Cyreon 204 #1 Публикувано 2 Октомври, 2019 Под капака на багажника и под предния капак имам наченки на ръжда - някои по-големи, други по-малки. Но лека полека с годините забелязвам, че се увеличават по размер и брой. Прилагам снимки. Има ли спасение от това? Шкурене и пребоядисване отгоре предполагам. Някакви пасти/препарати, които могат да стопират процеса? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 800 #2 Отговорено 2 Октомври, 2019 Трябва да вземеш мерки, защото ръждата се разпространява като плесен. Евтиното решение е механично отсраняване на ръждата доколкото е възможно, след това обработка с преобразувател на ръжда, трябва да се внимава да не се маже по здравата боя, след това грунд и боя. Ще стои като петно, но по-добре това, отколкото дупка. С хартиено тиксо облепяш около засегната зона, с няколко милиметра периферия от здравата боя и действаш. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ACID BURN 235 #3 Отговорено 2 Октомври, 2019 С годините пробвах много неща. Ръждопреобразовател, непропускащ грунд, боя, гумени покрития, битумни покрития и последното беше полиуретанова боя. Последното се справи най-добре, но ръжда все пак излиза. Не съм пробвал цинков спрей. Подготовката на основата е много важна там. Не трябва да има ръжда. Добре е основата да е грапава и трябва да е чист метал. Не знам дали ще проработи. Това, което чувам и виждам е, че продуктите с вакса, парафин, вазелин и т.н. са много добри решения, но те трябва да се нанадят всяка година. В твоя случай до колкото разбирам е на видима част и ще трябва да се прави с цинк или класическия метод. Имай предвид, че японките гният от вътре навън. Много е важно да се защити колата първо от вътре. За кухини или затворени пространства парафина е супер решение, защото няма да се отмие и е наистина преграда от атмосферата. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 49 #4 Отговорено 17 Октомври, 2019 Здравейте, за ръждата това върши работа: https://www.amazon.de/Förch-L237-Rost-Umwandler-Rostumwandler-Reaktionszeit/dp/B004YWUQUY?ie=UT . После сребърен феролит, ако е външни или качествен грунд /ако е вътре/ една боя и пет години не го мислиш! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 87 #5 Отговорено 20 Октомври, 2019 Можеш да пробваш ръждопреобразувателя на вюрт и после да боядисаш или грундираш. Мисля, че ще си доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове