Genata77 1 #1 Публикувано 12 Декември, 2019 (Редактирано) Здравейте, колеги! Светнаха ми трите лампи на таблото (abs), /!\, VSA. След смяна на ABS датчик (отзад десен) (abs) огасна и остана само /!\, но след като потегля около 150м. Светва и VSA, закачих я на диагностика и показва грешка 84-01 (sensor logic failure), след доста четене по форуми и ресет със кламера и пиновете нищо не помага, някой ако го е играл този филм да сподели как е оправил проблема. Редактирано 12 Декември, 2019 от Genata77 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #2 Отговорено 12 Декември, 2019 Колега,прочетохте ли: Тук Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Genata77 1 #3 Отговорено 12 Декември, 2019 Да, пробвах и това, но без успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 453 #4 Отговорено 12 Декември, 2019 Метода с 9-ти пин към маса работи. Пробвал съм го не един път, на различни коли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Genata77 1 #5 Отговорено 12 Декември, 2019 преди 55 минути, jijane написа: Метода с 9-ти пин към маса работи. Пробвал съм го не един път, на различни коли. 4ти пин мисля че беше масата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 453 #6 Отговорено 12 Декември, 2019 Изтрива се грешката в ABS-a и след това се нулира и VSA-то по метода с 9-ти пин към маса. Разбира се с подходяща апаратура е малко по-лесно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
malak 56 #7 Отговорено 12 Декември, 2019 може и да не е същото но след смяна на лагер главини и разместване на абс сензора и на мен ми правише така, наложи се пълно разглобяване и зглобяване наново като много се внимава за абс сензора да не се размести. Проблема доколкото разбрах тоагава е че ако двата сензора не отчитат по един и съюи начин(брой въртения на колелата) компютъра записва грешка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Genata77 1 #8 Отговорено 12 Декември, 2019 Мислех и над този вариант и май ще разглабям.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Petar.P 30 #9 Отговорено 7 Януари, 2020 Сменил си ABS сензора... Разглобяване няма да помогне! Аз имах същия проблем при мен изгоря преден ляв ABS. След това светише триъгълника с удивителната както и VSA след потегляне светваше грешката беше 84-01 както при теб. С нормален софтуер могат да ти изтрият грешките но не могат да направят обучение на сензорите и VSA системата. Ако разполагат със по специализирани програми може и да успеят. При мен се пробва един майстор с Делфи... не се получи и трябваше или да отида до хонда и да дам около 100-150 евро (в България е по евтино) или да си купя диагностичен апарат само за хонда който ми струва 92 евро. С него ми отне 2 минути да зануля сензорите и изчистя грешките. Имай в предвид че не всеки апарат може да обучава сензорите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове