atanas_alfa 0 #1 Публикувано 1 Февруари, 2020 Здравейте колеги,вчера си сложих говорители на кората в багажника.След дълго чудене какво и къде сложа, се спрях на 5/7 инчови елипси които сложих на кората.За мое голямо съжаление стандартните елипси 6/9 инча не пасваха на кората (карам 4 врато Харви). Сега разликата е голяма ,но за съжалние има какво да се желае от SD-то ми. Като цяло съм доволен и ще ми е интересно да разбера някой дали е правил някъкви подобрения по музуката.Пропуснах да кажа,че елипсите на този размер са фабрично без решетка,тази е за размер 6/9 ,но свърши работа ,изглежда малко като на свинче звънче. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Дамян 1 #2 Отговорено 2 Февруари, 2020 (Редактирано) А защо не използва фабричните места оставени за задни колони в страни от кората?? Редактирано 2 Февруари, 2020 от Дамян Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #3 Отговорено 2 Февруари, 2020 Интересен въпрос ..аз никога не съм проверявал изобщо има ли говорители там фабрично...виждат се местата ,кабели идват ли до там ..някой да е отварял там и как изобщо се разглобява Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gitzev 15 #4 Отговорено 2 Февруари, 2020 На щипки са корите,дърпаш и излизат. Мойте говорители са там. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V Kolev 14 #5 Отговорено 2 Февруари, 2020 Аз имам говорители в страничните фабрично предвидени места - работещи. Понеже не съм капризен, ме задоволява качеството на звука от четирите говорителя - два в предните врати и два отзад - в страни от кората на багажника. Проверете си наличните. Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanas_alfa 0 #6 Отговорено 2 Февруари, 2020 Исках да сложа по-големи говорители,затова сложих тези елипси.Захранването е от фабричните кабели,които са пуснати в гнездата до кората. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #7 Отговорено 2 Февруари, 2020 Това харви преди фейса ли е? Интересно ми е, че на моето са отстрани, но не на кората а в пластмасите до прозорчетата. Кората така не става ли много тежка? А и се обвързваш да не я махаш при голям багаж? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanas_alfa 0 #8 Отговорено 2 Февруари, 2020 2000 година преди фейса 124кс. 5 врати.Кабелите са в пластмасите до прорците,а дали кората става по-тежка, да става , идеално щастие няма(кот такоз ) Разликата в звука е голяма, неудобството да разкачаш говорителите покрай кората също.Не съжалявам. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #9 Отговорено 3 Февруари, 2020 Днес разкачах отзад,говорители няма и не знам да ли е имало ...кабели видях само на плафона със(букси) ,ако не е паднал на долу някъде нямам идея ..първа регистрация 2001 преди фейса ...5 врати ...105 магарета Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 173 #10 Отговорено 3 Февруари, 2020 Моите задни колони в пластмасите до прозорците мисля са фабрични, звучат добре и имат сила за хора без претенции и критерии, а и нан😅 фона на цялата кола де 😁. Иначе след 120 става толкова шумно че каквото и да имаш, ако не дъни здравата, не се чува особено добре. 🤣 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #11 Отговорено 3 Февруари, 2020 преди 17 минути, galin_k написа: Моите задни колони в пластмасите до прозорците мисля са фабрични, звучат добре и имат сила за хора без претенции и критерии, а и нан😅 фона на цялата кола де 😁. Иначе след 120 става толкова шумно че каквото и да имаш, ако не дъни здравата, не се чува особено добре. 🤣 Всичките са така ...по магистралата няма да коментирам ,защото там колкото може Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atanas_alfa 0 #12 Отговорено 3 Февруари, 2020 Аз също преди време си поиграх да търся заводските кабели,но не ги намерих.Когато взех говорителите отидох в специализиран сервиз за авто озвучаване.Казах на момчетата да ми пуснат кабели от СД-то до багажника,като обясних,че съм търсил кабели,но няма.За мой късмет те бяха запознати точно къде са заводските кабели.След около 35 мин (и 20 лв.) кората беше изрязана ,а колоните свързани. Дадох и 20 лв.за решетките от снимките (кво да прайш ) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Валентин Керчев 0 #13 Отговорено 14 Февруари, 2021 А при мен задните колони не могат да извадят същия звук както са предните всички тонколони са еднакви отзад свирят по слабо някой знае ли защо се получава така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V Kolev 14 #14 Отговорено 15 Февруари, 2021 Вероятно има настройки на радиото за силата на звука. При мен е така. Настройват се задни-предни и леви-десни. Провери дали и на твоето настройките не са такива. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Валентин Керчев 0 #15 Отговорено 20 Февруари, 2021 Настройвам ги само отзад да свирят но пак не вадят същия звук както предните. Нещо съпротивлеяния нз и аз защо не искат да свирят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nonstopbg 20 #16 Отговорено 30 Март, 2021 Моите задни ги монтирах във фабричните гнезда, ако не са добре уплътнени не свирят добре, но с подходящата изолация им идва силата. Изолацията помага и да не дрънчи пластмасата (сложих по-големите 13 см). Друго нещо - провери да не си разменил поляритета. Това, което описваш, е типичен резултат от дефазиране, защото колоните се заглушават една друга. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #17 Отговорено 30 Март, 2021 Оригиналните задни говорители,са мънички,но с много голяма чувствителност и свирят много добре на малка мощност. В момента монтирам едни гиганти,като за обем ползвам цялата страница/ 2 врати/ с подходяща изолация естествено.Не знам още какъв ще е резултата ,но другия месец ще споделя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове