Тъмнозелен самурай G86-P 322 #1 Публикувано 15 Септември, 2020 Здравейте, Имаv следния въпрос относно втори ключ на Акорд 6 F18B2. Наличен втори ключ (като резерва), не съм го ползвал само преди доста време някъде 5-6 месеца го пробвах и всичко беше О.К. Днес отново пробвах, но освен да отваря бравата (шофьорскат врата) и багажника за друго не става. В патрона за запалване влиза , но не се завърта. Някой, ако има подобен опит моля да сподели (предполагам, че не го разпознава). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #2 Отговорено 15 Септември, 2020 Ключът е метална нарязана пластина, която, когато се вкара в мястото наречено ключалка и е за нея , пзволява превъртането и в опеделена посока. Няма нищо електронно в принципа на секретен ключ и секретен патрон. Ключ и ключалка сработват , а не се разпознават един друг. Следователно за какво разпознаване се споменава и на мен не ми е ясно. Принципно може да се гадае какъв може да е проблема, но само след оглед от компетентно лице би станало по ясно. Примерно , този който не работи в момента е бил по износен и е бил на границата спре да работи . След ползване на другият по добър ключ, износването е продължило без да оказва върху него влияние. Като се смени с първият по износен, се получава нежеланият ефект....... ......А може просто да не си успял да вкараш ключът до край и за това да не е сработил. Ако е от онея модели дето ги слагат и при Роувър..... Може и ремонтче да трябва. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #3 Отговорено 15 Септември, 2020 (Редактирано) 35 minutes ago, docev said: Ключът е метална нарязана пластина, която, когато се вкара в мястото наречено ключалка и е за нея , пзволява превъртането и в опеделена посока..... Благодаря за отговора, неработещият е нов ( в смисъл неупотребяван ) затова се зачудих защо прави така естествено са абсолютно еднакво нарязани, интересното е, че по-рано си палеше, а сега даже не се завърта Редактирано 15 Септември, 2020 от Accord 1,8i LS 2001 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #4 Отговорено 16 Септември, 2020 Вероятно тогава , не си го вкарал хубаво до край. Опитай пак. И погледни единият и другият до къде влизат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #5 Отговорено 16 Септември, 2020 13 hours ago, docev said: Вероятно тогава , не си го вкарал хубаво до край. Опитай пак. И погледни единият и другият до къде влизат. а възможно ли е да се е поизносил нещо патрона заедно с оригиналния ключ, който си е доста употребяван (всъщност винаги) а вторият е като нов и лъскав и затова да не иска да се завърти? колата е на 157 к км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #6 Отговорено 16 Септември, 2020 Всичко е възможно макар и да не ми се вярва точно това , а и няма логика да е така щом онзи е чисто нов, и за 5 месеца , също не се връзва.Освен ако без твое знание ако си я оставял някъде и е направил проблем контактният патрон , майсторите сами да са корегирали и да не са ти казали. Както казах по горе без да се види може боб само да хвърляме. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #7 Отговорено 16 Септември, 2020 Наложи ключовете един върху друг и ги сравни! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1549 #8 Отговорено 17 Септември, 2020 А този, с който палиш в момента отключва ли вратата? Иначе да - око да види, ръка да пипне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #9 Отговорено 17 Септември, 2020 (Редактирано) Преди 5 часа, Krasi-mir написа: А този, с който палиш в момента отключва ли вратата? Да всичко отключва Редактирано 17 Септември, 2020 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #10 Отговорено 17 Септември, 2020 12 hours ago, docev said: Всичко е възможно макар и да не ми се вярва точно това , а и няма логика да е така щом онзи е чисто нов, и за 5 месеца , също не се връзва.Освен ако без твое знание ако си я оставял някъде и е направил проблем контактният патрон , майсторите сами да са корегирали и да не са ти казали. Както казах по горе без да се види може боб само да хвърляме. Не е бърникана колата и запалването, ще се ходи на ключар Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #11 Отговорено 17 Септември, 2020 Да не се е заключил воланът? Пробвай да вкараш ключа в патрона и да завъртиш волана наляво-надясно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #12 Отговорено 17 Септември, 2020 (Редактирано) не, не, това бе първото, което пробвах, между другото някъде ми се мярна, че неотдавна си ползвал услугите на ключар, ако е О.К. може да консултирам случая с него? Редактирано 17 Септември, 2020 от dindin Предходно мнение не се цитира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #13 Отговорено 17 Септември, 2020 Ами консултирай се. Темата му е в раздела за сервизите. Беше много отзивчив и отговори на въпросите ми, като бях при него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #14 Отговорено 17 Септември, 2020 3 hours ago, Knoxville said: Ами консултирай се. Темата му е в раздела за сервизите. Беше много отзивчив и отговори на въпросите ми, като бях при него. Аха ок,мерси, ще се свържа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове