Митко Йотов 1241 #41 Отговорено 13 Ноември, 2019 Преди 9 часа, clarion написа: Колега @gena_bs къде трябваше да напиша, че "преди няколко месеца съм почиствал или разглобявал фаровете като това не се е случвало никога! Случи се това, което съм описал първоначално, а именно, че фаровете светеха нормално преди автомобила да бъде оставен няколко месеца без да се кара. След като започнах да я карам, не бях сигурен от какво е проблема и тъй като фаровете бяха много замъглени и пожълтели и колата е стояла лятото навън предположих, че може би затова не светят добре и реших да ги полирам. След като ги полирах и не се промени слабата светлина, а имам светлини реших да попитам тук, тъй като мисля, че една от целите на този форум е това. Мисля, че се получи добра дискусия при която доста хора се включиха, което означава, че темата е релевантна и актуална. Благодарих на всички и най-вече на @ogi28b който отдели от времето си и ми помогна, за което го почерпих. Накрая, както обещах, казах какъв е проблема и как съм го решил. Незнам какво точно не ти е харесало във въпроса ми, но те съветвам да четеш въпрос и описанието по-добре в бъдеще. А си нямам и на идея за каква "профилактика" говориш..такава не е правена на колата ми, но ти решаваш, че "проблема е възникнал след нея.." Хубав ден от мен. Колега ти ще ми докараш инфаркт на миокарда от смях.Не е необходимо да се правиш на светец.Забележката към теб е абсолютно правилна. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #42 Отговорено 15 Ноември, 2019 Тази тема или повечето постове в нея,трябваше да има ново заглавие,за да бъде откривана по лесно.Например "фарове","крушки" или "светлини". Ето и моите,на 3-4 м.от стена при здрач: и в гаража: При първата съм вътре,детето отзад 40кг. и на нулева степен на копчето за реглаж.На втората съм отвън и без товар в колата. Последно са регулирани на техн. преглед с апарат,но до колкото си спомням, бях извън колата.Струва ми се,че левият не е добре,но евентуални коментари са добре дошли🙂. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gena_bs 12 #43 Отговорено 15 Ноември, 2019 (Редактирано) Колега @clarion, Ако правилно съм те разбрал в последния си пост твърдиш, че: 1. Когато си карал колата преди месеци, всичко е било ОК с късите светлини. Написал си "фаровете светеха нормално преди автомобила да бъде оставен няколко месеца без да се кара" едва в предходния пост, но е и в първия. 2. В първия пост не си написал, че въобще някой е сменял крушки на късите, с което създаваш условия за гадаене относно естеството на причината за проблема. Без тази информация някой може да остане с впечатлението, че само от стоене в паркирано състояние, крушките са се завъртяли на 180 градуса. Или че и преди престоя фаровете не са светели нормално. И съответно логично се насочва мисълта към други скъпоструващи диагностики и ремонти. 3. Полирането е правено без демонтаж на фаровете, респективно на крушките и цоклите към тях. Няма значение дали дали са разглобявани фаровете при процедурата. Жив и здрав! И не е лошо да си свалиш Ръководство за употреба на автомобила си. Ще ти бъде изключително полезно. Редактирано 15 Ноември, 2019 от gena_bs 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #44 Отговорено 15 Ноември, 2019 Преди 14 часа, JHM написа: Тази тема или повечето постове в нея,трябваше да има ново заглавие,за да бъде откривана по лесно.Например "фарове","крушки" или "светлини". Ето и моите,на 3-4 м.от стена при здрач: и в гаража: При първата съм вътре,детето отзад 40кг. и на нулева степен на копчето за реглаж.На втората съм отвън и без товар в колата. Последно са регулирани на техн. преглед с апарат,но до колкото си спомням, бях извън колата.Струва ми се,че левият не е добре,но евентуални коментари са добре дошли🙂. Да добавя,с китайски ксенон съм 4300К 35W.Неще да изгори "пустия",пък и свети доволно! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
benjamin4o 25 #45 Отговорено 18 Ноември, 2019 На 13.11.2019 г. at 7:49, Damasko написа: Габаритите се сменят за 5 мин, без да сваляте подкалниците. Просто махате черните пластмаси отстрани на коша и бъркате с ръка ако имаш подобие на гъвкава японска ръчичка можеш и отгоре без да бараш нищо друго да я свалиш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове