджун...след като го сваля чрез затопляне във фурната повторния монтаж как става?Трябва ли да купя нова смес, за да я сложа на мястото на старата?Изобщо всякакви съвети по темата са добре дошли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #2 Отговорено 13 Ноември, 2020 Нагряваш го не във фурна, а с пистолет за горещ въздух, само в зоните които ще разлепяш. Обратния монтаж с подходящ силикон, след почистване на стария "маджун". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doorsun 0 #3 Отговорено 13 Ноември, 2020 Нямам пистолет, затова мисля да пробвам във фурна...гледам и други го правят.Обикновен санитарен силикон ще стане или трябва специален? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #4 Отговорено 14 Ноември, 2020 Ако имаш наличен пробвай и следи за разлепване в последствие. Ако нямаш никакъв, по-добре купи някой подходящ (да издържа на натоварване и вода) Не забравяй да почистиш много добре повърхностите с разредител/корселин преди нанасяне на силикона. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 474 #5 Отговорено 14 Ноември, 2020 Не съм отварял фара, но изрязвах дупка в него, за да направя ремонт на механизма за повдигане и сваляне. После залепих парчето с това и не е мръднало вече повече от половин година. Ходих да избирам в магазина и това ми се стори най-подходящо. https://www.ceresit.bg/bg/products/tiling/grouts-and-sealants/ft-101-flextec.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doorsun 0 #6 Отговорено 14 Ноември, 2020 Благодаря за отговорите...нещо друго, което забравих да добавя по-горе.Какъв е размера на ангелските очи (angel eyes) за късите фарове, че се замислям така и така ще се свалят(отказах се аз да го правя) да направим и малко ъпгрейд. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #7 Отговорено 19 Ноември, 2020 Като го отвориш със същото лепило си го затваряш.Когато фара е фабрично със силикон тогава се лепи пак със силикон.Тва лепило няма махане.3-4 комплекта съм отварял и затварял със същото си лепило,няма нито потене нито влага.Ако нямаш пистолет за горещ въздух взимаш 2 сешуара и деистваш.Като го затваряш нагряваш корпуса и стъклото едновременно.Захлупваш навиваш болтовете и с клещи пристискваш ръба дасе затвори хубаво и да залепне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #8 Отговорено 1 Декември, 2020 И ако не е равномерно залепен най-много да ти се сцепи стъклото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове