revenue 32 #1 Публикувано 7 Юли, 2020 Здравейте, За жалост дъждът не пощади квартала и успя да наводни гаража ми. Говорителите са били потопени около 3см. Алтернаторът беше сух и по-голямата част от радиатора. Колата върви нормално, но лампата за airbag-a се включва. Моля дайте идеи, че майстора ще се освободи в петък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #2 Отговорено 7 Юли, 2020 (Редактирано) Идеята е HDS и майстора да ти закачи колата и да се види кой датчик дава грешка. Ако е бил наводнен, да кажем датчика е на бронята а тя е била във водата дълго време, съвсем нормално е да дава грешка. По-добре изчакай ако имаш възможност първо да я види майстора преди да я караш редовно. Виждал съм пред очите си как изскочи airbag на волана при подаване на контакт преди години на друга марка кола след светене на чека от близо година и репликата "то няма проблеми с това" Редактирано 7 Юли, 2020 от Mkilla 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorodgbg 6 #3 Отговорено 9 Юли, 2020 Здравей, щом водата е стигала до говорителите, може да погледнеш как са буксите под предните седалки. Съветвам те да ги разкачиш и добре да ги подсушиш, както и да напръскаш с контактен спрей. Изпратено от моят SM-G965F с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #4 Отговорено 10 Юли, 2020 Здравейте, Досега основно се занимавах да изсуша колата. Днес ходих при майстора и SRS модула въобще не даваше обратна връзка. Според майстора най-вероятно е заминал, но не беше сигурен дали не е от диагностиката. Знаете ли откъде мога да намеря този модул и да е втора ръка по възможност? Всички ли Хонди от този модел са с еднакъв SRS модул? Иначе уикенда ще разкача седалките за да почистя по-добре всичко. Все още си смърди колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #5 Отговорено 10 Юли, 2020 Това точния модул ли е: https://www.megaparts.bg/product/831295912?brand=17&model=1695 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #6 Отговорено 10 Юли, 2020 (Редактирано) Преди да търсиш модул, по-горе сигурно не си прочел та ще го повторя. Направи диагностика с HDS на Хонда. Там ще си покаже и ще знаеш какво да правиш. Твоят майстор като няма, върви при друг. Няма нужда да сменяш нещо което може би е здраво. Дори и да е това което ти е казал, пак е 50/50 дали е прав или не е докато не си покаже с диагностиката на Хонда. И аз съм ходил преди години при майстори които са ми казвали "сигурно е това ама може и онова" та гледам вече да не ходя при такива. Не заради друго, просто не ми помагат и си губим времето взаимно. Редактирано 10 Юли, 2020 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #7 Отговорено 10 Юли, 2020 (Редактирано) Модулът на повечето модели се намира на пода, по диагонал пред скоростния лост, та нищо чудно да е намокрен, но тръгваш по доста труден път на базата на гадаене. Първо - кой ти е майстора и как го е диагностицирал това: Преди 2 часа, revenue написа: SRS модула въобще не даваше обратна връзка Второ - няма как да знаем кой точно ти е модула. Има си парт номер, който е специфичен от модел и оборудване. Трябва да се сложи точно същия. А това можеш да го разбереш, само ако разглобиш цялата централна конзола и го извадиш, за да го видиш. И трето - дори да имаш абсолютно същия модул, но от друг автомобил, той трябва да се обучи да е за твоя. Та, ако майсторът ти Преди 2 часа, revenue написа: не беше сигурен дали не е от диагностиката как можеш да си сигурен, че има познанията как изобщо да ти обучи новия модул? Наистина, къде ходиш и кой е твоя майстор? Иначе и на мен това ми звучи логично: Преди 14 часа, Jorodgbg написа: може да погледнеш как са буксите под предните седалки защото тези букси се намират по-ниско от модула и са били намокрени първи, ако водата изобщо е достигнала до него. Ама пак - както казваше Петър Вучков - "Гадаете, гадаете..." Редактирано 10 Юли, 2020 от Zlatozator Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #8 Отговорено 10 Юли, 2020 Мисля, че стана малко объркване. Моя майстор е човека, които обслужва колата, но сам казва, че не е по електрониката въпреки оборудването, което има. Днес имаше време да погледне колата за 10 мин и да я закачи на универсална диагностика, защото HDS не беше при него. Той сам ми каза, че трябва да се погледне с HDS и да се разглоби. Посъветва ме да погледно колко струва този SRS модул докато закарам колата на читава диагностика (или той си вземе HDS-a). Реално отидох при приятел и поисках съвет, защото не съм дал лев. Нищо не съм тръгнал да правя, а просто проучвам, защото в Бултрако ще вземат 120 лв само за да закачат колата на буксата, а предпочитам да хвърля колата в реката отколкото да се занимавам отново с Омбре. Извинявам се, че не описах ситуацията правилно. Не сме се родили знаещи и понякога се налага да гадаем докато научкаме правилния път. Задавам въпроси, защото искам да вникна в ситуацията. Прекалено бързо скочихте на заключенията, че ме пускат по пързалката и трябва да изхвърля майстора. Аз лично съм имал най-много проблеми с майстори, които са сигурни какво има на колата. Благодаря за отзивите, но реално не мисля, че дискусията е продуктивна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #9 Отговорено 10 Юли, 2020 преди 16 минути, revenue написа: Моя майстор е човека, които обслужва колата Така кажи. преди 16 минути, revenue написа: но реално не мисля, че дискусията е продуктивна Може би пък и толкова информация имаме Човекът ти с диагностика ти е казал по-малко, отколкото тука ние с кълбото. Нейсе, оставям те на майстора ти и си взимам всичко, което съм казал, щом заключенията и съветите ми са прибързани. Само че на мен е нямало кой да ми ги каже тези неща, които съм научил сам по трудния начин. И последно от мен - за Омбре може да е изписано много, но докато ходех там, хората са ми оправяли SRS модул. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorodgbg 6 #10 Отговорено 10 Юли, 2020 Неоткриването на модула е много ясен знак, че в него има проблем, но колата определено трябва да е закъчена с HDS. Аз лично съм сменял модула на една от колите ми (црв - 3 генерация), но проблемите с модула при този модел се покриваха от сервизна акция. Модула беше сменен безплатно в официалния представител.Имам HDS и си спомням, че преди да закарам колата в сервиза, устройството изобщо не откриваше модула, който отговаря за сигурноста.Може да тестваш нещо....примерно дали колата издава светлинен и звуков сигнал, ако колана ти не е закопчан. И дали, когато отвориш вратар на място при неизваден ключ от контакта има отново сигнал. Друго нещо, което не ми работеше е автоматичното пристягане на колана, когато системата за безопасност CMBS (мисля, че така се казваше), предупреди за възможен сблъсък. Но последната система я няма в сивик 8. При мен тези неща все едно не съществуваха, преди да сменя модула.И пак напомням, че написаното е за црв 2009г.Изпратено от моят SM-G965F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #11 Отговорено 10 Юли, 2020 (Редактирано) Колега @revenue, коя грешка даде диагностиката? И кой е майсторът (за протокола)? Благодаря. Редактирано 10 Юли, 2020 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #12 Отговорено 28 Юли, 2020 (Редактирано) Малко развитие по темата. Занимавах се основно да почистя колата и сега подхванах модула. Маркировката е 77960-SMG-G110-M1 на TRW. Модулът има тежко окислени букси и не се открива от въобще от диагностиката. Търся изправен модул. Моля да ми помогнете да открия изправен модул, които да не е от наводнявана кола или такава с гръмнали въздушни въглавници. Може да ми посочите места да потърся. Благодаря Когато все пак захапала за малко е дала грешка 53-37 SRS control unit-internal failure Редактирано 28 Юли, 2020 от revenue Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
revenue 32 #13 Отговорено 29 Юли, 2020 Намерих модул от дизел за лява дирекция. Номерът е различен, но се чудя дали ще свърши работа, защото моята е бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове