Недьо 4 #1 Публикувано 23 Май, 2020 Здравейте днеска, като почиствах забелязах един скъсан кабел. Проследих го и стигна до преден ляв фар на някакъв датчик. Някой знае ли за какво става на въпрос, и трябва ли да свързвам кабела и къде е другия край? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1552 #2 Отговорено 24 Май, 2020 Вероятно е сензор за температура,но да е лепнат на фара като като там се нагрява при включването им не е логично. Имало е допълнително тази кола примерно от часовниците с подобни датчици и после е бил махнат. Нищо което да е оригинално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_pop 64 #3 Отговорено 4 Юни, 2020 Има и такива CR-V 1, на които на часовника се показва и външна температура.Къде е монтиран датчика, не съм гледал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_pop 64 #4 Отговорено 4 Юни, 2020 На 24.05.2020 г. at 23:13, CARPERA написа: Нищо което да е оригинално. Не изключвам да е оригинално! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #5 Отговорено 5 Юни, 2020 Преди 14 часа, ivan_pop написа: Има и такива CR-V 1, на които на часовника се показва и външна температура.Къде е монтиран датчика, не съм гледал. Чувал съм, че е зад регистрационната тебела!? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пената 0 #6 Отговорено 5 Юни, 2020 (Редактирано) Аз също имах такъв кабел беше срязан ( или се е прекъснал поради някаква причина), но не се виждаше до какво стига. В другия му край откъм купето беше с "ЦК" ключе. Tемпературния датчик е зад табелата на JDM моделите. Ако колегата разбере за какво е сензора ще е добре да ни информира. Редактирано 5 Юни, 2020 от Пената Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_pop 64 #7 Отговорено 5 Юни, 2020 Преди 1 час, Пената написа: беше с "ЦК" ключе. На тези CRV-та дето показва и температура на часовника, часовника е с повече бутони.Като дойде такова следващия път ще снимам и ще погледна къде е датчика.Няма "ЦК" ключе оригинално. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #8 Отговорено 5 Юни, 2020 (Редактирано) Качвам снимки от нет-а, обаче имах 2 бр. CR-V 1 JDM и знам, как изглеждат часовника и термометъра. Часовник Терметър Намира се, както казаха по-горе - под бронята, точно зад табелата с рег.номер. Това във фара го няма и при JDM-ките. Нямам идея, какво е (на него се вижда надпис "SENSOR"), но не мисля, че е заводски монтирано там. По-скоро е някаква "екстра", важна за някой от предишните собственици. Също така, JDM-ката е с т.нар. "климатроник". Има режим "auto" и поддържа точно зададена температура. Снимките са от тук https://honda-tech.com/forums/honda-cr-v-element-156/jdm-auto-climate-control-jdm-clock-ambient-temp-sensor-3133450/ Има и ел.схеми на часовника и климатика. Редактирано 5 Юни, 2020 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Пената 0 #9 Отговорено 6 Юни, 2020 (Редактирано) Със сигурност въпросния сензор е слаган допълнително, както и при мен това ключе. Беше скрито във "жабката" под бутоните за ел.стъклата. Снощи се разрових и забелязах, че под кутията на въздушния филтър пак имам такова висящо кабелче със заголени краища, но къде отива другия му край не знам. Ще кача по-късно снимка. Редактирано 6 Юни, 2020 от Пената Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове