monkos 20 #1 Публикувано 7 Ноември, 2020 (Редактирано) Здравейте колеги, Оствих колата за обслужване и смяна на всички ремъци плюс водна помпа. Денят след като си я взех реших да проверя нивото на маслото - оказа се че е с около литър над максимума. Веднага се обадих в сервиза и отидох за да го източат - оказа се около 3,5 литра. След като механикът наля източеното масло обратно остана около един литър. Каква може да е причината за намаления капацитет? Редактирано 7 Ноември, 2020 от monkos Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2828 #2 Отговорено 7 Ноември, 2020 Освен да имаш 1 литър грес по стените и на дъното на картера, друго не ми идва на ум... Губи ли антифриз? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
monkos 20 #3 Отговорено 7 Ноември, 2020 12 minutes ago, dandilov said: Освен да имаш 1 литър грес по стените и на дъното на картера, друго не ми идва на ум... Губи ли антифриз? Грес по стените не ми се вярва да има, миналата година си взе 3,3 литра и всичко беше ОК. Антифриз дали губи все още не мога да кажа, но го следя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_pop 64 #4 Отговорено 7 Ноември, 2020 Ако не е сменен филтъра при тази операция и в него остава масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
monkos 20 #5 Отговорено 7 Ноември, 2020 1 hour ago, ivan_pop said: Ако не е сменен филтъра при тази операция и в него остава масло. Ами не съм присъствал на първоначалната смяна на маслото и всичко останало, но и да не е сменен, няма как да се събере литър в него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #6 Отговорено 9 Ноември, 2020 (Редактирано) On 11/7/2020 at 4:19 PM, monkos said: Здравейте колеги, Оствих колата за обслужване и смяна на всички ремъци плюс водна помпа. Денят след като си я взех реших да проверя нивото на маслото - оказа се че е с около литър над максимума. Веднага се обадих в сервиза и отидох за да го източат - оказа се около 3,5 литра. След като механикът наля източеното масло обратно остана около един литър. Каква може да е причината за намаления капацитет? В сервиза бутали ли са маслото. Освен да ти го е налял някой разсеян механик не виждам как да е станало. Как е станало оставяш а с масло ок,и я взимаш с 1л отгоре. Редактирано 9 Ноември, 2020 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #7 Отговорено 9 Ноември, 2020 Аз този номер го направих преди години на старото Рено с 5 литрова туба Мотул. Сипахме, като гледаме колко остава в тубата... Чак когато видяхме 1 см. над максимума, открихме, че не е 4 л. тубата. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове