dvd77 8 #1 Публикувано 8 Октомври, 2019 Колата е хонда, акорд, 2.0, бензин, автоматик. Чува се леко дразнещ шум от пред в ляво. Странното е, че се чува след 40 км/ч, като че едната лявата, гума е с различен грайфер. Под 40 км/ч шума изчезва. Колеги дайте съвет? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dvd77 8 #2 Отговорено 8 Октомври, 2019 Предполагам лагера на главина. Дайте съвет за марка и особености при смяната му. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #3 Отговорено 8 Октомври, 2019 Лагер на главината! Лесно се разбира - правиш завой надясно и тогава се натоварва лявото колело и шума е ярко изразен, а при ляв завой шума намалява или се губи. Тествай и пиши! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dvd77 8 #4 Отговорено 8 Октомври, 2019 Обратното е при мен, при завой на дясно спира да се чува, а при завой на ляво се чува по силно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #5 Отговорено 8 Октомври, 2019 (Редактирано) Значи е десен лагер! Много често се бърка шума от кое колело идва Редактирано 8 Октомври, 2019 от sttekata 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #6 Отговорено 8 Октомври, 2019 Първо пробвай с размяна на предни-задни гуми, зимните гуми ги карах до края на лятото и при скорост 90км/ч задницата бучеше и клатеше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #7 Отговорено 8 Октомври, 2019 Много внимавайте при определяне на проблемния лагер по метода със завиване. Лагерите са двуредови и зависи кой ред се е предал. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #8 Отговорено 12 Октомври, 2019 Шумът има ли го независимо дали се движиш по инерция или на скорост? Ако се чува и при движение по инерция, от мен имаш още един глас за лагер на главината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #9 Отговорено 30 Април, 2020 Здравейте колеги. Плзвам темата на колегата със сходен проблем. При мен е установено, че левия лагера на предна ос е тръгнал да си ходи. Без да навивам волана на подемник като се завърти гумата на ръка се чува. От схемата и от разгледаните модели не се ориентирах каква е разликата между поз 1 и 2 по схемата. Другото е каква марка да сложа понеже цените са от 50 до 200лв. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #10 Отговорено 30 Април, 2020 Различни производители на лагерите. Аз сложим NTN и за сега няма драма. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivan_Ch 315 #11 Отговорено 30 Април, 2020 А кой от двата парт номера и имаш ли идея каква е разликата освен марката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #12 Отговорено 30 Април, 2020 Няма разлика, освен марката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове