AzSum 185 #1 Публикувано 25 Август, 2020 Вчера някой "доброжелател" или просто идиот ми е сефтосал колата с ключ или друг остър предмет.Както често става са пострадали вратите. В тази връзка някой има ли положителен опит да заличи драскотини без да се пребоядисва детайл. Чета за разни продукти от типа на писалки като долната , но отзивите са доста противоречиви: https://www.amazon.co.uk/Quixx-Scratch-Repair-Removal-System/dp/B000UVUAFO/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8 Също приемам и други идеи. Имам автокаско, но понеже нямам гараж не ми се занимава всеки път да завеждам щети, когато някой комплексар с ключ ми направи подобна мизерия.Затова търся и алтернатива поне на нетолкова дълбоките драскотини. Благодаря предварително на отзовалите се! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 767 #2 Отговорено 25 Август, 2020 Поръчай си да ти направят същата боя и лак, с клечка за зъби топиш връхчето и внимателно по контура на драскотината, можеш да облепиш и с хартиено тиксо, така че да оставиш видима само драскотината, чакаш да изсъхне и повтаряш с лака отгоре, като изсъхне пастиране и полиране. Тези китове са доказани боклуци и пари на вятъра. Заведи си щетата, ще ти платят 100-200лв. и ще си на печалба дори. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #3 Отговорено 25 Август, 2020 Провери в coxmotors има комплекти от оригинални боя и лак от по няколко грама всеки и не са особено скъпи. За дребни корекции като твоята стават. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #4 Отговорено 25 Август, 2020 Така както го описваш, отивай на боя. С тия маркери и други боички могат да се заличат следи от камъчета а не дълбоки деруги. Все пак се посъветвай с читав човек който пастира, защото дори снимка не си постнал но силно ме съмнява при дълбоки надрасквания да се оправят като хората без боя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
А. Д. 80 #5 Отговорено 26 Август, 2020 Колегите са прави. Нищо не помага от тези "заличители на драскотини". Личен опит, какво ли не опитах от тези пасти и други, не помага. Само да кажа - и при мен от съседи с остър предмет ме сефтосаха няколко пъти от всички страни. Може да пишеш после за резултата при теб. Ще е полезно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #6 Отговорено 26 Август, 2020 Разбира се ,ще върна обратна връзка. Но както чета навсякъде,че е безполезно да пробвам разни маркери може въобще да не опитам и да ходя на боя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #7 Отговорено 26 Август, 2020 Изчакай да се съберат повече и ги боядисай. За 1-2 детайла не знам има ли смисъл да се занимаваш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 767 #8 Отговорено 30 Август, 2020 В Лидл от време на време пускат един кит за драскотини на Ultimate speed, aз съм изключително доволен от него, повърхностни, по лака, ги заличава доста ефективно, дори си полирах плаката на оборотомера, тъй като имаше фини драскотини и някакви точки като мехурчета, всичко заличи и стана като ново, направо не можах да повярвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове