Ники11 0 #1 Публикувано 29 Декември, 2019 Здравейте колеги! Наскоро си закупих Хонда срв 2013г. Искам да попитам дали може да се промени от мили в километри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenev 27 #2 Отговорено 30 Декември, 2019 Преди време карах CR-V 2007 от щатите и беше в мили.Тогава доста порових и се оказа, че няма как да стане за съжалени.Трябвало да се смени софтуера на колата.Но не намерих никъде (не само в БГ) някой да го е правил.Другия вариант е целия компютър ,което е доста скъпо удоволствие. Но това беше преди 8 години и за стария модел.Сега може да има някакво развитие.Виж в някой от руските форуми.Там вече от Лада правят Тесла.Та знае ли човек 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ники11 0 #3 Отговорено 30 Декември, 2019 Благодаря за инфото! 🙂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #4 Отговорено 2 Януари, 2020 Здравей, @Ники11 Честито за колата! Карай със здраве! Предполагам визираш километража.Чисто логически дори и да намериш начин да смениш от мили в километри , то как ще се реши въпроса със скоростомера? Не виждам как стрелката ще показва скороста в мили, а на километража да показва изминатото разстояние в километри. Ако не ти проблем сподели впечатления от модела? Положителни и отрицателни страни? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #5 Отговорено 2 Януари, 2020 Колега просто сменяш километража с европейски. Скоростомера е еднакъв за всички модели, разликата е сзмо в циферблата зад стрелката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenev 27 #6 Отговорено 4 Януари, 2020 На 2.01.2020 г. at 15:52, vespa написа: Колега просто сменяш километража с европейски. Скоростомера е еднакъв за всички модели, разликата е сзмо в циферблата зад стрелката. Едва ли става въпрос само за цифричките на километража. Километрите си ги има написани и без да се сменя нищо.Само са с по-малки цифри.Аз на предната и свикнах за 2 дни да гледам само тях. Тук говорим за показания на борд компютъра:разход,изминати километри, температура и др.Тях няма как да ги нарисуваш на таблото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #7 Отговорено 4 Януари, 2020 Изобщо не си ме разбрал колега. Аз имах в предвид пробега в километри. Отзад имаш ел. платка от която зависи всичко това. Все пак при мен колата беше без борд компютър. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1235 #8 Отговорено 5 Януари, 2020 Точно. При Тойота може да се обръща.Колегата да звънне в Бултрако и да пита. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #9 Отговорено 5 Януари, 2020 Чел съм, че произведените в Канада имат възможност за смяна на мили в км! Там официално се ползват и метричната и имперската система. Тези от САЩ и Англия не могат да се променят и предполагам, че и в Бултрако не могат да помогнат в такъв случай! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tenev 27 #10 Отговорено 5 Януари, 2020 На CRV Имаш минимум два дисплея.Информацията до тях идва по кан шина и ми е много интересно, каква платка ще се сложи която да промени всички показания да са в метрична система.И на какъв принцип ще ги смята и изписва. Тук не говорим за една две лампички а за два LCD дисплея с показания. Идва момента ,че тази платка трябва да има алгоритъм и заложена логика.Ако добавим и една фабрична навигация в колата, веселбата става пълна.Отиваме към двупосочна връзка между навигацията и двата дисплея....и т.н. и т.н. Няма да продължавам.Мисля че е достатъчно. Дано от Бултрако да могат да направят нещо ако имат желание.За предния модел ми отказаха преди години.Колегата да провери за този и да пише Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Игнат90 0 #11 Отговорено 18 Септември, 2020 Някой знае ли дали са съвместими километражите на Хонда crv 1995-2002 Визирам автоматика тъй като моята е фейсова а не намирам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове